Informatie over reisbestemmingen
Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Strandreizen in Sri Lanka

Strandreizen in Sri Lanka

Uw op maat gemaakte tropische strandreis in Sri Lanka
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze strand reisideeën in Sri Lanka

 • Klassiekers
Combinatie met de Malediven
circa 11 dagen
 • Klassiekers
Uitgebreide reis langs de hoogtepunten
circa 18 dagen vanaf € 1.100
 • Charme en Luxe
Luxereis van Negombo naar Ahungalla
circa 16 dagen vanaf € 2.160
 • Sport en Avontuur
Een sportieve reis vol actie
circa 14 dagen vanaf € 960
 • Buiten de gebaande paden
Bijzondere locaties en ongerepte natuur
circa 16 dagen vanaf € 1.020
gecombineerd
 • Klassiekers
De hoogtepunten van Sri Lanka en pure ontspanning op de Malediven
circa 16 dagen vanaf € 1.210
gecombineerd
 • Sport en Avontuur
Avontuurlijk Sri Lanka en surfen op de Malediven
circa 16 dagen vanaf € 2.370
gecombineerd
 • Klassiekers
Sri Lanka in een notendop en de magische Malediven
circa 10 dagen vanaf € 1.460

Onze lokale reisagenten in Sri Lanka

Waarom reizen in Sri Lanka?

Welkom op deze pagina over onze reizen in Sri Lanka. Stelt u zich een eiland voor ter grootte van Ierland, in het hart van de Indische Oceaan. Een eiland dat de verkorte versie is van Azië, reizigers kunnen hier de boeddhistische cultuur, de prachtige natuur, bergen en de mooie stranden ontdekken. Sri Lanka is nog een vrij onbekende reisbestemming, maar ideaal bestemming! Een reis naar Sri Lanka is geschikt voor elk type reiziger: als een stel of... Welkom op deze pagina over onze reizen in Sri Lanka. Stelt u zich een eiland voor ter grootte van Ierland, in het hart van de Indische Oceaan. Een eiland dat de verkorte versie is van Azië, reizigers kunnen hier de boeddhistische cultuur, de prachtige natuur, bergen en de mooie stranden ontdekken. Sri Lanka is nog een vrij onbekende reisbestemming, maar ideaal bestemming! Een reis naar Sri Lanka is geschikt voor elk type reiziger: als een stel of gezin, voor actieve of culturele reizen, voor degenen die verschillende activiteiten willen uitvoeren of voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning! Dit land heeft een ideale grootte, waarbij het gemakkelijk is om van het ene punt naar het volgende te reizen, een reis naar Sri Lanka combineert alles waarnaar een reiziger op zoek is in Azië. Ontdek de boeddhistische ruïnes, verloren in het weelderige groen, ontdek afwisselende landschappen van dichte jungle tot rijstvelden en verlaten stranden met palmbomen. Deze ongeëvenaarde schoonheid wacht op u tijdens een reis in Sri Lanka... Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Sri Lanka?

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Meer informatie

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Sri Lanka

4.5/5
3 beoordelingen van reizigers

De mooiste stranden in Sri Lanka

Het in het Indische Oceaan gelegen eiland is in zijn totale grootte vergelijkbaar met Nederland en België samen. Dat maakt het niet alleen een perfect eiland voor een rondreis, die op veel manieren zijn in te vullen. Met een strandreis zijn er ook veel opties in Sri Lanka, van onaangetaste kleine stranden tot de grotere en gezellige stranden, vol met barretjes en surfers. Voor een strandvakantie in Sri Lanka hebben we voor u een paar van de mooiste stranden op een rijtje gezet.  

Welke stranden moet ik bezoeken in Sri Lanka?

Uppuveli en Pigeon Island

Uppuveli heeft een heftige geschiedenis. Het was lang onbereikbaar door een burgeroorlog, waarna het in 2004 ook is getroffen door een tsunami. De lokale bevolking heeft hard gewerkt om het strand te herstellen, en met succes! Het is een heerlijk strand, met een rustige zee. Dichtbij gelegen vindt u Pigeon Island. Niet alleen kunt u hier ook een van de beste stranden van Sri Lanka vinden, maar ook een nationaal park. In het nationale park kunt u snorkelen en duiken tussen de schildpadden en rifhaaien. Ook zijn er veel bijzondere schelpen te vinden op Pigeon Island.

Arugam Bay

Een hele ontspannen sfeer, barretjes en surfers, zijn slechts een paar van de dingen die u kunt vinden op Arugam Bay. Aan dit mooie strand kunt u ‘s avonds ook gezellig aanschuiven bij een kampvuur. Hier kunt u surflessen nemen of simpelweg genieten van het strand, met bijvoorbeeld een smoothie die u gemakkelijk bij een van de barretjes kunt kopen. Als u even een kleine afwisseling wilt van het strand, kunt u in de Arugam Bay ook een Lagoon Safari doen, waar u veel verschillende soorten vogels, apen, krokodillen en olifanten kunt spotten! Op deze bestemming kunt u uw ontspannen strandvakantie in Sri Lanka doorbrengen in een hotel dat van alle luxe is voorzien, of kiezen voor een eigen bungalow! Om de strandvakantie naar Sri Lanka volledig naar uw persoonlijke smaak te maken, kunt u het beste een reisaanvraag doen en samen met de lokale reisagent uw droomreis samenstellen.

Hikkaduwa

Het gouden zand van dit mooie strand aan de zuidkust van Sri Lanka zal waarschijnlijk nooit vervelen. Een strandvakantie is niet compleet zonder een stop hier! Het is een gezellig strand, waar veel dingen te doen zijn. Voor een beginnende surfer is dit de perfecte badplaats. Ook is er een rustiger gedeelte, om volledig tot rust te komen en te zwemmen in de heerlijke zee. Daarnaast kunt u snorkelen en veel van het kleurrijke onderwaterleven zien. Dichtbij is er een schildpadden opvangcentrum, waar u voor een kleine bijdrage een rondleiding kunt krijgen. Niet alleen ziet u veel schildpadden, waaronder met wat geluk baby schildpadden, maar u steunt ook nog eens het goede initiatief.

De beste reistijd voor een reis naar het strand in Sri Lanka?

De beste reistijd om Sri Lanka te bezoeken is tijdens het droogseizoen, wat loopt van december tot en met maart aan de west- en zuidkust. Voor de oostkust kunt u het beste terecht tussen mei en september. De rest van het jaar is de moesson, wat de reis wellicht minder aangenaam maakt. Voor het beste reisadvies kunt u een reisaanvraag doen en in contact komen met onze lokale reisagent.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis