Natuurreis in Peru

Uw op maat gemaakte natuurreis in Peru
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reisperiode:

Onze natuurreis ideeën in Peru

Reis langs de hoogtepunten
Klassiekers
Reis langs de hoogtepunten
11 dagen vanaf € 2.232
Ontdek de keuken van de Inca's
Buiten de gebaande paden
Ontdek de keuken van de Inca's
17 dagen vanaf € 2.925
Cruise in de Amazone en ontdekking van de Andes
Uitzonderlijke reizen
Cruise in de Amazone en ontdekking van de Andes
17 dagen vanaf € 4.995
Droomreis drielandenhoek: Peru, Bolivia Chili
Klassiekers
Droomreis drielandenhoek: Peru, Bolivia Chili
23 dagen vanaf € 4.240
Gecombineerd
Actieve familiereis met een onvergetelijke trekking in de Andes
Maak kennis met de locals in het hart van de Andes
Buiten de gebaande paden
Maak kennis met de locals in het hart van de Andes
12 dagen vanaf € 3.348
Highlights en nationale parken in een jeep met chauffeur
Peru en Bolivia, met Inca Trail naar Machu Picchu
Sport en Avontuur
Peru en Bolivia, met Inca Trail naar Machu Picchu
20 dagen vanaf € 6.400
Gecombineerd
Actieve reis door de Andes
Sport en Avontuur
Actieve reis door de Andes
19 dagen vanaf € 2.085
Op onbekende paden door het Peruaanse landschap
Buiten de gebaande paden
Op onbekende paden door het Peruaanse landschap
19 dagen vanaf € 3.440

Onze lokale reisagenten in Peru zijn gespecialiseerd in natuurreizen

Waarom reizen in Peru?

Peru bestaat uit drie delen, elk met een eigen karakter: de kust aan de Atlantische oceaan, het Andesgebergte en de Amazone. Tijdens uw reis zult u zeker het beroemde Machu Picchu moeten bezoeken. Het is het mooiste om de ruïnes bij zonsopgang te zien. De ultieme wandelervaring is de Inca Trail door de uitzonderlijke archeologische omgeving. Tijdens uw verblijf in Peru, is het zeker een aanrader om te stoppen in Cuzco. Dit is de voormalige hoofdstad van het Inca-rijk.

Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Peru?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec
Wanneer is de beste reistijd zien

De mooiste natuurreizen in Peru

Het Zuid-Amerikaanse land Peru kent een grote verscheidenheid aan landschappen, waardoor dit een geweldige bestemming is voor een natuurvakantie. U kunt gaan hiken door het Amazonewoud, genieten van het uitzicht in de Andes of de uitgestrektheid van de Atacamawoestijn ervaren. Bovendien herbergt het land diverse nationale parken. Door de lokale kennis van een Nederlandstalige reisexpert kunt u fantastische natuurreizen in Peru samenstellen.

Wat zijn de bezienswaardigheden tijdens een natuurreis in Peru?

Machu Picchu

Een van de hoogtepunten van een vakantie in de natuur van Peru is een bezoek aan Machu Picchu. Deze beroemde Incastad ligt in een ruig en bergachtig gebied en stamt uit de 15e eeuw. Een leuke manier om de stad te bereiken is via de Inca Trail. In meerdere dagen zult u door de mooiste landschappen lopen en uiteindelijk Machu Picchu bereiken. Als u graag meer weer wilt weten over deze route, kunt u in contact worden gebracht met een lokale reisexpert.

Colca Canyon

Tijdens individuele natuurreizen in Peru kunt u ook de Colca Canyon bezoeken, een ruige en diepe kloof in het zuiden van het land. U kunt hier genieten van weidse uitzichten en bovendien is er een grote kans op het zien van de imposante Andescondor, een vogel die een spanwijdte van ongeveer 3 meter heeft. Verder kunt u een van de traditionele dorpen bezoeken om te zien hoe de bevolking in dit ongerepte gebied leeft.

Titicacameer

Ook het Titicacameer is een prachtige bestemming in Peru. Een door Evaneos geselecteerde reisagent kan u helpen met het plannen van een reis naar het grootste meer van Zuid-Amerika, dat op een hoogte van 3800 meter ligt. U kunt hier een van de van riet gebouwde eilanden bezoeken of genieten van de vele vogels die hier leven. Het gebied staat onder meer bekend vanwege de Chileense flamingo’s, Amerikaanse kleine zilverreigers en Puna-ibissen.

Manú Nationaal Park

Als u ook het Amazonewoud wilt verkennen, kunt u naar Manú Nationaal Park gaan. Dit oerwoud herbergt een enorme biodiversiteit en is daarom een goede bestemming voor natuurliefhebbers. Met een gids kunt u wandelingen door de ongerepte jungle maken en het is bovendien mogelijk om de flora en fauna vanaf het water te bekijken tijdens een kanotocht. Onderweg kunt u onder andere jaguars, tapirs en reuzenotters tegenkomen. Een reisexpert vertelt u graag meer over dit bijzondere gebied.

De beste reistijd voor een natuurreis in Peru

Benieuwd naar de beste reistijd Peru? Peru kent verschillende klimaten. Als u bijvoorbeeld naar Manú Nationaal Park reist, kunt u het beste kiezen voor de maanden augustus, september en oktober, aangezien er dan weinig neerslag valt. Als u naar het Andesgebergte reist, zijn de droge maanden mei tot en met september erg geschikt voor individuele natuurreizen. Voor de kust zijn de maanden december tot en met maart het meest geschikt. Peru zal door de gevarieerde landschappen en enorme biodiversiteit zorgen voor unieke reizen in de natuur.

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Peru

4.716 beoordelingen
Karine
5
Top reis met formidabele ondersteuning en de beste gidsen. Overtrof onze verwachtingen !! Peru in 15 dagen....we hebben alle belangrijke bezienswaardigheden bezocht.
Lees meer
Jonas
Reis georganiseerd met reisbureau van Jonas
Bekijk reisbureau
Joke
5
Everything was so perfectly organised! It was nice that we had the chance to change the itenerary to our personal preferences
Lees meer
Jonas
Reis georganiseerd met reisbureau van Jonas
Bekijk reisbureau

Andere reisideeën voor deze bestemming

Andere interessante bestemmingen