Reis in de Filipijnen

Dit land heeft meer dan 7000 eilanden, de Filipijnen biedt een zeer afwisselend landschap met een tropisch klimaat. Het landschap van de Filipijnen is zeer divers en idyllisch. De eilanden zijn een weerspiegeling van de natuur in een pure vorm. Ze hebben adembenemende stranden, helder zeewater, bijzondere dieren, rivieren en geweldige duikplekken. Uw reis zal waarschijnlijk beginnen in het bruisende Manilla en vanuit daar zult u de prachtige natuur gaan beleven! Bent u klaar voor een reis naar de Filipijnen?

Geen reisideeën momenteel beschikbaar
We zijn actief op zoek naar lokale agenten die expert zijn in de bestemming. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te worden gebracht van de komst van een nieuwe agent in Filipijnen en zijn suggesties te ontdekken.
Andere interessante bestemmingen

Reis naar wens

Reisgids voor Filipijnen

De Filipijnen is een land gelegen in Azië, het bestaat uit ongeveer 7000 eilanden. De grootste eilanden zijn Luzon en Mindanao. De hoofdstad van de Filipijnen is Manilla, deze stad is gelegen op de het eiland Luzon. Andere grote steden zijn Quezon city, Caloocan en Davao city. De Filipijnen staat bekend om de prachtige stranden en perfecte duikplekken, een indrukwekkende flora & fauna met diverse nationale parken. De officiële taal op de Filipijnen is Filipijns, door veel inwoners wordt ook Engels gesproken.

Wat u zou moeten zien en ervaren in Filipijnen

Bezienswaardigheden

Tijdens uw reis in de Filipijnen zult u kennismaken met de adembenemende natuur. Uw reis zal waarschijnlijk beginnen in de hoofdstad Manilla. In deze stad zult u kennismaken met de cultuur en inwoners. Bezoek tijdens uw verblijf de Intramuros, de oude stad. De Filipijnen kent diverse nationale parken, zoals:

 • Mount Isarog national park
 • Tubbataha reef national park

Buiten de diverse nationale parken hebben de Filipijnen ook andere mooie bezienswaardigheden, zoals:

 • Chocolate hills
 • De rijstvelden van de Cordillera

Dingen om te doen

Ook zijn de Filipijnen de perfecte bestemming om te ontspannen, u vindt er prachtige eilanden met witte stranden. Ook is het de juiste bestemming om te duiken en het prachtig koraal te ontdekken. De volgende eilanden zijn adembenemend:

 • Boracay
 • Palawan
 • Camiguin

Wanneer is de beste reistijd

De beste periode om naar de Filipijnen te reizen is in de volgende maanden:

 • Van januari tot en met mei
 • December

Wanneer u in deze maanden zult reizen heeft u de meeste kans op mooi weer, ook vermijdt u het regenseizoen.

Reisadvies

Hoe te reizen naar de Filipijnen?

Vanuit Nederland is het niet mogelijk om rechtstreeks naar de Filipijnen te vliegen. U kunt naar de Filipijnen vliegen met een tussenstop onder andere in Hong Kong, China en Qatar. De prijzen van de vlucht zijn afhankelijk van de bestemming, periode en maatschappij waarmee u vliegt. De prijzen liggen tussen €500-€850.

Welke reisdocumenten voor de Filipijnen?

Voor uw reis naar de Filipijnen heeft u het volgende reisdocument nodig:

 • Een geldig paspoort (bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig)

Een visum is niet nodig, mits u niet langer dan 30 dagen zult verblijven. Wanneer u de Filipijnen zult verlaten, is het mogelijk dat u vertrekbelasting moet betalen. Dit kost 750 Filipijnse peso.

Welke inentingen voor de Filipijnen?

Voor uw reis naar de Filipijnen zijn geen inentingen verplicht, wel worden de volgende aanbevolen:

 • DTP (Difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Ook komt er malaria voor in de Filipijnen, het is aan te raden om de juiste middelen tegen malaria te gebruiken. Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in de Filipijnen. Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Welke valuta heeft de Filipijnen?

De munteenheid van de Filipijnen is de Filipijnse Peso (PHP). Het is eenvoudig om op de Filipijnen geld op te nemen. Er zijn voldoende geldautomaten aanwezig en Nederlandse pinpassen worden meestal geaccepteerd.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar de Filipijnen te reizen.

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in de Filipijnen

4.45 beoordelingen
Nella
4
We zouden een paar dingen anders gedaan hebben, maar dat is een leer voor een volgende keer , verder genoten van het mooie land dit was onze 2e keer maar vast niet de laatste
Zie meer
Gerhard
5
De prachtige natuur en de prachtige blauw groene kleuren van het water maakt het tot een paradijs
Zie meer
Bekijk alle beoordelingen
Boek uw vlucht naar Filipijnen

Dankzij onze samenwerking met Option Way, profiteert u bij Evaneos van vele voordelen:

 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Uw lokale reisagent wordt op de hoogte gebracht van vluchtwijzigingen

Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.