Waarheen reizen?Actuele informatie over reisbestemmingen
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Natuurreis in Colombia

Natuurreis in Colombia

Uw op maat gemaakte natuurreis in Colombia
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze natuurreis ideeën in Colombia

  • Klassiekers
Ontdek de hoogtepunten met een huurauto
circa 14 dagen vanaf € 1.420
  • Klassiekers
Hoogtepunten van Bogotá tot Cartagena
circa 15 dagen vanaf € 2.800
  • Sport en Avontuur
Natuurreis
circa 14 dagen vanaf € 1.720

Onze lokale reisagenten in Colombia

Waarom reizen in Colombia?

'Hola y Bienvenido' in Colombia! Een land dat de afgelopen jaren veel geweld en politieke schandalen heeft meegemaakt. Colombia is goed omgegaan met het donkere verleden en is uitgegroeid tot een topbestemming in Zuid-Amerika. De redenen voor een bezoek aan dit indrukwekkende land zijn de een buitengewone natuurlijke en culturele diversiteit, mooie koloniale architectuur en de muziek. De inwoners van Colombia zijn erg gastvrij en willen graag de ... 'Hola y Bienvenido' in Colombia! Een land dat de afgelopen jaren veel geweld en politieke schandalen heeft meegemaakt. Colombia is goed omgegaan met het donkere verleden en is uitgegroeid tot een topbestemming in Zuid-Amerika. De redenen voor een bezoek aan dit indrukwekkende land zijn de een buitengewone natuurlijke en culturele diversiteit, mooie koloniale architectuur en de muziek. De inwoners van Colombia zijn erg gastvrij en willen graag de wonderen van Colombia met andere reizigers delen. In vergelijking met andere landen in Zuid-Amerika wordt Colombia nog niet enorm veel bezocht. Hierdoor kent het land nog niet veel negatieve gevolgen van het massatoerisme. Colombia is de perfecte bestemming wanneer u opzoek bent naar groot maar toch intiem land met een Latijns tintje! Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Colombia

4.6/5
9 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

De mooiste natuurreizen in Colombia

Het Zuid-Amerikaanse Colombia is een prachtige bestemming voor een unieke natuurvakantie. Er zijn vele natuurreizen naar Colombia mogelijk, die u samen met een lokale, door Evaneos geselecteerde expert kunt plannen. Bezoek bijvoorbeeld het diverse natuurpark Tayrona, ga duiken of snorkelen langs de Caribische kust of ontdek de woeste Tatacoa-woestijn. Stel een volledig gepersonaliseerde reis samen met een van de lokale Nederlandstalige reisagenten.

Wat zijn de bezienswaardigheden tijdens een natuurreis in Colombia?

Nationaal park Tayrona

Het nationaal park Tayrona is het meest populaire natuurpark van Colombia. Het bestaat uit maar liefst 150 km² aan jungle, heeft kilometerslange stranden en met een beetje geluk kunt u wilde dieren spotten. U heeft zo veel keuze dat het aan te raden valt om uw bezoek goed voor te bereiden. Met behulp van een deskundige reisexpert, geselecteerd door Evaneos, kunt u uw ideale bezoek plannen. Vraag om meer informatie om in contact te komen met de reisagent in kwestie.

Duiken en snorkelen in Colombia

Prachtige duikbestemmingen vindt u op de eilanden rondom San Andrés. Deze bounty-eilanden liggen ten oosten van Nicaragua, maar horen bij Colombia. Er zijn meer dan 35 indrukwekkende duikplekken waar u kunt snorkelen en duiken bij ongerepte koraalriffen. Bij het eiland Isla de Providencia kunt u schitterende wrakduiken maken, zoals op de Planchon. Dit is een Duits schip uit de Tweede Wereldoorlog. Een andere fantastische duikbestemming is het eiland Malpelo in de Stille Oceaan, waar u onder meer hamerhaaien en bultruggen kunt spotten.

Tatacoa-woestijn

Tijdens een vakantie vol natuur in Colombia mag een bezoek aan de unieke Tatacoa-woestijn niet ontbreken. De indrukwekkende rode en grijze rotsformaties liggen op ongeveer 3° ten noorden van de evenaar. Hier kunt u goed wandelen, fietsen en paardrijden door het bijzondere landschap vol met hoge cactussen. Samen met uw lokale reisexpert ontwerpt u een unieke rondreis op maat, of u nu een natuurreis wilt maken in een groep, met uw partner of alleen.

Cocoravallei

Colombia is een uitstekende bestemming voor reizen naar de natuur. De Cocoravallei is nog een voorbeeld van een indrukwekkend natuurverschijnsel. De Cocoravallei bestaat uit een brede groene vallei, omringd door hoge pieken, gelegen op een hoogte van 1800 tot 2400 meter. Verspreid door de vallei vindt u honderden metershoge waspalmen. Maak hier een lange hike of breng een bezoek aan een van de bezienswaardigheden in de vallei, zoals het kolibriereservaat Acaime.

De beste reistijd voor een natuurreis in Colombia

De beste reistijd Colombia voor individuelenatuurreizen is afhankelijk van de regentijd. Het hele jaar door schommelen de temperaturen tussen de 25°C en 30°C. De droogste maanden zijn december tot en met maart en juli tot en met september. Ook in de nattere maanden kunt u Colombia prima bezoeken, maar houd dan wel rekening met af en toe een flinke bui. Oktober en november zijn de natste maanden en het minst geschikt voor een natuurreis. Vooral aan de Caribische kust en in Cartagena valt zeer veel regen en de wegen in de Andes zijn moeilijk begaanbaar door overstromingen.

Andere reisideeën voor deze bestemming

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis