Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Tanzania De ultieme Safari reis in Noord-Tanzania

 • Charme en Luxe
We nemen u tijdens deze 9-daagse privé-safari mee naar de allermooiste plekken van Noord-Tanzania. U gaat spannende Game Drives maken in verschillende wildparken. In Lake Manyara heeft u de kans om boomklimmende leeuwen te zien, u zult aan de rand staan van de de panoramische Ngorongoro krater en u beleeft het echte “Out of Africa” gevoel midden in de Serengeti! En natuurlijk is er ook de gel...

We nemen u tijdens deze 9-daagse privé-safari mee naar de allermooiste plekken van Noord-Tanzania. U gaat spannende Game Drives maken in verschillende wildparken. In Lake Manyara heeft u de kans om boomklimmende leeuwen te zien, u zult aan de rand staan van de de panoramische Ngorongoro krater en u beleeft het echte “Out of Africa” gevoel midden in de Serengeti! En natuurlijk is er ook de gelegenheid om de cultuur te ontdekken, onder meer door een bezoek aan een traditionele stam. U zult in korte tijd alle hoogtepunten van Tanzania meemaken!

Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden

Lees meer

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Tanzania

Van harte welkom in Tanzania! Uw gids verwelkomt u op de luchthaven en brengt u naar uw eerste accommodatie. In de African View Lodge kunt u op het terras van uw eigen bungalow rustig bijkomen van uw vlucht. U heeft hier een prachtig uitzicht op de Mount Meru. Of u kunt Arusha ontdekken! Met de optionele Arusha City Tour neemt een gids u met een Dala Dala (lokaal transport) mee door het centrum.

Plaats:
Arusha
Accommodatie
African View Lodge (Arusha)

Dag 2: Ontdek de omgeving van Arusha

Vandaag heeft u een volle dag om de omgeving van Arusha te ontdekken. Er is een overvloed aan mogelijke excursies, zoals bijvoorbeeld een kanotocht op Lake Duluti, een koffietour of een safari in Arusha National Park. De keuze is geheel aan u! Maar u kunt natuurlijk ook ontspannen aan het zwembad of een boek lezen op uw privé veranda.

Plaats:
Arusha
Accommodatie
African View Lodge (Arusha)

Dag 3: De flamingo's van Lake Manyara

We nemen u mee op avontuur! In Lake Manyara National Park zult u voor het eerst kennismaken met de flora en fauna van Tanzania. Dit mooie park ligt tegen de Rift Valley en is rijk aan wilde dieren, denk bijvoorbeeld aan boomklimmende leeuwen en een grote populatie flamingo's. U zult uw ogen uitkijken! Aan het eind van de dag rijdt u naar Karatu voor uw overnachting. 

Plaats:
Lake Manyara
Accommodatie
Country Lodge (Karatu)

Dag 4: Rit door de Afrikaanse wildernis

We trekken verder de Afrikaanse wildernis in en wel naar het befaamde Serengeti Park. Terwijl u hier op uw gemak heenrijdt kunt u alvast een kijkje nemen in de Ngorongoro Krater. U zult onderweg veel wilde dieren zien, zoals leeuwen, giraffen, olifanten en luipaarden. En om het "Out of Africa"-gevoel compleet te maken hebben we een unieke nacht in een Afrikaans tentenkamp voor u geboekt. 

Plaats:
Serengeti
Accommodatie
Thorn Tree Camp (Serengeti National Park)

Dag 5: Game Drive in Serengeti Park

U kunt de hele dag genieten van de pracht van de Serengeti, Tanzania's oudste wildpark. Een van de grootste attracties hier is de jaarlijkse migratie, wanneer miljoenen antilopen en gnoes voorbijkomen. Uw gids zal de beste plekken opzoeken om dit spectaculaire schouwspel waar te nemen. Onderweg komt u ongetwijfeld nog veel meer wilde dieren tegen, dus vergeet niet uw verrekijker en camera mee te nemen!

Plaats:
Serengeti
Accommodatie
Thorn Tree Camp (Serengeti National Park)

Dag 6: Ngorongoro Kraterbodem

Al game drivend zakken we deze ochtend verder af naar het zuiden, naar de grootste intacte en wereldbefaamde Ngorongoro krater, die u eerder van een afstand heeft kunnen bewonderen. Nu daalt u ruim 600 meter af voor een indrukwekkende Game Drive op de kraterbodem. Eén van de hoogtepunten is de zeldzame zwarte neushoorn die u met een beetje geluk zult spotten.

Plaats:
Ngorongoro
Accommodatie
Bougainvillea Safari Lodge (Karatu)

Dag 7: Bezoek traditioneel Maasai dorp

Onderweg naar uw volgende bestemming heeft u de kans om een uniek kijkje te nemen in een traditionele Maasai Boma. In dit authentieke dorp krijgt u inzicht in het dagelijks leven, de tradities en de gebruiken van deze kleurrijke stam. En na de cultuur volledig in u opgenomen te hebben duiken we de natuur weer in, in het Tarangire National Park. U kunt uw middag hier vrij besteden. 

Plaats:
Tarangire National Park
Accommodatie
Sangaiwe Tented Lodge (Tarangire National Park)

Dag 8: De olifanten van Tarangire Park

Verwonder uzelf nogmaals over de indrukwekkende natuur van Tanzania, dit keer in het Tarangire National Park. Naast vele andere wilde dieren staat dit park bekend om zijn grote concentratie olifanten en zijn eeuwenoude baobabbomen. Daarnaast is het park met zo’n 550 vogelsoorten een paradijs voor vogelliefhebbers. U zult wederom overweldigd worden door de spectaculaire dingen die u tijdens de Game Drive tegenkomt!

Plaats:
Arusha
Accommodatie
Ilboru Safari Lodge (Arusha)

Dag 9: Vertrek vanaf Arusha

U kunt uw laatste dag in Arusha zelf invullen. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar een waterval aan de voet van Mount Meru. Of wat dacht u ervan om nog een snelcursus Swahili koken te volgen, zodat u eenmaal thuis een heerlijk traditioneel gerecht kunt bereiden? We hopen dat u heeft genoten van deze reis vol hoogtepunten en dat u met een voldaan gevoel huiswaarts keert. 

Plaats:
Arusha

Arusha Lake Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire National Park

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebasseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 2.500 / 9 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:24
Prijs per volwassene - Laagseizoen (apr, mei, nov)€ 2.500€ 1.950
Prijs per volwassene - Hoogseizoen (jan t/m mrt, jun t/m okt en dec)€ 2.610€ 2.090

Inbegrepen in de prijs

 • Transfer van en naar Arusha of Kilimanjaro Airport
 • Transport in een privé 4x4 safari auto, inclusief brandstof (ongelimiteerd aantal kilometers)
 • Ervaren, vloeiend Engelssprekende gids, tevens chauffeur
 • Alle accommodaties: 8 nachten op basis van een 2-persoonskamer. Halfpension (inclusief ontbijt en diner) in Arusha, volpension (inclusief ontbijt, picknicklunch en diner) tijdens de safari dagen
 • Game drives in Lake Manyara NP, Serengeti NP, Ngorongoro krater en Tarangire NP
 • Alle entreegelden voor de nationale parken
 • Koffie, thee en mineraalwater tijdens de game drives
 • Bezoek aan Maasai Boma
 • AMREF Flying Doctors, tourist evacuation

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vliegtickets naar/van Tanzania
 • Visum (USD $50 per persoon, verkrijgbaar op het vliegveld)
 • Fooigelden (reken op $20 tot $25 per gezelschap per safari dag)
 • Eventuele optionele activiteiten of excursies
 • Overige maaltijden en dranken
 • Wasservice
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Tanzania (8)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema