Panoramisch uitzicht over de stad Cartagena de Indias en San Pedro

Reisgids Colombia

6 redenen om te reizen in Colombia

Deze bestemming is nog uit het zicht van het massatoerisme, een reis naar Colombia is aantrekkelijk om tientallen redenen. Stort u op voor het land van koffie en gezelligheid, en een prachtige omgeving gegarandeerd!

 1. 1
  Loop in de voetstappen van ontdekkingsreizigers
 2. 2
  Ontmoet een warm volk
 3. 3
  Drink een uitstekende koffie in een uitzonderlijke regio
 4. 4
  Ontdek steden vol rijkdom
 5. 5
  Wandelen in de Cordillera en de Amazone
 6. 6
  Ga verder dan vooropgezette ideeën
1. Loop in de voetstappen van ontdekkingsreizigers

Colombia is zeer getekend door zijn verleden, we weten dat het zijn naam dankt aan de ontdekker Christopher Columbus, die werd toegekend door de beroemde bevrijder Simon Bolivar. In feite werd het gebied gekoloniseerd door Spanje, dat het eerst Nieuw Granada noemde. Maar, de geschiedenis van Colombia gaat meer dan 20.000 jaar terug, dus u zult verrast zijn door de schatten van de pre-Spaanse periode. Colombia is rijk aan historie en cultuur die belangrijk is voor veel verschillende Amerindische bevolkingsgroepen.

2. Ontmoet een warm volk

Een van de meest opvallende eigenschappen van het Colombiaanse volk is het uitermate warme welkom. De gezelligheid en vriendelijkheid zal een rode draad vormen tijdens uw verblijf in Colombia. Aangezien het toerisme zich recentelijk heeft ontwikkeld, is de bevolking enthousiast en maakt het tot een erezaak om de reiziger zich thuis te laten voelen. Kortom, een authentieke en zeer aangename reis wacht op u!

3. Drink een uitstekende koffie in een uitzonderlijke regio

Wie heeft er niet van gedroomd een koffie te proeven in de beroemde "eje cafetero", ofwel de koffie regio, in Colombia? Naast de kwaliteit van het stomende kopje, zult u een prachtig en groen gebied ontdekken, gedomineerd door vulkanen en bergen. Neem de tijd om een coöperatie of een koffieboerderij te bezoeken en ontdek het koffiebereiding proces van oogsten tot braden, verpulpen en drogen. U zult ook verblind worden door de Cocora Valley, bezaaid met zijn majestueuze waspalmen, emblematisch van Colombia.

4. Ontdek steden vol rijkdom

De mythische Cartagena van Indië, het ongelooflijke Bogotá vol met schatten in zijn goudmuseum of op veel geschilderde muren van de stad, de majestueuze Medellin vol met wolkenkrabbers of het aangename stadje Salento vol met ambachten en kleuren ... De grote en kleine steden in Colombia hebben prachtige geheimen om te ontsluieren. Hoog op de top van de bergen of verborgen aan hun voeten, hebben ze vaak een charme die u niet onaangeroerd laat. Neem de tijd om hun geheimen te ontdekken tijdens uw reis in Colombia.

5. Wandelen in de Cordillera en de Amazone

Als u van wandelen en adembenemende landschappen houdt, is Colombia zeker iets voor u. Er is iets te vinden voor iedereen. Het Amazone-regenwoud strekt zich uit over de helft van het land en zit vol met nieuwsgierige dieren zoals roze dolfijnen of verschillende tropische vogels. De meeste excursies zijn gebaseerd op de stad Leticia, in de buurt van de rivier de Amazonen. Het gebergte bestaat uit drie indrukwekkende ketens: centraal, oostelijk en westelijk, waar allerlei avonturen zijn te ontdekken voor wandelaars.

6. Ga verder dan vooropgezette ideeën

Colombia heeft nog steeds een reputatie als gevolg van guerrilla-oorlogsvoering en drugshandel, maar het land is de laatste jaren aanzienlijk gegroeid en de veiligheid van steden is sterk verbeterd. Dit heeft ook geresulteerd in een sterke groei van het toerisme en verbetering de wegeninfrastructuur in het land. Sommige gebieden moeten echter nog worden vermeden, zoals sommige delen van het zuiden bijvoorbeeld. De sleutel tot uw veiligheid zal zijn om deze gebieden te vermijden en geen tekenen van rijkdom te vertonen.

Ontwerp een rondreis in Colombia op maat

Ontdek al onze reisideeën voor een reis in Colombia.

Al onze tours in Colombia

Inspiratie, tips en lokaal advies voor reizen in Colombia

Reistips van onze lokale agentschappen in Colombia.

Je vertrek voorbereiden in Colombia

Colombia is in een land in Zuid-Amerika, de hoofdstad is Bogota. Andere grote steden in Colombia zijn Medellín en Cali. Colombia heeft een prachtige flora en fauna, verder kent Colombia diverse landschappen.  Ontdek nog meer praktische informatie voor uw reis naar Colombia.

Benodigde documenten voor reizen naar Colombia

Voor uw reis naar Colombia heeft u het volgende reisdocument nodig:

 • Paspoort (minimaal nog 6 maanden geldig)

U heeft geen visum nog voor Colombia, mits u niet langer dan 90 dagen zult verblijven. Als u wel langer dan 90 dagen blijft, zult u een visum moeten aanvragen. Omdat we weten dat het aanvragen van een visum soms een ingewikkeld of langdurig proces kan zijn, werken we samen met E-visum.nl. Zij kunnen u helpen bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een visum, zodat u optimaal en zonder zorgen kunt genieten van uw reis!

Gezondheid

Voor uw reis naar Colombia worden de volgende inentingen aanbevolen:

 • Gele koorts
 • DTP (difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A

Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in Colombia.

Ook komt er malaria voor in Colombia, voor de specifieke gebieden kunt u de website van de GGD te raadplegen.

Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Taal

De officiële taal is het Spaans. Daarnaast worden nog vele inheemse talen en dialecten gesproken.

Tijdsverschil

Colombia valt in tijdzone UTC -5.

 • Tijdens onze zomertijd is het in Colombia 7 uur vroeger.
 • Tijdens onze wintertijd is het in Colombia 6 uur vroeger.

Telefoon en internet

Het internationale landennummer van Colombia is +57

Elektriciteit

In Colombia worden de stopcontacten van type A en B gebruikt. De netspanning is 110 V en de frequentie is 60 Hz.

Nederlandse ambassade
Carrera 13, No. 93-40
Piso 5
Bogotá
Tel. +57 1 638 42 00
Open: ma en di van 8- 12 en van 13-14 uur, consulaire afdeling (op afspraak via de website).

Colombiaanse ambassade
Groot Hertoginnelaan 14
2517 EG Den Haag
Tel. 070 361 45 45

Columbiaans consulaat
Herengracht 444-2
1017 BZ Amsterdam
Tel. 020 305 01 11
Open: ma t/m vr van 9-15 uur (op afspraak)
Telefonische bereikbaarheid: ma t/m vr van 15-17 uur.

Hulp in het buitenland
Actuele informatie over veiligheidsrisico's in het buitenland wordt verstrekt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken via rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen, via Twitter @247BZ en via de app 24/7 BZ Reis.