Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Thailand Tropisch Eilandhoppen

 • Klassiekers
Thailand staat bekend om haar paradijselijke eilanden, heeft u altijd al gedroomd om dit met eigen ogen te zien? Dan is dit de perfecte reis voor u! In 16 dagen laten we u kennismaken met het gezellige ‘kokosnoteneiland’ Koh Samui, het ruige en idyllische Koh Phangan en de prachtige onderwaterwereld van het relaxte eiland Koh Tao. Drie eilanden met ieder een eigen karakter. Pra...

Thailand staat bekend om haar paradijselijke eilanden, heeft u altijd al gedroomd om dit met eigen ogen te zien? Dan is dit de perfecte reis voor u! In 16 dagen laten we u kennismaken met het gezellige ‘kokosnoteneiland’ Koh Samui, het ruige en idyllische Koh Phangan en de prachtige onderwaterwereld van het relaxte eiland Koh Tao. Drie eilanden met ieder een eigen karakter. Prachtige natuur, zowel boven als onder water, jungle, interessante cultuur, lekker eten en hagelwitte zandstranden met palmbomen. U treft het hier allemaal! En nadat u helemaal tot rust gekomen bent sluit u de reis af in kleurrijk Bangkok

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Paradijselijke stranden
  Paradijselijke stranden
 • Ontspanning
  Ontspanning
 • Eiland
  Eiland
 • Bos & Jungle
  Bos & Jungle

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Naar het paradijs!

Na aankomst in Bangkok reist u direct door naar Koh Samui, het op twee na grootste eiland van Thailand. Na een uurtje vliegen komt u aan op ‘kokosnoteneiland’, waar u met een transfer naar uw hotel wordt gebracht. Vroeger waren de kokospalmplantages en de visserij de grootste inkomstenbronnen van de lokale bevolking, tegenwoordig is er voor ieder wat wils!  Van verlaten stranden en lokale dorpjes tot luxueuze spa’s en hotels. Het eilandhoppen is begonnen!

Plaats:
Bangkok, Ko Samui
Accommodatie
Am Samui Palace (Koh Samui)

Dag 2 tot 4: Ontdek Koh Samui in drie dagen

De komende dagen kunt u optimaal van dit tropische eiland genieten. Een bezoek aan het Ang Thong Nationaal Marine Park is zeker de moeite waard. Het is een archipel van 42 eilanden en kalkstenen rotsformaties die stijl uit de zee oprijzen. Ontdek het beschermde gebied van ongeveer 100 vierkante kilometer al kajakkend en snorkelend en neem een verfrissende duik bij de schitterende koraalriffen. Er is ook een uitkijkpunt met een prachtig panoramisch uitzicht op de vele kleine eilandjes.

Plaats:
Ko Samui
Accommodatie
Am Samui Palace (Koh Samui)

Dag 5: De boot naar Koh Phangan

U laat Koh Samui achter zich en reist per boot naar het ongerepte, jungle-achtige Koh Phangan. Het is slechts een half uurtje varen, maar het eiland heeft wel een heel ander karakter dan Koh Samui. De meeste mensen kennen het van de beroemde Full Moon party, maar er is hier veel meer te ontdekken! Het binnenland is ruig en ongerept en de stranden zijn rustig en idyllisch. Een must do is een bezoekje aan de Thong Sala Night Market, waar overheerlijke vis en zeevruchten worden aangeboden. U kunt hier Thais leren koken of meegaan met een jungletrekking.

Plaats:
Koh Phangan
Accommodatie
Milky Bay (Koh Phangan)

Dag 6 tot 8: Ontdek Koh Phangan in drie dagen

Geniet van uw tijd op Koh Phangan. Ontdek het groene binnenland met fenomenale uitzichten van diverse uitzichtpunten of ga op zoek naar de verborgen paradijselijke stranden en watervallen. Een absolute aanrader is het om de schitterende onderwaterwereld te verkennen. Nabij dit eiland liggen meer dan 20 duikplaatsen waar u de meest indrukwekkende vissen tegenkomt! Mocht u het Ang Thong Marine National Park nog niet hebben bezocht, dan is dit ook goed te doen vanaf Koh Phangan. 

Plaats:
Koh Phangan
Accommodatie
Milky Bay (Koh Phangan)

Dag 9: Boottocht naar het laatste eiland

Het is tijd voor het laatste eiland! In de loop van de dag wordt u opgehaald om de boot naar Koh Tao te nemen. Na ongeveer 1,5 uur komt u hier aan en wordt u naar het resort gebracht waar u de komende vier dagen verblijft. Koh Tao staat bekend als dé duiklocatie van Thailand, mocht u van plan zijn om uw PADI te behalen dan is dit uw kans! Maar u kunt natuurlijk ook snorkelen en op die manier de indrukwekkende onderwaterwereld zien. 

Plaats:
Koh Tao
Accommodatie
Sensi Paradise Beach Resort (Koh Tao)

Dag 10 tot 12: Geniet op Koh Tao

De komende dagen heeft u alle tijd om Koh Tao te ontdekken. Ga bijvoorbeeld snorkelen bij het naastgelegen Koh Nang Yuan. Hier liggen 3 kleine bounty eilanden die door een parelwitte zandstrook met elkaar verbonden worden. Er zijn weinig plekken waar het water zo helder is, een fantastische snorkel- en zwemplek! ’s Avonds is het leuk om naar Sairee Beach te gaan, de zonsondergang is hier adembenemend. Hier zijn hier ook veel gezellige restaurantjes, waar u heerlijk kunt dineren met uitzicht op zee.

Plaats:
Koh Tao
Accommodatie
Sensi Paradise Beach Resort (Koh Tao)

Dag 13: Terugreis naar Bangkok

Helaas is het tijd om afscheid te nemen van de Thaise eilanden. In de ochtend vertrekt u per boot naar Chumphon, waarna u per bus naar Bangkok reist. De totale reistijd is zo’n 12 uur.* Bij aankomst op het busstation wacht de chauffeur u op, hij brengt u naar het hotel voor uw laatste twee nachten in Bangkok. Kom bij van de reisdag in uw hotel of ga alvast het gezellige centrum van de hoofdstad in. 

Het is mogelijk om een binnenlandse vlucht te boeken, vraag het ons gerust en wij bekijken de mogelijkheden voor u. 

Plaats:
Chumphon, Bangkok
Accommodatie
Eastin Hotel Makkasan (Bangkok)

Dag 14: Fietstour door Bangkok

U ontdekt Bangkok op een wel heel bijzondere manier, namelijk op de fiets! U start in de mooie moslimbuurt met zijn bedrijvigheid en vele geuren. Fiets via Bangkoks eerste belastingkantoor naar Chinatown, een gezellige wirwar van straatjes. Met de pont steekt u de rivier over, u bent hier in een andere wereld. Geniet van de rust en bezoek enkele tuinen, bloemenmarkten en tempels. Geniet na afloop van een drankje en keer dan huiswaarts, of ga het centrum in voor uw laatste avond. 

Plaats:
Bangkok
Accommodatie
Eastin Hotel Makkasan (Bangkok)

Dag 15: Terugvlucht vanaf Bangkok

En dan zit uw reis erop. Tot 12 uur kunt u de kamer in het hotel nog gebruiken. Daarna wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht huiswaarts. Volkomen uitgerust en prachtig bijgebruind stapt u op uw vlucht. De reis is voorbij, maar dankzij de tropische foto's zult u nog lang kunnen nagenieten van uw tijd op de paradijselijke eilanden. Een goede vlucht!

Plaats:
Bangkok

Bangkok Ko Samui Koh Phangan Koh Tao Chumphon

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebasseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 880 / 15 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon (sep en okt 2018)€ 880€ 810€ 800
Prijs per persoon - hoogseizoen (vanaf nov 2018)€ 960€ 900€ 880

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie als in het programma of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
 • Alle transfers per privé minibus en boot

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vliegtickets
 • Excursies en activiteiten
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Fooien

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Thailand (17)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema