Rondreis 2 weken in Peru

Uw op maat gemaakte rondreis in Peru 2 weken
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reisperiode:

Onze reisideeën in Peru 2 weken

Ontdek de keuken van de Inca's
Buiten de gebaande paden
Ontdek de keuken van de Inca's
17 dagen vanaf € 2.925
Cruise in de Amazone en ontdekking van de Andes
Uitzonderlijke reizen
Cruise in de Amazone en ontdekking van de Andes
17 dagen vanaf € 4.995
Maak kennis met de locals in het hart van de Andes
Buiten de gebaande paden
Maak kennis met de locals in het hart van de Andes
12 dagen vanaf € 3.348
Highlights en nationale parken in een jeep met chauffeur

Onze lokale reisagenten in Peru zijn gespecialiseerd in 2 weken rondreizen

Waarom reizen in Peru?

Peru bestaat uit drie delen, elk met een eigen karakter: de kust aan de Atlantische oceaan, het Andesgebergte en de Amazone. Tijdens uw reis zult u zeker het beroemde Machu Picchu moeten bezoeken. Het is het mooiste om de ruïnes bij zonsopgang te zien. De ultieme wandelervaring is de Inca Trail door de uitzonderlijke archeologische omgeving. Tijdens uw verblijf in Peru, is het zeker een aanrader om te stoppen in Cuzco. Dit is de voormalige hoofdstad van het Inca-rijk.

Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Peru?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec
Wanneer is de beste reistijd zien

Bezoek Peru in 2 weken

Het Zuid-Amerikaanse land Peru staat bekend om zijn historische steden en prachtige landschappen en natuur. Geniet tijdens een rondreis door Peru van twee weken bijvoorbeeld van de monumenten van de stad Cuzco of bewonder de archeologische vondsten in Ollantaytambo. Met de hulp van een Nederlandstalige reisagent, die door Evaneos is geselecteerd, kunt u eenvoudig een unieke reis door Peru van twee weken samenstellen.

Rondreis van 15 dagen in Peru

Bezoek aan de stad Cuzco

Tijdens een vakantie in Peru van twee weken kunt u naar de stad Cuzco gaan, waarvan het centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Maak bijvoorbeeld een wandeling over het Plaza de Armas of breng een bezoek aan de imposante Catedral del Cuzco, die in de 17e eeuw gebouwd werd. Vanuit Cuzco kunt u bovendien veel eeuwenoude archeologische vindplaatsen bezoeken, waaronder Tambomachay. Dit terrein herbergt onder meer aquaducten en kanalen.

Bezoek aan de stad Ollantaytambo

Als u bijvoorbeeld tien dagen naar Peru reist, mag u de vele historische bezienswaardigheden niet missen. De stad Ollantaytambo herbergt bijvoorbeeld veel Inca-ruïnes die u kunt bekijken. Hoogtepunten zijn de tempel Templo del Sol en de vindplaats Pinkuylluna, waar oude graanschuren te bewonderen zijn. Wilt u graag meer weten over een bezoek aan Ollantaytambo of twee weken door Peru en de kosten? Dan brengt Evaneos u graag in contact met een lokale reisexpert, die u veel informatie en tips kan geven.

Bezoek aan Machu Picchu

Een rondreis door Peru van 15 dagen is niet compleet zonder een bezoek aan Machu Picchu, de meest beroemde Inca-stad. Deze stad werd in de 15e eeuw gebouwd op een prachtige locatie in de bergen. Via het Incapad vanuit Ollantaytambo kunt u via een mooie route Machu Picchu bereiken, maar het is ook mogelijk om met de trein te reizen. Mis tijdens een bezoek vooral de tempel Templo de las Tres Ventanas en het plein Plaza Principal niet.

Bezoek aan Lima

Het is ook mogelijk om de levendige hoofdstad Lima te bezoeken tijdens een rondreis door Peru van tien dagen. In deze stad kunt u niet alleen heerlijk eten, maar ook diverse gebouwen bewonderen. Ga bijvoorbeeld naar de kerk en het bijbehorende klooster Basílica y Convento de San Francisco de Lima of bezoek het leuke plein Plaza de Armas de Lima. In het Museo Larco kunt u bovendien pre-Columbiaanse kunst bekijken.

De beste reistijd voor een reis van twee weken in Peru

De beste reistijd Peru om twee weken te reizen hangt van de bestemmingen af. Als u naar de Andes gaat, zijn bijvoorbeeld de maanden juli, augustus en september een goede keuze. Er valt dan relatief weinig regen en het is boven de 30°C. In de kuststreken ligt de temperatuur in de wintermaanden december tot en met maart het hoogst, met zo’n 26°C. U kunt echter ook in andere maanden naar deze regio reizen, aangezien het dan ook weinig regent. Dankzij de bijzondere bezienswaardigheden en het lekkere weer zult u een geweldige twee weken in Peru beleven.

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Peru

4.716 beoordelingen
Karine
5
Top reis met formidabele ondersteuning en de beste gidsen. Overtrof onze verwachtingen !! Peru in 15 dagen....we hebben alle belangrijke bezienswaardigheden bezocht.
Lees meer
Jonas
Reis georganiseerd met reisbureau van Jonas
Bekijk reisbureau
Joke
5
Everything was so perfectly organised! It was nice that we had the chance to change the itenerary to our personal preferences
Lees meer
Jonas
Reis georganiseerd met reisbureau van Jonas
Bekijk reisbureau

Andere reisideeën voor deze bestemming

Andere interessante bestemmingen