Waarheen reizen?Actuele informatie over reisbestemmingen
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Zonvakantie en zomervakantie in Peru

Zonvakantie en zomervakantie in Peru

Uw op maat gemaakte zonvakantie en zomervakantie in Peru
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze zon- en zomervakantie reisideeën in Peru

 • Klassiekers
Ontdek de hoogtepunten
circa 11 dagen vanaf € 2.230
 • Klassiekers
Beleef de natuur en cultuur
circa 17 dagen vanaf € 2.380
 • Buiten de gebaande paden
Ontdek de keuken van de Inca's
circa 17 dagen vanaf € 2.930
 • Sport en Avontuur
Onvergetelijke Choquequirao-trektocht naar Machu Picchu
circa 11 dagen vanaf € 1.210
 • Charme en Luxe
Romantische huwelijksreis vol avontuur
circa 17 dagen vanaf € 2.990
 • Sport en Avontuur
Actieve familiereis door het Zuiden
circa 12 dagen vanaf € 1.890
 • Klassiekers
Ontdek magisch Peru
circa 23 dagen vanaf € 2.790
gecombineerd
 • Klassiekers
Combinatiereis Peru met betoverend Bolivia
circa 15 dagen vanaf € 2.490
gecombineerd
 • Charme en Luxe
Combinatiereis met Ecuador en Galapagos Cruise
circa 21 dagen vanaf € 9.900

Onze lokale reisagenten in Peru

Waarom reizen in Peru?

Peru bestaat uit drie delen, elk met een eigen karakter: de kust aan de Atlantische oceaan, het Andesgebergte en de Amazone. Tijdens uw reis zult u zeker het beroemde Machu Picchu moeten bezoeken. Het is het mooiste om de ruïnes bij zonsopgang te zien. De ultieme wandelervaring is de Inca Trail door de uitzonderlijke archeologische omgeving. Tijdens uw verblijf in Peru, is het zeker een aanrader om te stoppen in Cuzco. Dit is de voormalige hoofds... Peru bestaat uit drie delen, elk met een eigen karakter: de kust aan de Atlantische oceaan, het Andesgebergte en de Amazone. Tijdens uw reis zult u zeker het beroemde Machu Picchu moeten bezoeken. Het is het mooiste om de ruïnes bij zonsopgang te zien. De ultieme wandelervaring is de Inca Trail door de uitzonderlijke archeologische omgeving. Tijdens uw verblijf in Peru, is het zeker een aanrader om te stoppen in Cuzco. Dit is de voormalige hoofdstad van het Inca-rijk. Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Peru?

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Meer informatie

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Peru

4.7/5
11 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op vakantie naar Peru in de zomer

Peru ligt aan de westelijke kust van Zuid-Amerika, aan de Grote Oceaan. Tijdens uw zomervakantie in Peru kunt u een groot aantal avontuurlijke activiteiten ondernemen en interessante bezienswaardigheden bezoeken. Bij Evaneos kunt u een volledig gepersonaliseerde reis naar Peru samenstellen met behulp van lokale Nederlandstalige reisagenten. Breng zeker een bezoek aan de indrukwekkende Inca-stad Machu Picchu of bezoek de fotogenieke zoutterrassen van Maras. Samen met de lokale Nederlandstalige reisagenten kunt u een reis plannen die helemaal bij u past.

Wat zijn de bezienswaardigheden tijdens een zomervakantie in Peru?

Zomervakantie in Lima

Lima is de hoofdstad van Peru en waarschijnlijk het startpunt van uw vakantie naar Peru in de zomer. Wandel hier door de historische straten, bekijk koloniale bouwwerken en bezoek interessante musea om meer te weten te komen over de lokale cultuur. Ga zeker een middag naar het Museo de Oro of neem een kijkje in het Museo Nacional de Arqueología, Antropología e Historia del Perú. In dit museum bewondert u vele voorwerpen die de verschillende culturen in Peru hebben achtergelaten.

Zomervakantie in Machu Picchu

Als u van plan bent om naar Peru te reizen deze zomer, dan mag een bezoek aan de Machu Picchu niet ontbreken. Deze indrukwekkende Inca-stad heeft prachtige architectuur met indrukwekkende donkergroen beboste bergen op de achtergrond. Een fantastische en avontuurlijke manier om hier te komen is door te wandelen over de meerdaagse Inca Trail. Als u hier meer over wilt weten, neem dan vooral contact op. U wordt dan in contact gebracht met een lokale reisagent die u verder helpt.

Zomervakantie in Titicacameer

Het Titicacameer is een bijzondere plek om te bezoeken tijdens uw vakantie naar Peru in de zomer. Dit is het grootste meer van Zuid-Amerika en ligt op meer dan 3800 meter boven de zeespiegel, tussen Peru en Bolivia in. Het Titicacameer biedt een authentieke reiservaring, ver weg van het massatoerisme. Uw lokale expert, geselecteerd door Evaneos, kan u waardevolle tips geven bij het boeken van een unieke reis op maat.

Zomervakantie in Nazcalijnen

De eeuwenoude Nazcalijnen zijn één groot mysterie. Pas in de jaren '20 van de vorige eeuw werden deze reusachtige lijnen ontdekt. Deze grote tekeningen kunt u het best observeren vanuit de lucht. Maak een vlucht in een klein vliegtuigje om u te vergapen aan de mooiste tekeningen, zoals het aapje en de kolibrie. Nazca bevindt zich op vierhonderd kilometer ten zuiden van de hoofdstad Lima en is gemakkelijk te bereiken.

De beste reistijd voor een zomervakantie in Peru

De beste reisperiode Peru voor een zonvakantie naar Peru is van april tot en met oktober. Het droge seizoen in Peru is in juli en augustus. De temperatuur ligt overdag gemiddeld tussen de 15°C en 25°C dankzij de frisse Humboldt-golfstroom die langs de kust gaat. In het binnenland liggen temperaturen vaak wat hoger, maar dit hangt ook af van de hoogte van het gebied dat u bezoekt. In het Andesgebergte kan de temperatuur door de hoogte rond het nulpunt komen te liggen. Pak uw koffer dus met het oog op diverse weersomstandigheden tijdens uw zomervakantie naar Peru.

Andere reisideeën voor deze bestemming

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis