Waarheen reizen?Actuele informatie over reisbestemmingen
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Natuurreis in Peru

Natuurreis in Peru

Uw op maat gemaakte natuurreis in Peru
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze natuurreis ideeën in Peru

  • Klassiekers
Ontdek de hoogtepunten
circa 11 dagen vanaf € 2.230
  • Buiten de gebaande paden
Ontdek de keuken van de Inca's
circa 17 dagen vanaf € 2.930
  • Charme en Luxe
Romantische huwelijksreis vol avontuur
circa 17 dagen vanaf € 2.990
  • Klassiekers
Ontdek magisch Peru
circa 23 dagen vanaf € 2.790
gecombineerd
  • Charme en Luxe
Combinatiereis met Ecuador en Galapagos Cruise
circa 21 dagen vanaf € 9.900

Onze lokale reisagenten in Peru

Waarom reizen in Peru?

Peru bestaat uit drie delen, elk met een eigen karakter: de kust aan de Atlantische oceaan, het Andesgebergte en de Amazone. Tijdens uw reis zult u zeker het beroemde Machu Picchu moeten bezoeken. Het is het mooiste om de ruïnes bij zonsopgang te zien. De ultieme wandelervaring is de Inca Trail door de uitzonderlijke archeologische omgeving. Tijdens uw verblijf in Peru, is het zeker een aanrader om te stoppen in Cuzco. Dit is de voormalige hoofds... Peru bestaat uit drie delen, elk met een eigen karakter: de kust aan de Atlantische oceaan, het Andesgebergte en de Amazone. Tijdens uw reis zult u zeker het beroemde Machu Picchu moeten bezoeken. Het is het mooiste om de ruïnes bij zonsopgang te zien. De ultieme wandelervaring is de Inca Trail door de uitzonderlijke archeologische omgeving. Tijdens uw verblijf in Peru, is het zeker een aanrader om te stoppen in Cuzco. Dit is de voormalige hoofdstad van het Inca-rijk. Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Peru?

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Meer informatie

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Peru

4.7/5
11 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

De mooiste natuurreizen in Peru

Het Zuid-Amerikaanse land Peru kent een grote verscheidenheid aan landschappen, waardoor dit een geweldige bestemming is voor een natuurvakantie. U kunt gaan hiken door het Amazonewoud, genieten van het uitzicht in de Andes of de uitgestrektheid van de Atacamawoestijn ervaren. Bovendien herbergt het land diverse nationale parken. Door de lokale kennis van een Nederlandstalige reisexpert kunt u fantastische natuurreizen in Peru samenstellen.

Wat zijn de bezienswaardigheden tijdens een natuurreis in Peru?

Machu Picchu

Een van de hoogtepunten van een vakantie in de natuur van Peru is een bezoek aan Machu Picchu. Deze beroemde Incastad ligt in een ruig en bergachtig gebied en stamt uit de 15e eeuw. Een leuke manier om de stad te bereiken is via de Inca Trail. In meerdere dagen zult u door de mooiste landschappen lopen en uiteindelijk Machu Picchu bereiken. Als u graag meer weer wilt weten over deze route, kunt u in contact worden gebracht met een lokale reisexpert.

Colca Canyon

Tijdens individuele natuurreizen in Peru kunt u ook de Colca Canyon bezoeken, een ruige en diepe kloof in het zuiden van het land. U kunt hier genieten van weidse uitzichten en bovendien is er een grote kans op het zien van de imposante Andescondor, een vogel die een spanwijdte van ongeveer 3 meter heeft. Verder kunt u een van de traditionele dorpen bezoeken om te zien hoe de bevolking in dit ongerepte gebied leeft.

Titicacameer

Ook het Titicacameer is een prachtige bestemming in Peru. Een door Evaneos geselecteerde reisagent kan u helpen met het plannen van een reis naar het grootste meer van Zuid-Amerika, dat op een hoogte van 3800 meter ligt. U kunt hier een van de van riet gebouwde eilanden bezoeken of genieten van de vele vogels die hier leven. Het gebied staat onder meer bekend vanwege de Chileense flamingo’s, Amerikaanse kleine zilverreigers en Puna-ibissen.

Manú Nationaal Park

Als u ook het Amazonewoud wilt verkennen, kunt u naar Manú Nationaal Park gaan. Dit oerwoud herbergt een enorme biodiversiteit en is daarom een goede bestemming voor natuurliefhebbers. Met een gids kunt u wandelingen door de ongerepte jungle maken en het is bovendien mogelijk om de flora en fauna vanaf het water te bekijken tijdens een kanotocht. Onderweg kunt u onder andere jaguars, tapirs en reuzenotters tegenkomen. Een reisexpert vertelt u graag meer over dit bijzondere gebied.

De beste reistijd voor een natuurreis in Peru

Benieuwd naar de beste reistijd Peru? Peru kent verschillende klimaten. Als u bijvoorbeeld naar Manú Nationaal Park reist, kunt u het beste kiezen voor de maanden augustus, september en oktober, aangezien er dan weinig neerslag valt. Als u naar het Andesgebergte reist, zijn de droge maanden mei tot en met september erg geschikt voor individuele natuurreizen. Voor de kust zijn de maanden december tot en met maart het meest geschikt. Peru zal door de gevarieerde landschappen en enorme biodiversiteit zorgen voor unieke reizen in de natuur.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis