Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Peru

5 redenen om te reizen in Peru

Een reis naar Peru zal u een bestemming laten ontdekken die u doet dromen en de nieuwsgierigheid van elke reiziger opwekt. Rijk aan menselijk, cultureel, geografisch, culinair, en nog veel meer! Peru is een land dat iedere globetrotter met een voldaan gevoel achterlaat.

 1. 1
  Bewonder de Inca-culturele rijkdom
 2. 2
  Verdwaal tussen de bergen, het Titicacameer en het Amazone-oerwoud
 3. 3
  Bewonder Machu Picchu
 4. 4
  Proef cavia of lama, de nationale specialiteiten
 5. 5
  Ontdek de vriendelijkheid van de bevolking
1. Bewonder de Inca-culturele rijkdom

Wie is niet gefascineerd door het Inca-volk en zijn constructies zowel subliem als grandioos? Peru staat vol met historische locaties van de Inca's,  waardoor u in de gelegenheid zult zijn om meer over deze beschaving te weten te komen. Veel locaties, gebieden en constructies zijn nog steeds gevuld met de historie van vroeger. 

2. Verdwaal tussen de bergen, het Titicacameer en het Amazone-oerwoud

De omvang van Peru geeft het een diversiteit aan landschappen die veel reizigers tevreden zullen stellen. Verder heeft het land weelderige zandduinen waarop de sportactiviteiten worden uitgeoefend. De kust is bekleed met vele zandstranden, die de liefhebber van ontspanning of watersport zullen verrukken. De wandelaar neemt de richting van besneeuwde bergen of meren in hoogte, zoals het beroemde Titicacameer. Tot slot zal de natuurliefhebber zonder aarzeling het Amazonewoud ingaan, niet ver van de Braziliaanse grens.

3. Bewonder Machu Picchu

Wanneer we het hebben over Peru, is de eerste visioen dat verschijnt een beeld van de ruïnes van de oude stad Machu Picchu en de beroemde berg Huayna Picchu. Wie heeft er niet van gedroomd om deze bestemming te bewonderen in de voetsporen van de vermiste Inca-beschaving te treden? Een reis naar Peru is een gelegenheid voor u om terug in de tijd te gaan bij deze uitzonderlijke locatie met rijke geschiedenis.

4. Proef cavia of lama, de nationale specialiteiten

Peruanen hebben een cultuurspecifieke keuken ontwikkeld en een verblijf in het hart van Peru zal de gelegenheid zijn om nieuwe gerechten te ontdekken. Ceviche, vis gekookt in citroensap, is een must! Uw smaakpapillen kunnen alleen de versheid van dit gerecht waarderen, met verschillende smaken gewerkt, zoals mango, zoete aardappel, en meer. Proef een barbecue spies, lomo saltado, of een konijn gekookt in een traditionele oven!

5. Ontdek de vriendelijkheid van de bevolking

Peru is een bezoek waard, al is het alleen al om de lokale bevolking te ontmoeten, om hun warme welkom te ervaren, en hun verlangen om hun cultuur te delen te beleven. Cuzco en zijn specifieke universum zullen de reiziger verleiden en integreren in zijn dagelijkse opwinding.

Ontwerp een rondreis in Peru op maat

Ontdek al onze reisideeën voor een reis in Peru.

Al onze tours in Peru

Beste reistijd in Peru?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec

Wanneer is de beste reistijd Peru? Het hangt allemaal af van de regio die u wilt bezoeken. Hier vindt u onze tips om u te helpen bij uw keuze voor een reis naar Peru.

Wanneer is de beste reistijd zien

Inspiratie, tips en lokaal advies voor reizen in Peru

Reistips van onze lokale agentschappen in Peru.

Je vertrek voorbereiden in Peru

Peru is een prachtig land in Zuid-Amerika, ook wel het rijk van de Inca’s genoemd. De hoofdstad van Peru is Lima, andere grote steden in Peru zijn Cuzco, Ica en Iquitos. Ontdek nog meer praktische informatie voor uw reis naar Peru.

Benodigde documenten voor reizen naar Peru

Wanneer u korter dan 183 dagen in Peru verblijft is een visum niet nodig. Als u wel langer dan 183 dagen blijft, heeft u een visum nodig. Omdat we weten dat het aanvragen van een visum soms een ingewikkeld of langdurig proces kan zijn, werken we samen met E-visum.nl. Zij kunnen u helpen bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een visum, zodat u optimaal en zonder zorgen kunt genieten van uw reis! Wel moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij terugkomst in Nederland.

Gezondheid

Wanneer u naar Peru reist worden de volgende inentingen aanbevolen:

 • Gele koorts
 • DTP (difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Ook komt er malaria voor in Peru, het komt voor in het amazonegebied en het grensgebied met Ecuador. Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in Peru.

Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Taal

In Peru spreken ze Spaans, dat in Peru ‘Castellano’ genoemd wordt. Sinds 1975 ook het Quechua, gesproken door de indianen van het centrale bergland, de status van officiële taal; de indianen rond het Titicacameer spreken Aymará en de Amazone-indianen spreken weer een veelheid van hieraan niet-verwante talen.
Spaans wordt door ca. 70% van de bevolking gesproken.

Tijdsverschil

Peru valt in tijdzone UTC -5.

 • Tijdens onze zomertijd is het in Peru 7 uur vroeger.
 • Tijdens onze wintertijd is het in Peru 6 uur vroeger.

Telefoon en internet

Internationaal bellen kan vanuit telefoonkantoren (locutorios). Het internationale landnummer voor Peru is + 51.

Elektriciteit

In Peru is de netspanning 220 V en de frequentie is 60 Hz.

Nederlandse ambassade
Torre Parque Mar
Avenida José Larco 1301 13e verdieping
Miraflores, Lima 18
Tel. +51 1 213 98 00
Open: ma t/m do van 8.30-12 uur, consulaire afdeling (alleen op afspraak via de website).

Nederlands consulaat
Arequipa, Cusco (alleen voor nood-reisdocumenten)
Peruaanse ambassade
Nassauplein 4
2585 EA Den Haag
Tel. 070 363 81 48
Open: ma t/m vr van 9.30-17.30 uur (geen consulaire afdeling).

Peruaans consulaat
Coengebouw
Kabelweg 37
1014 BA Amsterdam
Tel. 020 622 85 80
Open: ma t/m vr van 9-14 uur (gelieve een afspraak te maken).

Hulp in het buitenland
Actuele informatie over veiligheidsrisico's in het buitenland wordt verstrekt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken via rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen, via Twitter @247BZ en via de app 24/7 BZ Reis.

Alarmnummers
Politie: 105
Ambulance: 470 50 00
Brandweer: 116.