Informatie over reisbestemmingen
Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Eiland reizen in Colombia

Eiland reizen in Colombia

Uw op maat gemaakte eiland reis in Colombia
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze eiland reisideeën in Colombia

Dankzij uw unieke criteria, hebben wij geen voorbeeldreis in ons aanbod die aan uw criteria voldoet. Neem contact op met één van onze lokale reisagenten om samen uw ideale, op maat gemaakte reis te ontwerpen!

Waarom reizen in Colombia?

'Hola y Bienvenido' in Colombia! Een land dat de afgelopen jaren veel geweld en politieke schandalen heeft meegemaakt. Colombia is goed omgegaan met het donkere verleden en is uitgegroeid tot een topbestemming in Zuid-Amerika. De redenen voor een bezoek aan dit indrukwekkende land zijn de een buitengewone natuurlijke en culturele diversiteit, mooie koloniale architectuur en de muziek. De inwoners van Colombia zijn erg gastvrij en willen graag de ... 'Hola y Bienvenido' in Colombia! Een land dat de afgelopen jaren veel geweld en politieke schandalen heeft meegemaakt. Colombia is goed omgegaan met het donkere verleden en is uitgegroeid tot een topbestemming in Zuid-Amerika. De redenen voor een bezoek aan dit indrukwekkende land zijn de een buitengewone natuurlijke en culturele diversiteit, mooie koloniale architectuur en de muziek. De inwoners van Colombia zijn erg gastvrij en willen graag de wonderen van Colombia met andere reizigers delen. In vergelijking met andere landen in Zuid-Amerika wordt Colombia nog niet enorm veel bezocht. Hierdoor kent het land nog niet veel negatieve gevolgen van het massatoerisme. Colombia is de perfecte bestemming wanneer u opzoek bent naar groot maar toch intiem land met een Latijns tintje! Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Colombia

4.6/5
9 beoordelingen van reizigers

De mooiste eilanden van Colombia

In het Zuid-Amerikaanse land Colombia kunt u de bijzondere Colombiaanse cultuur ontdekken, genieten van historische steden of op stap gaan in de ongerepte tropische natuur. Wanneer u een reis naar Colombia maakt heeft u de keuze uit fantastische eilanden. U kunt hier niet alleen ontspannen op paradijselijke stranden, maar ook de bijzondere flora en fauna ontdekken of de plaatselijke cultuur leren kennen. Met een lokale reisagent die door Evaneos is geselecteerd kunt u gemakkelijk een unieke eilandvakantie in Colombia samenstellen.

Welke eilanden moet ik in Colombia bezoeken?

Rosario-eilanden

De Rosario-eilanden liggen in de Caribische zee in het noorden van Colombia, niet ver bij Cartagena vandaan. Deze eilandengroep in Colombia staan onder meer bekend vanwege de prachtige onderwaterwereld, die beschermd wordt in het nationaal park Islas Corales del Rosario y San Bernardo. U kunt rondom de eilanden duiken om de kleurrijke zeedieren aldaar te bewonderen. Met behulp van een lokale expert kunt u eenvoudig een geweldige reis met alle hoogtepunten van de Rosario-eilanden samenstellen.

San Andrés

San Andrés is een tropisch paradijs en ligt 750 km ten noorden van Colombia, voor de kust van Nicaragua. U kunt hier lekker ontspannen op de witte stranden of de natuur ontdekken, zowel op land als in de zee. Het is daarnaast mogelijk om meer te leren over de plaatselijke cultuur, bijvoorbeeld in het stadje La Loma. Als u meer informatie wilt over de diverse attracties op San Andrés, brengen wij u in contact met een lokale Nederlandstalige reisagent.

Providencia

Als u op zoek bent naar een eiland dat iets meer off the beaten track ligt, kunt u Providencia aan uw gepersonaliseerde reis toevoegen. Dit mooiste eiland van Colombia ligt ten noorden van San Andrés en bestaat onder meer uit het natuurpark Providencia, waar u kleurrijke koraalriffen en levendige mangrovebossen aantreft. Het eiland staat verder bekend om zijn Caribische cultuur en de bijzondere talen die er gesproken worden, waaronder een variant van de Engelse creoolse talen.

De beste reistijd voor de eilanden van Colombia

Aan het feit hoeveel eilanden Colombia heeft — dit zijn er tientallen — kunt u zien dat de beste reistijd per eiland zal verschillen. De eilanden van Colombia kennen een tropisch klimaat, waardoor het er het hele jaar door warm is. De beste reistijd is voornamelijk afhankelijk van de hoeveelheid neerslag. Voor een reis naar San Andés en Providencia zijn de maanden december tot en met maart het meest geschikt, aangezien er dan relatief weinig neerslag valt. De Rosario-eilanden kunnen het beste in januari en februari bezocht worden. De temperatuur ligt in alle maanden doorgaans rond 30°C.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis