Compensatie van geschatte CO2-uitstoot

Eiland reizen in de Filipijnen

Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget

De mooiste eilanden van de Filipijnen

Wilt u een reis naar de Filipijnen maken? Een uitstekende keuze! De Filipijnen liggen in Zuidoost-Azië en bieden prachtige stranden, een levendige cultuur en heerlijk eten. Hoeveel eilanden hebben de Filipijnen? Meer dan 7000, waardoor er genoeg keuze is voor een leuke eilandvakantie. U kunt bijvoorbeeld gaan relaxen op het strand, de kleurrijke onderwaterwereld bekijken tijdens een duik of mooie wandelingen maken door de ongerepte natuur. Met behulp van een lokale expert, door Evaneos geselecteerd, kunt u een geweldige eilandvakantie op de Filipijnen samenstellen.

Welke eilanden moet ik in de Filipijnen bezoeken?

Palawan

Door de overweldigende hoeveelheid eilanden in de Filipijnen kan het lastig zijn om een keuze te maken. Een goede optie is om een van de Visayas Eilanden te bezoeken. Deze eilandengroep in de Filipijnen ligt tussen Luzon en Mindanao in. Ga bijvoorbeeld naar Palawan, waar u de weelderige jungle en bergen kunt verkennen of kunt genieten van paradijselijke stranden. Op Palawan kunt u ook meer leren over de diverse culturen die het eiland rijk is.

Pamilacan

Ten zuiden van het eiland Bohol ligt het minder bekende Pamilacan, een klein eiland dat wordt omringd door bijzondere zeedieren. Er leven onder meer mantaroggen, dolfijnen en walvissen rond het eiland. Daarnaast kunt u de interessante geschiedenis ontdekken, bijvoorbeeld door de ruïnes van het Spaanse fort te bezoeken. Als u meer informatie wilt over vakanties op Pamilacan, dan kunnen wij u in contact brengen met een ervaren lokale reisagent. Deze spreekt Nederlands, waardoor u eenvoudig een unieke reis kunt plannen.

Malapascua

Het eiland Malapascua is de perfecte bestemming wanneer u graag wilt duiken. Er zijn bijvoorbeeld veel mogelijkheden om haaien van dichtbij te bekijken, waaronder bijzondere voshaaien. Verder herbergt het eiland hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. In het noorden van het eiland kunt u bovendien zien hoe de traditionele bevolking leeft. De lokale reisexpert kan u goed helpen om een leuke reis naar dit eiland te plannen.

Siquijor

Siquijor is wellicht het mooiste eiland van de Filipijnen, hoewel het moeilijk kiezen is. U kunt hier niet alleen ontspannen op tropische stranden, maar ook de binnenlanden verkennen. De landschappen zijn adembenemend en vormen de habitat van verschillende bijzondere dieren, waaronder de Oost-Indische civetkat. Mis vooral de Cambugahay-watervallen niet of leer meer over de voodoo-praktijken waar het eiland om bekendstaat.

De beste reistijd voor de eilanden van de Filipijnen

De Filipijnen kennen een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van zo’n 31°C. In sommige maanden is het beduidend droger dan in andere maanden. Als u naar de Visayas Eilanden reist, kunt u bijvoorbeeld het beste in maart, april of mei gaan, aangezien het dan relatief weinig regent. Van juni tot en met november valt er veel neerslag in de Filipijnen en bovendien kunnen er tyfoons voorkomen, waardoor dit een minder geschikte periode is om te reizen. Voor meer inside-informatie kunt u altijd terecht bij een ervaren lokale reisagent.

Andere reisideeën voor deze bestemming
Andere interessante bestemmingen