Compensatie van geschatte CO2-uitstoot

Snorkel en duikvakantie in de Filipijnen

Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget

De mooiste duik- en snorkelreizen in de Filipijnen

De eilanden van de Filipijnen zijn een waar paradijs voor liefhebbers van de onderwaterwereld. Het Zuidoost-Aziatische land vormt het hart van de zogenaamde 'koraaldriehoek', een uitgestrekt zeegebied van waanzinnig mooie koraalriffen. Een duikvakantie in de Filipijnen biedt u de kans om bijzondere zeedieren als de walvishaai en de rifhaai van heel dichtbij te bewonderen. Daarnaast kunt u zich er tijdens het duiken verwonderen over natuurwonderen als immense kliffen en sprookjesachtige zeegrotten.

Wat zijn de mooiste snorkelplekken en duikspots in de Filipijnen?

Duiken en snorkelen op Oslob

Oslob op het eiland Cebu is wellicht de mooiste duikplek van de Filipijnen. Het is namelijk één van de weinige plekken waar u tijdens duikreizen in de Filipijnen kunt zwemmen met reusachtige walvishaaien. Met een traditionele boot wordt u naar de plek gebracht waar deze ongevaarlijke haaien vaak vlak aan de oppervlakte komen. Wilt u niet zelf hoeven onderhandelen over de prijs van zo'n unieke duikervaring? De lokale experts waarmee Evaneos samenwerkt nemen u dit werk graag uit handen, zodat u onbezorgd van het duiken in de Filipijnen kunt genieten.
El Nido
El Nido ligt op de noordpunt van het eiland Palawan. Hoewel de koraalriffen bij dit rustige plaatsje al prachtig zijn, zijn het met name de nabijgelegen eilandjes die El Nido zo de moeite waard maken. Vanuit El Nido kunt u een boottocht maken naar de Bacuit-archipel. In de steile kliffen rond deze eilandjes liggen een aantal zeegrotten waar u schitterend kunt duiken. Evaneos kan u in contact brengen met lokale agenten die u precies kunnen aanwijzen waar zich de mooiste duikplekken en de beste snorkelplekken in de Filipijnen bevinden.

Duiken en snorkelen op Coron

Net als El Nido wordt ook Coron omringd door ontzagwekkende kliffen en zeeën waar het krioelt van het leven. Voorbeelden van zeedieren die u hier kunt tegenkomen zijn zeeschildpadden, rifhaaien en zeekoeien. In de wateren rond Coron liggen ook een aantal scheepswrakken, waarvan het wrak van de Lusong uit de Tweede Wereldoorlog het best te bezichtigen is. Wanneer u uw duikbrevet nog niet op zak heeft, kunnen de experts van Evaneos u helpen om een goede duikschool te vinden zodat u uw PADI in de Filipijnen kunt behalen.

De beste reistijd voor een duik- en snorkelreis in de Filipijnen

Benieuwd naar de beste reistijd in de Filipijnen? Wat het beste moment is om te gaan duiken in de Filipijnen hangt af van het gebied waar u naartoe wil reizen. De westelijk gelegen eilanden kunt u het best bezoeken tussen november en april, aangezien dit de maanden zijn met de minste regenval. Wie wil snorkelen in de Filipijnen in juli of augustus kan beter naar de oostelijke helft van het land gaan, waar de maanden maart tot en met oktober juist het droge seizoen zijn. Wat de temperatuur betreft zijn de Filipijnen met dagtemperaturen rond de 30°C het hele jaar door goed te bezoeken.

Andere reisideeën voor deze bestemming
Andere interessante bestemmingen