Informatie over reisbestemmingen
Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Snorkel en duikvakantie in Sri Lanka

Snorkel en duikvakantie in Sri Lanka

Uw op maat gemaakte snorkel en duikvakantie in Sri Lanka
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze reisideeën met duiken en snorkelen in Sri Lanka

  • Klassiekers
Uitgebreide reis langs de hoogtepunten
circa 18 dagen vanaf € 1.100
gecombineerd
  • Klassiekers
De hoogtepunten van Sri Lanka en pure ontspanning op de Malediven
circa 16 dagen vanaf € 1.210

Onze lokale reisagenten in Sri Lanka

Waarom reizen in Sri Lanka?

Welkom op deze pagina over onze reizen in Sri Lanka. Stelt u zich een eiland voor ter grootte van Ierland, in het hart van de Indische Oceaan. Een eiland dat de verkorte versie is van Azië, reizigers kunnen hier de boeddhistische cultuur, de prachtige natuur, bergen en de mooie stranden ontdekken. Sri Lanka is nog een vrij onbekende reisbestemming, maar ideaal bestemming! Een reis naar Sri Lanka is geschikt voor elk type reiziger: als een stel of... Welkom op deze pagina over onze reizen in Sri Lanka. Stelt u zich een eiland voor ter grootte van Ierland, in het hart van de Indische Oceaan. Een eiland dat de verkorte versie is van Azië, reizigers kunnen hier de boeddhistische cultuur, de prachtige natuur, bergen en de mooie stranden ontdekken. Sri Lanka is nog een vrij onbekende reisbestemming, maar ideaal bestemming! Een reis naar Sri Lanka is geschikt voor elk type reiziger: als een stel of gezin, voor actieve of culturele reizen, voor degenen die verschillende activiteiten willen uitvoeren of voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning! Dit land heeft een ideale grootte, waarbij het gemakkelijk is om van het ene punt naar het volgende te reizen, een reis naar Sri Lanka combineert alles waarnaar een reiziger op zoek is in Azië. Ontdek de boeddhistische ruïnes, verloren in het weelderige groen, ontdek afwisselende landschappen van dichte jungle tot rijstvelden en verlaten stranden met palmbomen. Deze ongeëvenaarde schoonheid wacht op u tijdens een reis in Sri Lanka... Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Sri Lanka?

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Meer informatie

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Sri Lanka

4.5/5
3 beoordelingen van reizigers

De mooiste duik- en snorkelreizen in Sri Lanka

Het Aziatische eiland Sri Lanka herbergt paradijselijke landschappen en wordt omringd door een levendige en kleurrijke oceaan, waar u fantastisch kunt duiken en snorkelen. U kunt bijvoorbeeld gaan duiken in Sri Lanka bij de stad Trincomalee of aan de andere kant van het eiland bij de plaats Hikkaduwa. Samen met een lokale reisexpert, die door Evaneos is geselecteerd, kunt u een geweldige duikvakantie in Sri Lanka plannen.

Wat zijn de mooiste snorkelplekken en duikspots in Sri Lanka?

Duiken en snorkel bij Trincomalee

In het noordoosten van het eiland ligt de historische stad Trincomalee, waar u onder meer het Nederlandse Fort Frederick kunt bezoeken. Rondom deze stad liggen bovendien veel plekken waar u erg goed kunt duiken en snorkelen, bijvoorbeeld bij Uppuveli Beach en Nilaveli Beach. Om uw PADI in Sri Lanka te halen, kunt ook u terecht in deze stad. Als u meer informatie wilt over Trincomalee, kan Evaneos u in contact brengen met een Nederlandstalige reisagent.

Duiken en snorkel bij Hikkaduwa

Bij Hikkaduwa ligt waarschijnlijk de mooiste duikplek van Sri Lanka. U kunt hier prachtig duiken en snorkelen langs grote rotsen en ongerept koraal, waar de meest bijzondere zeedieren leven. Probeer bijvoorbeeld roggen en barracuda’s te spotten. Daarnaast leven hier ook zeeschildpadden en vele kleurrijke kleinere vissen. Op de bodem van de oceaan liggen bovendien diverse wrakken, die nu overgenomen zijn door zeedieren. Hikkaduwa is verder een goede plek om te snorkelen in Sri Lanka.

Duiken en snorkel bij Mirissa

Het gezellige dorp Mirissa behoort tot de beste snorkelplekken van Sri Lanka. Het is mogelijk om direct vanaf het strand te snorkelen, bijvoorbeeld bij Polhena Beach, of met een boot verder de zee op te gaan. De zee staat hier onder meer bekend vanwege de grote hoeveelheid zeeschildpadden die er leven. Verder kunt u ook meegaan met een excursie om walvissen te spotten. Dankzij de hulp van een Nederlandstalige reisexpert kunt u zonder taalbarrière bijzondere duikreizen in Sri Lanka samenstellen.

De beste reistijd voor een duik- en snorkelreis in Sri Lanka

Benieuwd naar de beste reistijd Sri Lanka? U kunt het beste op een duikvakantie in Sri Lanka gaan buiten de regenseizoenen. In het noordoosten loopt dit seizoen van oktober tot en met maart en in het zuidwesten van april tot en met oktober. Als u dus in bijvoorbeeld Trincomalee wilt gaan duiken, kunt u het beste reizen van mei tot en met september. Dit is dus ook een goede periode om te snorkelen in Sri Lanka in juli. Voor plaatsen zoals Hikkaduwa is juist november tot en met april een goede keuze. Dankzij het prachtige onderwaterleven zult u een erg leuke duikvakantie in Sri Lanka beleven. 

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis