Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Zonvakantie en zomervakantie in Portugal

Zonvakantie en zomervakantie in Portugal

Uw op maat gemaakte zonvakantie en zomervakantie in Portugal
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reizigers
Reisperiode:
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Ik reis
Profiel
Reisperiode:
Alle

Waarom reizen in Portugal?

In het zuidwesten van Europa, tussen Spanje en de Atlantische Oceaan, is een van de minst bekende bestemmingen op het Europees continent: Portugal. Land van historie, met een rijk erfgoed dat ook modern is. U kunt verassend veel ondernemen in dit land. Er zijn vele manieren om Portugal te ontdekken. Van Lissabon tot Porto via de Algarve, alles moedigt u aan om te ontspannen en te genieten. Van grote steden tot kleinere, afgelegen dorpen en gerech... In het zuidwesten van Europa, tussen Spanje en de Atlantische Oceaan, is een van de minst bekende bestemmingen op het Europees continent: Portugal. Land van historie, met een rijk erfgoed dat ook modern is. U kunt verassend veel ondernemen in dit land. Er zijn vele manieren om Portugal te ontdekken. Van Lissabon tot Porto via de Algarve, alles moedigt u aan om te ontspannen en te genieten. Van grote steden tot kleinere, afgelegen dorpen en gerechten die alom bekend zijn, u zult voortdurend verrast en verbaasd zijn over de manier waarop de Portugezen hun gewoontes instandhouden. Dit plus de prachtige natuur en landschappen, is de ideale mix voor een perfecte vakantie. Reis door Portugal met de auto en ga zorgeloos door dit prachtige land. Bent u al aan het inpakken voor een reis naar Portugal? Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Portugal

4.6/5
2 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op vakantie naar Portugal in de zomer

Het zonovergoten Portugal is al decennialang een geliefde reisbestemming. De mogelijkheden voor een vakantie in de zomer in Portugal zijn dan ook eindeloos. U kunt heerlijk uitrusten op een paradijselijk strand of tijdens uw zomer in Portugal door sfeervolle steden als Lissabon en Porto slenteren. De echte avonturiers kunnen naar de Azoren vliegen voor een wandeltocht over de vulkaan Montanha do Pico. Een reis naar Portugal is een unieke ervaring!

Wat zijn de bezienswaardigheden tijdens een zomervakantie in Portugal?

Geniet van een ontspannen zonvakantie

De bekendste stranden van Portugal liggen in de Algarve. Rijd bijvoorbeeld naar Praia da Rocha met zijn dieprode kliffen, of neem een duik in het azuurblauwe water bij Praia da Marinha. Vakantiegangers die Portugal in juli en augustus willen bezoeken en graag tijd aan zee doorbrengen, kunnen de door Evaneos geselecteerde lokale experts hun wensen voorleggen en een op maat gemaakt advies krijgen over leuke stranden in de buurt. Ook kunnen zij bijzondere activiteiten voor u regelen, zoals boottochten door de betoverende zeegrotten van de Ponte da Piedade.

De historische bezienswaardigheden van Portugal

Portugal is rijk aan historische bezienswaardigheden. Begin uw vakantie in Portugal in de zomer bijvoorbeeld in Évora en werp een blik op de Templo Romano uit de Romeinse tijd. Reis vervolgens naar hoofdstad Lissabon en bezichtig het Jerónimosklooster, de Toren van Belém en de talloze andere monumenten uit de Portugese ‘gouden eeuw’. Wie graag meer advies wil over de culturele topattracties van Portugal, kan daarvoor altijd aankloppen bij de lokale Nederlandstalige experts.

Het beste van de Portugese keuken

Wie Portugal zegt, zegt port. Deze wijn heeft zijn oorsprong in de stad Porto, waar u portwijn kunt proeven in authentieke porthuizen. Wie door Portugal gaat reizen in de zomer en Lissabon aandoet, mag de stad niet verlaten zonder geproefd te hebben van de mierzoete gebakjes 'Pastéis de Nata'. De ervaren lokale reisagenten weten als geen ander waar zich de leukste eetgelegenheden bevinden en kunnen u helpen met het organiseren van een proeverij.

Verken het bijzondere landschap van de Azoren

Zo'n 1500 kilometer ten westen van Lissabon liggen de Azoren, een eilandengroep die ook deel uitmaakt van Portugal. De archipel is vooral in trek vanwege zijn unieke natuur. Zo kunt u op het eiland Pico wandelen over de hellingen van de vulkaan Montanha do Pico. Op verschillende plekken op de Azoren bevinden zich daarnaast schitterende grotten. Zo herbergt het eiland São Miguel de Gruta do Carvão, een grot die is ontstaan uit opgedroogde lava na een hevige vulkaanuitbarsting.

De beste reistijd voor een zomervakantie in Portugal

Benieuwd naar de beste reistijd Portugal? Portugal heeft grofweg twee klimaatzones. Ten eerste is er de Atlantische kuststrook, met steden als Lissabon en Porto. Van maart tot en met juni variëren de temperaturen tussen de 14°C en 25°C. In de zomer wordt het nog iets warmer. Gedurende deze gehele periode valt er relatief weinig neerslag. In de Algarve is het doorgaans warmer. De streek kent de hoogste gemiddelde temperaturen en de meeste zonuren van Portugal, wat ervoor zorgt dat het van april tot november goed toeven is aan de lokale stranden.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis