Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Tanzania Familie Safari door het dierenrijk van Tanzania

 • Klassiekers
Deze spectaculaire 12-daagse reis door Tanzania is geschikt voor het hele gezin! Samen met uw kinderen maakt u een onvergetelijke privé-safari langs traditionele Afrikaanse stammen en door natuurparken vol wilde dieren. Uw gids zal uw kinderen alles over het wild vertellen en u zult versteld staan hoe snel zij dieren kunnen spotten! En natuurlijk hoort daar een gratis Adventure Speurboek bij!...

Deze spectaculaire 12-daagse reis door Tanzania is geschikt voor het hele gezin! Samen met uw kinderen maakt u een onvergetelijke privé-safari langs traditionele Afrikaanse stammen en door natuurparken vol wilde dieren. Uw gids zal uw kinderen alles over het wild vertellen en u zult versteld staan hoe snel zij dieren kunnen spotten! En natuurlijk hoort daar een gratis Adventure Speurboek bij!

Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Safari
  Safari
 • Savana
  Savana
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Tanzania

Welkom in Tanzania! Bij aankomst op Kilimanjaro Airport zal uw gids op u staan te wachten. Hij brengt u naar uw comfortabele accommodatie aan de rand van Arusha. Uw gids heeft ruime ervaring met kinderen op safari. Hij weet de leuke plekjes te zoeken en zal hen wegwijs maken in het wildlife van Tanzania. Hij kan boeiend vertellen over het gedrag, de eigenschappen en de gewoonten van de wilde dieren die jullie onderweg zien.

Plaats:
Arusha
Accommodatie
Kili Villa (Arusha)

Dag 2: Eerste kennismaking met Tanzania

Vandaag verblijft u een volle dag in Arusha om bij te komen van uw reis en om te acclimatiseren. Kili Villa is gelegen in een prachtige en rustige omgeving, op Kilimanjaro Golf & Wildlife Estate. Het ligt op loopafstand van de golfbaan en met helder weer kunt u zowel de Mount Meru als de Kilimanjaro zien. Ontdek het dierenleven rondom de lodge met uw kinderen, neem een duik in het zwembad of maak een wandeling in de omgeving voor een eerste kennismaking met de Tanzaniaanse flora en fauna.

Plaats:
Arusha
Accommodatie
Kili Villa (Arusha)

Dag 3: Ontdek het Arusha National Park 

's Ochtends vertrekken we naar het Arusha National Park, een relatief klein en weinig bezocht park maar prachtig gelegen aan de voet van de Mount Meru. Het gebied biedt volop wild, vogels en een prachtig uitzicht over de Momella meren en de Ngurdoto krater. Na dit bezoek rijden we door richting West Kilimanjaro voor een kennismaking met de Maasai stam. ‘s Avonds overnacht u in een eigen Maasai hut. 

Plaats:
Kilimanjaro
Accommodatie
Osiligilai Maasai Lodge (Arusha)

Dag 4: Land van de Maasai

U brengt de dag door in dit authentieke Maasai dorp.  Kies ervoor om vlak voor zonsopgang gewekt te worden om te zien hoe de zon haar eerste stralen op een volkomen vrije Kilimanjaro werpt. Dan gaat u met een Maasai krijger op stap. U bezoekt een lokale school, ontmoet de dorpsbewoners en leert over de Maasai jachttechnieken. Sluit de dag af met een drankje op een geweldig uitzichtpunt, voordat u terugkeert naar de lodge voor een heerlijk diner van (inter)nationale gerechten en Maasai-specialiteiten.

Plaats:
Kilimanjaro
Accommodatie
Osiligilai Maasai Lodge (Arusha)

Dag 5: Bezoek aan Meserani Snake Park

Op naar de wildparken waar Tanzania beroemd om is! We nemen afscheid van het gastvrije personeel van Maasai Lodge en rijden westwaarts. We stoppen in Meserani Snake Park, een eenvoudig slangenpark met dieren die u anders niet snel zou zien: felgroene slangen, indrukwekkende boa constrictors, krokodillen en reptielen. Dan rijden we naar Tarangire National Park. Geniet vanmiddag aan het zwembad, omringd door zebra’s, gnoes en gazellen!

Plaats:
Tarangire National Park
Accommodatie
Sangaiwe Tented Lodge (Tarangire National Park)

Dag 6: Game drive in Tarangire

Na het ontbijt bezoekt u Tarangire National Park voor een game drive. Het landschap en de vegetatie van het park zijn zeer divers en het park beschikt over de grootste concentraties wild van Tanzania. Tarangire National Park is met name bekend om de hoge populatie olifanten (zo’n 5.500). De picnick tijdens de lunch vindt plaats op een prachtig uitzichtpunt over de Tarangire Rivier, waar vaak olifanten en ander wild komen drinken of baden.

Plaats:
Tarangire National Park
Accommodatie
Sangaiwe Tented Lodge (Tarangire National Park)

Dag 7: Het dorpsleven in Mto wa Mbu

Vandaag reist u op uw gemak van Tarangire naar Karatu. Onderweg bezoekt u Mto wa Mbu, hier staat uw gids op u te wachten. Hij wandelt met u langs de rivier door het bos en door de bananenplantage. 'S middags vertrekt u naar een restaurantje voor een lokale lunch. Vanaf het terras van Micasa-es-sucasa kunt u van dichtbij het dorpsleven ervaren. Na de lunch kunt u nog even over de lokale markt struinen als u wilt. Daarna rijdt u door naar uw accommodatie in Karatu.

Plaats:
Karatu
Accommodatie
Karatu Simba Lodge (Karatu)

Dag 8: Game drives in Serengeti

Door naar uw volgende avontuur in Serengeti National Park! Rijdend over de eindeloze vlaktes van de Serengeti ziet u af en toe rotsachtige eilandjes in een zee van gras, “Kopjes”. Kopjes zijn het leefgebied voor een verscheidenheid aan dieren en planten. Tijdens de game drives zal uw gids u langzaam naar centraal Serengeti rijden, waar u de komende nacht doorbrengt. Het verblijf in het camp zal u het unieke “Out of Africa”-gevoel geven.

Plaats:
Serengeti
Accommodatie
Kenzan Tented Camp (Serengeti)

Dag 9: Serengeti Nationaal Park

Geniet een volle dag van de pracht van de Serengeti! Centraal in de Serengeti ligt de Seronera River Valley temidden van een netwerk van rivieren, waardoor de regio het hele jaar door is voorzien van water. Het gebied is de thuishaven van onder meer grote katachtigen zoals cheeta’s, leeuwen en luipaarden, welke laatste redelijk gemakkelijk zijn te spotten door het gebrek aan bomen in de vallei. 

Plaats:
Serengeti
Accommodatie
Kenzan Tented Camp (Serengeti)

Dag 10: Op weg naar de Ngorongoro krater

Tijdens een game drive zakt u langzamerhand af naar het zuiden. Als u de Serengeti verlaat, komt u weer in de prachtige omgeving van de Ngorongoro krater. Maasai gehuld in hun kleurrijke doeken hoeden er hun kuddes vee en wellicht treft u ook nog gazelles, giraffes, olifanten of zebra’s die uw pad kruisen. U overnacht óp de rand van de Ngorongoro krater zodat u de volgende ochtend al vroeg de krater kunt betreden. 

Plaats:
Ngorongoro
Accommodatie
Ang'ata Ngorongoro Camp (Ngorongoro)

Dag 11: De Ngorongoro Krater

Na uw ontbijt rijdt u naar de grootste intacte en wereldbefaamde Ngorongoro krater. In Lake Magai zult u flamingo's aantreffen, terwijl nijlpaarden liever verblijven in de zoetwater poelen. Leeuwen zwerven rond op zoek naar een prooi of doen een van hun frequente dutjes. Met een beetje geluk zult u de zeldzame zwarte neushoorn spotten. Na de maximale verblijfsduur van 6 uur verlaat u de kraterbodem en keert u terug naar Karatu voor de overnachting.

Plaats:
Karatu
Accommodatie
Rhotia Valley Lodge (Karatu)

Dag 12: Einde safari en vertrek Arusha

Na een kalm ontbijt keren we op ons gemak terug naar Arusha. Onderweg maakt u een stop bij een traditionele Maasai boma. Dit geeft u de unieke kans op een kijkje in het dagelijks leven, de tradities en gebruiken van deze kleurrijke stam. Dan is het tijd om afscheid te nemen. Afhankelijk van de vertrektijd van uw internationale vlucht, zet uw gids u netjes bij Kilimanjaro Airport af.

Plaats:
Arusha

Arusha Kilimanjaro Tarangire National Park Karatu Serengeti Ngorongoro

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebasseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 2.900 / 12 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers4
Prijs per volwassene - Laagseizoen (apr, mei)€ 2.900
Prijs per kind (5-12 jaar) - Laagseizoen (apr, mei)€ 1.940
Prijs per volwassene - Hoogseizoen (jan t/m mrt, jun t/m dec)€ 3.130
Prijs per kind (5-12 jaar) - Hoogseizoen (jan t/m mrt, jun t/m dec)€ 2.080

Inbegrepen in de prijs

 • Transfer van/naar Arusha Airport of Kilimanjaro Airport
 • Transport in een privé 4x4 safari auto, inclusief brandstof (ongelimiteerd aantal kilometers)
 • Ervaren, vloeiend Engelssprekende gids, tevens chauffeur
 • Accommodatie: 11 nachten op basis van een familiekamer of -tent voor 4 personen (afhankelijk van beschikbaarheid)
 • Halfpension in Arusha en volpension tijdens safari
 • Koffie, thee en mineraalwater tijdens de game drives
 • Alle entreegelden voor de nationale parken
 • Game drives in Arusha NP, Tarangine NP, Serengeti NP en Ngorongoro krater
 • Bezoek aan Meserani Snake Park
 • Natuur/cultuurwandeling in Mto wa Mbu
 • Bezoek aan Maasai Boma
 • Gratis Safari Speurtocht boekje voor ieder kind
 • AMREF Flying Doctors, tourist evacuation

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vliegtickets naar/van Tanzania
 • Visum (USD $50 per persoon, verkrijgbaar op het vliegveld)
 • Dranken en maaltijden (anders dan vermeld)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele activiteiten zoals excursies in Arusha of de ballonsafari in Serengeti
 • Wasservice
 • Fooigelden (richtlijn ca. USD $20-25 per gezelschap per dag)
 • Overige persoonlijke uitgaven

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Tanzania (8)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema