Compensatie van geschatte CO2-uitstoot

Natuurreis in de Filipijnen

Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget

De mooiste natuurreizen op de Filipijnen

De natuur op de Filipijnen is gigantisch divers. Natuurreizen naar de Filipijnen bieden onder meer de mogelijkheid om tropische stranden, dichte jungle, imposante bergen en groene rijstvelden te bezoeken. De afwisselende landschappen maken van de Filipijnen een paradijs voor liefhebbers van natuur. De Aziatische archipel bestaat uit meer dan 7000 eilanden die verspreid liggen in de Suluzee, Zuid-Chinese Zee en Filipijnenzee.

Wat zijn de bezienswaardigheden tijdens een natuurreis op de Filipijnen?

Chocolate Hills

De lokale experts die zijn geselecteerd door Evaneos helpen u bij het plannen van onvergetelijke natuurreizen naar de Filipijnen. De reizen naar de natuur zijn op maat gemaakt en worden op uw wensen en behoeften afgestemd. Een bestemming die u niet mag overslaan zijn de Chocolate Hills. Dit natuurverschijnsel vindt u in het hart van het eiland Bohol. Het natuurgebied bestaat uit 1268 perfect gevormde heuvels in een diepbruine kleur. Het is niet mogelijk om de heuvels te beklimmen, maar vanaf een van de observatieplatformen heeft u een schitterend uitzicht.

Palawan

Palawan wordt gezien als de mooiste regio van de Filipijnen en is een populaire bestemming voor een vakantie in de natuur. Stranden en bergketens wisselen elkaar af. Beklim bijvoorbeeld de 2085 meter hoge Mount Matalingajan, maak een wandeling door de dichte jungle onder begeleiding van een gids of ontdek het onderwaterleven. Het Apo-rif ligt voor de kust van Occidental Mindoro en is het op een na grootste rif ter wereld.

Banaue

Bij Banaue vindt u 2000 jaar oude rijstterrassen die bekendstaan als de mooiste rijstterrassen ter wereld. Wat de terrassen zo bijzonder maakt, is dat ze op 1700 meter hoogte liggen en bijna recht omhoog lopen. Deze terrassen zijn met de hand aangelegd en bieden een prachtig groen gezicht. Een lokale reisagent, geselecteerd door Evaneos, voorziet u van praktische, lokale informatie en helpt u bij het regelen van een bijzondere natuurvakantie.

Boracay

Tijdens individuele natuurreizen is er uiteraard ook ruimte voor een bezoek aan schitterende witte zandstranden, bijvoorbeeld op het eiland Boracay. White Beach is het schoolvoorbeeld van een tropisch strand, met wuivende palmbomen en verbazingwekkend wit zand. Dit strand is niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot mooiste strand ter wereld. Ilig-Iligan Beach is de rustige tegenhanger van White Beach. Bij Evaneos plant u zelf uw natuurreis met plaatselijke Nederlandstalige of Engelstalige experts. Vraag meer informatie op om in contact te komen met een ervaren lokale expert.

De beste reistijd voor een natuurreis op de Filipijnen

De Filipijnen bestaan uit vele eilanden en het land is uitgestrekt, dus niet ieder eiland heeft hetzelfde klimaat. De beste reistijd Filipijnen? Het hele jaar door is het 26ºC of warmer, dus qua temperatuur zit u altijd goed. Van december tot en met april valt er de minste neerslag en dit is dan ook de reistijd bij uitstek voor een schitterende en gepersonaliseerde natuurreis. In april en mei lopen de temperaturen op veel plekken op tot 40ºC. De meeste kans op een tyfoon heeft u van juli tot en met oktober.

Andere reisideeën voor deze bestemming
Andere interessante bestemmingen