Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Tanzania Beklimming Kilimanjaro en Wildpark Safari's

 • Sport en Avontuur
Deze 15-daagse rondreis vormt de ultieme tocht naar de hoogste en bekendste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Klim naar grote hoogten en bewonder de verschillende landschappen en vegetatie die u onderweg passeert. Het uiteindelijk doel is het oppermachtige gevoel om op het “Dak van Afrika” te staan. Na de beklimming sluit u de reis af met een 6-daagse privé-safari naar de meest fanta...

Deze 15-daagse rondreis vormt de ultieme tocht naar de hoogste en bekendste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Klim naar grote hoogten en bewonder de verschillende landschappen en vegetatie die u onderweg passeert. Het uiteindelijk doel is het oppermachtige gevoel om op het “Dak van Afrika” te staan. Na de beklimming sluit u de reis af met een 6-daagse privé-safari naar de meest fantastische wildparken van Tanzania. We nemen u mee op verschillende Game Drives, waar u de wilde dieren van Afrika kunt spotten. Avontuur ten top! 

Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Bergen
  Bergen
 • Hiking
  Hiking
 • Safari
  Safari
 • Natuur
  Natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Tanzania

Welkom in Tanzania! Bij aankomst op Kilimanjaro Airport staat uw chauffeur op u te wachten. Hij brengt u naar Weru Weru Hotel in Moshi, waar u twee dagen zult verblijven in afwachting van het grote avontuur. Het hotel ligt op 10 minuten rijden van het centrum en heeft een tropische tuin met restaurant, bar en zwembad. De ideale plek om bij te komen van uw vlucht en u voor te bereiden op de klim!

Plaats:
Moshi
Accommodatie
Weru Weru River Lodge (Moshi)

Dag 2: Vrije dag in Moshi

Uw gids komt op een afgesproken tijdstip langs voor een uitgebreide briefing van de Kilimanjaro-expeditie. De rest van de dag kunt u naar eigen wensen invullen. Om de Afrikaanse sfeer van Moshi te beleven raden we een wandeling door het bruisende gebied rond de klokkentoren aan. Ook de tweedehands kledingmarkt is een ervaring op zich. Vertel naar welk merk je zoekt en men zal alles doen om het voor je te vinden!

Plaats:
Moshi
Accommodatie
Weru Weru River Lodge (Moshi)

Dag 3: Eerste dag klim Kilimanjaro

Uw avontuur begint! Safari njema! (goede reis!) De trek start bij de Machame Gate op 1.800m, vanaf waar u het slingerende pad door het regenwoud volgt. Deze eerste dag is gelijk pittig, u loopt zo'n 6-7 uur en klimt u tot 3000m. Het bos is prachtig, weelderig en groen. ´s Middags bereikt u het eertse kamp, Machame Huts, voor het diner en een welverdiende nachtrust. De eerste dag zit erop!

Hoogte: ca. 3.000 meter
Afstand: ca. 11 km
Wandeltijd: ca. 6 à 7 uur
Klimaatzone: regenwoud

Plaats:
Kilimanjaro

Dag 4: Tweede dag klim Kilimanjaro

Vandaag maakt u een korte, maar steile wandeling (tot 3.840m). U verlaat al snel het regenwoud en loopt verder over het stijgende pad. U steekt de kleine vallei over en loopt over een steile rotsachtige rand, bedekt met boomheide. Het pad buigt af naar het westen, door een rivierkloof. Nu is het tijd om te genieten van het uitzicht op Mount Kilimanjaro en het regenwoud dat u achter u gelaten heeft.

Hoogte: ca. 3.840 meter
Afstand: ca. 5 km
Wandeltijd: ca. 4 à 5 uur
Klimaatzone: moorland/heide

Plaats:
Kilimanjaro

Dag 5: Derde dag klim Kilimanjaro

Vanaf het Shira Plateau wandelt u over een heuvelrug, richting de Lava Tower op een hoogte van 4.600m. Na de lunch daalt u naar de Barranco Huts op 3.950m. Hier kunt u uitrusten van de tocht en genieten van het diner en de overnachting. Al verblijft u bijna op dezelfde hoogte als gisteren, vandaag is erg belangrijk voor het acclimatiseren en het voorbereiden van uw lichtaam op de klim naar de top.

Hoogte: ca. 3.950 meter
Afstand: ca. 10 km
Wandeltijd: ca. 6 à 7 uur
Klimaatzone: semi woestijn
Acclimatiseringsdag

Plaats:
Kilimanjaro

Dag 6: Vierde dag klim Kilimanjaro

U begint vandaag met een flinke klim op de steile bergrug tegen de Barranco wand. Als u boven bent kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de Heim Glacier. Na de lunch in het Karanga Camp loopt u via een gemakkelijk, maar steil pad voorbij de kruising met de Mweka Trail, waarbij de zuidelijke gletsjers opdoemen aan uw linkerhand. In de Barafu Huts kunt u uitrusten en uw lichaam laten herstellen.

Hoogte: ca. 4.600 meter
Afstand: ca. 9 km
Wandeltijd: ca. 8 à 10 uur
Klimaatzone: alpine woestijn

Plaats:
Kilimanjaro

Dag 7: Vijfde dag klim Kilimanjaro

Om 23.30 uur staat u op en schuifelt u de koude nacht in. U zigzagt door het zware puin naar Stella Point (5.732m), mentaal en fysiek het meest uitdagende gedeelte van de tocht. Vanaf Stella Point tot aan Uhuru Peak op 5.895m loopt u door de sneeuw. Eenmaal daar hebt u het hoogste punt van de Kilimanjaro en het continent Afrika bereikt, proficiat! Geniet van het overweldigende uitzicht over gletsjers en ijswanden en een spectaculaire zonsopkomst. U daalt door het bos tot 3.100m en overnacht een laatste keer op de berg.

Hoogte: ca. 5.895 meter
Afstand: ca. 5 km klimmen en 12 km dalen
Wandeltijd: ca. 7 à 8 uur naar de top, 2,5 à 3,5 uur afdalen (Barafu Huts) en 3 à 4 uur Mweka Huts
Klimaatzone: noordpool

Plaats:
Kilimanjaro

Dag 8: Aankomst Arusha

U wandelt vandaag terug naar de Mweka Gate en ontvangt uw certificaat voor het bereiken van de top. Maar ook als u de top niet bereikt heeft, zult u in ieder geval een fantastische ervaring rijker zijn. Bij de gate staat een auto voor u klaar om u naar Arusha te rijden, naar Kigongoni Lodge, waar u wordt verwend met een heerlijke lunch. Rust heerlijk uit en geniet na van deze spectaculaire ervaring.

Plaats:
Arusha
Accommodatie
Kigongoni Lodge (Arusha)

Dag 9: Vrije dag in Arusha

U heeft een volle dag in Arusha om bij te komen van uw spectaculaire klimavontuur. U kunt heerlijk ontspannen bij het zwembad, rustig een boek lezen op uw privé veranda of één van de optionele activiteiten ondernemen, zoals een kanotocht op Lake Duluti, een koffietour of een bezoek aan Stichting Sibusiso. De keuze is aan u!

Plaats:
Arusha
Accommodatie
Kigongoni Lodge (Arusha)

Dag 10: Bezoek Lake Manyara

En dan is het tijd voor het tweede avontuur. Vandaag maakt u kennis met de Tanzaniaanse flora en fauna met een bezoek aan het Lake Manyara National Park. Dit relatief kleine en mooie park ligt tegen de Rift Valley aan en is thuis voor boomklimmende leeuwen en een grote populatie flamingo's. U overnacht vandaag in Karatu.

Plaats:
Lake Manyara
Accommodatie
Rhotia Valley Lodge (Karatu)

Dag 11: De Ngorongoro Krater

In de mistige gloed van de ochtendnevel gaat u de Ngorongoro krater in. U daalt ruim 600 meter af voor een spannende Game Drive op de bodem van de krater. Naast vele andere wilde dieren is de zeldzame zwarte neushoorn hier te vinden. Met een beetje geluk zult u er een spotten! U rijdt na een picknick bij Lake Magadi door naar uw accommodatie op de kraterrand. 

Plaats:
Ngorongoro
Accommodatie
Ngorongoro Rhino Lodge (Ngorongoro)

Dag 12: Op weg naar Serengeti

U rijdt op eigen gelegenheid naar het beroemde Serengeti Nationaal Park, onderweg krijgt u een laatste kijkje in de Ngorongoro krater. Rijdend over de vlaktes ontdekt u de grote hoeveelheid en variëteit van wilde dieren, zoals leeuwen, luipaarden, giraffen en olifanten. 's Middags arriveert u bij uw accommodatie in Serengeti. U verblijft in een tent, wat het unieke “Out of Africa”-gevoel zal geven! 

Plaats:
Serengeti
Accommodatie
Tanzania Bush Camp (Serengeti)

Dag 13: Safari in Serengeti

Vandaag heeft u de hele dag om van de prachtige Serengeti te genieten, het oudste wildpark van Tanzania. Dit park is bekend om de jaarlijkse trek van de gnoes die vergezeld worden door zes miljoen antilopen. Uw gids zal proberen de migratie te volgen en de beste plek te vinden om dit indrukwekkende schouwspel waar te nemen.

Plaats:
Serengeti
Accommodatie
Tanzania Bush Camp (Serengeti)

Dag 14: Game drive en Karatu

's Ochtends maakt u nogmaals een Dame Drive in Centraal Serengeti. Tijdens deze safari begeeft u zich naar het zuiden en komt u dichterbij de adembenemde landschappen rondom de Ngorongoro krater. Hier kunt u zich nog steeds vergapen aan alle wilde dieren om u heen, want in Tanzania zijn deze niet gebonden aan parkgrenzen. U maakt 's middags in uw eigen tempo uw weg naar Karatu.

Plaats:
Karatu
Accommodatie
Rhotia Valley Lodge (Karatu)

Dag 15: Vertrek vanuit Tanzania

Op uw laatste dag bezoekt u de bananenplantages van Mto wa Mbu waar u ziet u hoe men bananenbier maakt. Uiteraard kunt u ook proeven! U stopt bij een traditionele Maasai Boma, een authentiek dorp waar u de tradities en gebruiken van de lokale bevolking kunt bewonderen. Dan is het tijd om afscheid te nemen. Wij wensen u een prettige vlucht vanaf Kilimanjaro luchthaven en we hopen dat u veel mooie herinneringen aan het prachtige en veelzijdige Tanzania zult bewaren.

Plaats:
Kilimanjaro

Moshi Kilimanjaro Arusha Lake Manyara Ngorongoro Serengeti Karatu

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebasseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 4.520 / 15 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers: 24
Prijs per volwassene - Laagseizoen (apr, mei, nov)€ 4.520€ 3.930
Prijs per volwassene - Hoogseizoen (jan t/m mrt, jun t/m okt en dec)€ 4.680€ 4.090

Inbegrepen in de prijs

 • Luchthaventransfer van en naar Arusha of Kilimanjaro Airport
 • Transport in een privé 4x4 safari auto, inclusief brandstof (ongelimiteerd aantal kilometers)
 • Ervaren, vloeiend Engelssprekende gids, tevens chauffeur
 • Alle accommodaties: 14 nachten op basis van een 2-persoonskamer (tenten tijdens de beklimming)
 • Maaltijden: halfpension (inclusief ontbijt en diner) in Moshi, volpension (inclusief ontbijt, picknicklunch en diner) tijdens de expeditie en de safari
 • Beklimming: expeditie team tijdens de klim (inclusief een gids, assistent gids, kok, ober en 2 porters per klimmer), 3 maaltijden per dag, 2 keer per dag medische check-ups (indien noodzakelijk vaker), water (gebottled voor de eerste expeditiedagen, daarna gekookt en gefilterd op de berg), overnachting in tenten, gebruik van eigen toilet tijdens de klim, rescue vergoeding en vergunning voor het bezoek aan Kilimanjaro Nationaal Park
 • Game drives in Lake Manyara NP, Ngorongoro krater en Serengeti NP
 • Alle entreegelden voor de nationale parken
 • Koffie, thee en mineraalwater tijdens de game drives
 • Culturele wandeling en bezoek aan Maasai Boma
 • AMREF Flying Doctors, tourist evacuation

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten van/naar Tanzania
 • Visum (USD $50 per persoon, verkrijgbaar op het vliegveld)
 • Fooigelden safari (richtlijn ca. USD $20-25 per gezelschap per dag) + fooigelden beklimming (richtlijn ca. USD $50 per persoon per dag)
 • Persoonlijke klimbenodigdheden, zoals slaapzak, etc.
 • Eventuele optionele activiteiten of excursies
 • Overige maaltijden en dranken
 • Wasservice
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Tanzania (8)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema