Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Topbestemmingen naar Afrika
Andere bestemmingen naar Afrika
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Ongekend wildlife in Oeganda en Tanzania

TanzaniaOngekend wildlife in Oeganda en Tanzania

Coronadekking
 • Klassiekers
Tijdens deze 15-daagse privésafari beleeft u het beste van Oost-Afrika! U reist van Lake Victoria naar de tropische regenwouden in Oeganda om een spannende Chimpansee trekking te maken waarbij u oog in oog komt te staan met de indrukwekkende berggorilla’s. Daarna vliegt u naar de voet van de Kilimanjaro. Zak af in de wereldberoemde Ngorongoro Krater en verblijft twee nachten midden in de Serengeti...

Tijdens deze 15-daagse privésafari beleeft u het beste van Oost-Afrika! U reist van Lake Victoria naar de tropische regenwouden in Oeganda om een spannende Chimpansee trekking te maken waarbij u oog in oog komt te staan met de indrukwekkende berggorilla’s. Daarna vliegt u naar de voet van de Kilimanjaro. Zak af in dewereldberoemde Ngorongoro Krater en verblijft twee nachten midden in de Serengeti met haar eindeloze vlaktes en rijkdom aan dieren! U reist op een comfortabele manier en verblijft in schitterende lodges midden in de natuur. 
Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden

Lees meer

Uw lokale reisexpert Inge

Nederlandstalige reisagent in Tanzania
27 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Safari
  Safari
 • Bos & Jungle
  Bos & Jungle
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Natuur
  Natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Oeganda

Welkom in Oeganda! Bij aankomst op Entebbe International Airport staat uw chauffeur buiten bij de uitgang op u te wachten. Hij heeft een bord bij zich met uw naam erop. Hij brengt u naar Kampala waar u in Cassia Lodge overnacht. Cassia Lodge is gelegen hoog op een heuvel met een geweldig uitzicht over de stad en Lake Victoria. 

Plaats:
Kampala
Accommodatie
Cassia Lodge (Kampala)

Dag 2: Ontdek het Kibale Forest Park

Na het ontbijt staat uw gids klaar en verlaat u de drukke hoofdstad. Fort Portal is een vredig dorpje gelegen aan de voet van het Rwenzori gebergte, beter bekend als de “Mountains of the Moon”. Vanuit hier rijdt u verder naar Kibale National Park. U overnacht midden in het tropisch regenwoud en met enig geluk spot u deze middag al verschillende apensoorten.

Plaats:
Kibale
Accommodatie
Primate Lodge Kibale (Kibale)

Dag 3: Chimp trekking & Bigodi Swamp

Vandaag opent het bos haar deuren voor een sensationele chimpansee trekking! Na een korte briefing volgt u de ranger het bos in en gaat u op zoek naar sporen die naar de chimpansee families leiden. Wanneer u eenmaal de chimpansees gevonden heeft, kunt u hen een uur lang observeren terwijl zij rusten, eten, spelen of luid schreeuwen. In de middag brengt u een bezoek aan Bigodi Wetland, een moerasachtig gebied vol met tropische vogels en apen, zoals roodstaartapen en colobus apen.

Plaats:
Kibale
Accommodatie
Primate Lodge Kibale (Kibale)

Dag 4: Bootsafari in Queen Elizabeth Park

Na het ontbijt rijdt u verder naar Queen Elizabeth National Park. U passeert uitgestrekte bananenplantages terwijl u geniet van het uitzicht over de kratermeren en omringende heuvels. In de namiddag maakt u een fantastische bootsafari over het Kazinga Kanaal, een 33 km natuurlijk kanaal dat Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt. Deze tocht behoort zonder twijfel tot één van de hoogtepunten van uw safari! 

Plaats:
Queen Elizabeth National Park
Accommodatie
Katara Lodge (Queen Elizabeth National Park)

Dag 5: Wild spotten - Queen Elizabeth NP

Vandaag een vroege start terwijl u de wildernis van Queen Elizabeth National Park gaat ontdekken. U volgt de smalle paden over de grote vlaktes op zoek naar de Uganda Kobs, buffels, olifanten en leeuwen. Na het wild spotten zetten we langzaam koers richting het zuiden, naar het leefgebied van de berggorilla’s. Check in bij uw lodge en geniet met een drankje op uw privé veranda, met uitzicht over de vrijwel ondoordringbare bergen van Bwindi. Indien u wenst, kunt u in de namiddag een dorpswandeling maken.

Plaats:
Queen Elizabeth National Park
Accommodatie
Mahogany Springs (Bwindi NP)

Dag 6: Gorilla trekking in Bwindi Forest

Klaar voor een geweldig avontuur: een onvergetelijke ontmoeting met de vriendelijke reuzen van Bwindi! U baant zich (letterlijk!) een weg door het dichte oerwoud, u klimt en daalt, terwijl de gids u op sporen van primaten of andere dieren wijst. Maar alle inspanningen zijn het dubbel en dwars waard wanneer u oog in oog staat met de indrukwekkende Silverback, de zachtmoedige vrouwtjes of de guitige baby gorilla’s! 

Plaats:
Bwindi
Accommodatie
Mahogany Springs (Bwindi NP)

Dag 7: Bwindi Forest – Lake Mburo Park

Na de onvergetelijke ontmoeting van gisteren, rijden we vandaag op ons gemak naar Lake Mburo. Op weg naar onze accommodatie midden in het nationaal park zult u vast en zeker al enig wild spotten, zoals impala’s, topi’s en zebra’s. In de middag maakt u een boottocht op het meer waar u kunt genieten van het rijke vogelleven en de nijlpaarden die hier verkoeling zoeken. 

Plaats:
Lake Mburo National Park
Accommodatie
Mantana Tented Camp (Lake Mburo National Park)

Dag 8: Safari wandeling Lake Mburo NP 

Tijd om uw koffers te pakken en terug te keren naar Entebbe. Maar niet voordat we eerst een prachtige safariwandeling met een ranger hebben gemaakt. Te voet maakt u op een heel andere manier kennis met het wild van Oeganda. U ziet de natuur langzaam ontwaken en kunt de dieren vaak op kortere afstand naderen. Later in de ochtend verlaten we Lake Mburo en rijden we naar Entebbe, waarbij we de evenaar kruisen.

Plaats:
Entebbe
Accommodatie
The Boma (Entebbe)

Dag 9: Van Oeganda naar Tanzania  

Vandaag neemt u afscheid van de “Parel van Afrika” en vliegt u vanuit Entebbe Airport door naar het “Land van de Kilimanjaro”. Tanzania is het buurland en beschikt over een compleet ander landschap en dierenleven. Op Kilimanjaro International Airport dient u opnieuw een visum te verkrijgen. Uw gids staat u al op te wachten en zal u naar uw accommodatie nabij Arusha brengen. Verder kunt u de middag vrij besteden.

Plaats:
Arusha
Accommodatie
Kigongoni Lodge (Arusha)

Dag 10: Ontmoet de Maasai 

Een nieuw avontuur in Tanzania! U verlaat Arusha en rijdt richting Lake Manyara, aan de voet van de Rift Valley. Hier bezoekt u een kleine Maasai boma en maakt u kennis met de gastvrije inwoners. Dit authentieke dorp gunt u een kijkje in het dagelijks leven, de tradities en gebruiken van deze kleurrijke stam. Tegen het einde van de middag rijdt u door naar uw accommodatie in Karatu.

Plaats:
Karatu
Accommodatie
Rhotia Valley Lodge (Karatu)

Dag 11: De Ngorongoro Krater

Na uw ontbijt rijdt u naar de grootste intacte en wereldbefaamde Ngorongoro krater. In Lake Magai zult u flamingo's aantreffen, terwijl nijlpaarden liever verblijven in de zoetwater poelen. Leeuwen zwerven rond op zoek naar een prooi of doen een van hun frequente dutjes. Met een beetje geluk zult u de zeldzame zwarte neushoorn spotten. 
Na de maximale verblijfsduur van 6 uur verlaat u de kraterbodem en keert u terug naar uw accommodatie. 

Plaats:
Ngorongoro
Accommodatie
Rhino Lodge (Ngorongoro)

Dag 12: Rit door de Afrikaanse wildernis

Geniet een volle dag van de pracht van de Serengeti! De Serengeti is Tanzania’s oudste wildpark en staat bekend om zijn jaarlijkse migratie, wanneer zes miljoen antilopen de trek van de gnoes vergezellen. Uiteraard zal uw gids trachten de migratie te volgen. Afhankelijk van waar de kuddes zijn, zal hij de plekken opzoeken waar de indrukwekkende migratie het beste kan worden waargenomen.

Plaats:
Serengeti
Accommodatie
Tanzania Bush Camp (Serengeti)

Dag 13: Het gebied van de katachtigen

Geniet een volle dag van de pracht van de Serengeti! Centraal in de Serengeti ligt de Seronera River Valley te midden van een netwerk van rivieren, waardoor de regio het hele jaar door is voorzien van water. Het gebied is de thuishaven van onder meer grote katachtigen zoals cheeta’s, leeuwen en luipaarden, welke laatste redelijk gemakkelijk zijn te spotten door het gebrek aan bomen in de vallei. 

Plaats:
Serengeti
Accommodatie
Tanzania Bush Camp (Serengeti)

Dag 14: Game drive in Serengeti

Zelfs op deze laatste dag kunt u nog niet eerder door u gespotte roofdieren ontdekken en mogelijk een aantal van de vele verschillende vogelsoorten die het park rijk is. Tijdens een game drive zakt u geleidelijk aan naar het zuiden af. In de loop van de middag arriveert u bij uw accommodatie in de Rhotia Vallei, nabij Karatu. Deze lodge wordt gerund door een Nederlands echtpaar en alle inkomsten gaan naar het naburige ‘Childrens Home’ die u tevens persoonlijk kunt bezoeken.

Plaats:
Karatu
Accommodatie
Rhotia Valley Lodge (Karatu)

Dag 15: Het dorpsleven in Mto wa Mbu 

Op uw gemak keert u terug naar Arusha. Onderweg maakt u een stop in het dorpje Mto wa Mbu waar uw gids op u staat te wachten. Hij wandelt met u langs de rivier door het bos, door de bananenplantage en u ervaart het dorpsleven van dichtbij. Daarna is het tijd om afscheid te nemen. U rijdt verder naar Arusha. Afhankelijk van de vertrektijd van uw internationale vlucht, zet uw gids u netjes bij Kilimanjaro Airport af. 

Plaats:
Mto wa Mbu

KampalaKibaleQueen Elizabeth National ParkBwindiLake Mburo National ParkEntebbeArushaKaratuNgorongoroSerengetiMto wa Mbu

Praktische informatie

Prijs vanaf € 5.840 Per persoon
Coronadekking Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Chauffeur
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 5.840 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Transfer van/naar Entebbe Airport en Kilimanjaro Airport
 • Transport in een privé 4x4 safari auto, inclusief brandstof (ongelimiteerd aantal kilometers)
 • Ervaren, vloeiend Engelssprekende gids, tevens chauffeur
 • Alle entree gelden voor de nationale parken
 • Accommodatie: 14 nachten op basis van een 2-persoonskamer
 • Logies/ontbijt in Kampala en Entebbe (Oeganda), en volpension tijdens de safari
 • Mineraalwater tijdens de game drives
 • Wandeling door Bigodi Swamp
 • Boottocht in Queen Elisabeth NP en Lake Mburo NP
 • Safariwandeling in Lake Mburo NP
 • Game drives in Queen Elisabeth NP, Ngorongoro Krater en Serengeti NP
 • Bezoek aan Maasai Boma
 • Natuurwandeling in Mto wa Mbu met lokale lunch (niet verplicht)
 • AMREF Flying Doctors, tourist evacuation

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vliegtickets naar/van Oeganda of Tanzania
 • Continentale vlucht van Oeganda naar Tanzania (richtlijn € 250 per persoon)
 • Visum voor Oeganda (USD $50 per persoon, verkrijgbaar op het vliegveld)
 • Visum voor Tanzania (USD $50 per persoon, verkrijgbaar op het vliegveld)
 • Permit voor chimpansee trekking in Kibale Forest (ca. € 132 per permit)
 • Permit voor gorilla trekking in Bwindi Forest (ca. € 530 per permit)
 • Optionele activiteiten zoals een luchtballon safari in Queen Elisabeth NP of Serengeti NP, of nacht game drive in Lake Mburo NP
 • Dranken en maaltijden (anders dan vermeld)
 • Wasservice
 • Fooigelden in Oeganda en Tanzania (richtiljn ca. USD $20-25 per gezelschap per dag)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige persoonlijke uitgaven
😱 Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Inge momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Tanzania.
Neem contact op met de lokale reisexpert

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema