Compensatie van geschatte CO2-uitstoot

Strandreizen in de Filipijnen

Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget

De mooiste stranden van de Filipijnen

De Filipijnen bestaan uit ruim 7500 tropische eilanden, verspreid over een azuurblauwe zee. Het zal u waarschijnlijk dan ook niet verbazen dat dit Aziatische land een perfecte bestemming is voor een fijne strandvakantie. Trek bijvoorbeeld naar het westelijke Palawan en combineer een dagje strand met een boottocht door een sprookjesachtige zeegrot. Langs tal van Filipijnse stranden liggen bovendien koraalriffen met de meest waanzinnige kleuren, die u kunt bewonderen tijdens snorkelen of duiken.

Welke stranden moet ik in de Filipijnen bezoeken?

De mooiste stranden van Sabang

Sabang is een rustiek plaatsje langs de westkust van het eiland Palawan. Met zijn wuivende palmen en goudgele zand is het strand van Sabang zeker een aanrader voor een fijne strandvakantie in de Filipijnen, maar de echte attractie is de nabijgelegen zeegrot. De ondergrondse rivier van Puerto Princesa is ruim acht kilometer lang en is breed genoeg om te bezichtigen tijdens een boottocht. De lokale experts van Evaneos kunnen voor u zo'n boottocht boeken, zodat u zelf geen tijd kwijt bent met het onderhandelen over de prijs van dergelijke excursies.

De mooiste stranden van Panglao

Ook de Visayas kennen enkele van de mooiste stranden van de Filipijnen. Tijdens uw strandreis in de Filipijnen kunt u naar het centrale eiland Panglao gaan. Nadat u zich hebt vergaapt aan de wondere wereld van het koraalrif kunt u fijn opdrogen onder een palmboom op dit fotogenieke strand. Wilt u graag de nacht doorbrengen op een steenworp afstand van de beste stranden van de Filipijnen? Dan helpen de ervaren reisagenten van Evaneos u graag bij het boeken van een hotelkamer van waaruit u de zee kunt horen ruisen.

De mooiste stranden van Bantayan

Het paradijselijke Bantayan ligt ongeveer 150 kilometer ten noorden van Panglao. Het eilandje kent meerdere mooie stranden die u tijdens uw reis kunt aandoen. Zo vormen het hagelwitte zand en de grillige rotspartijen bij het strand van Sandira een prachtige aanblik. Een leuk alternatief is Sugar Beach bij Poblacion, dat met zijn diepblauwe zee en traditionele vissersboten precies het bounty-strand is zoals veel reizigers zich dat voorstellen. Tijdens uw verblijf op Bantayan kunt u ook een bezoek brengen aan de kustwouden van mangrovepark Omagieca Obo-ob, langs de zuidkust van Bantayan.

De beste reistijd voor een strandvakantie in de Filipijnen

Wanneer u uw vakantie wilt doorbrengen op Palawan of een ander westelijk eiland kunt u het beste tussen de maanden november en april uw koffers pakken. In het na- en voorjaar valt er weinig neerslag in deze regio, en laat de zon zich het vaakst zien. Trekt u naar het oosten van de Filipijnen, dan zijn de maanden maart tot en met oktober juist het droge seizoen. Het tropische klimaat zorgt ervoor dat de temperaturen in vrijwel het hele land constant rond de 30°C schommelen. Ook het zeewater is met een graad of 27 het hele jaar door aangenaam warm.

Andere reisideeën voor deze bestemming
Andere interessante bestemmingen