Rondreizen in Sri Lanka met kinderen

Uw op maat gemaakte rondreis in Sri Lanka met kinderen
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reisperiode:

Waarom reizen in Sri Lanka?

Welkom op deze pagina over onze reizen in Sri Lanka. Stelt u zich een eiland voor ter grootte van Ierland, in het hart van de Indische Oceaan. Een eiland dat de verkorte versie is van Azië, reizigers kunnen hier de boeddhistische cultuur, de prachtige natuur, bergen en de mooie stranden ontdekken. Sri Lanka is nog een vrij onbekende reisbestemming, maar ideaal bestemming! Een reis naar Sri Lanka is geschikt voor elk type reiziger: als een stel of gezin, voor actieve of culturele reizen, voor degenen die verschillende activiteiten willen uitvoeren of voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning! Dit land heeft een ideale grootte, waarbij het gemakkelijk is om van het ene punt naar het volgende te reizen, een reis naar Sri Lanka combineert alles waarnaar een reiziger op zoek is in Azië. Ontdek de boeddhistische ruïnes, verloren in het weelderige groen, ontdek afwisselende landschappen van dichte jungle tot rijstvelden en verlaten stranden met palmbomen. Deze ongeëvenaarde schoonheid wacht op u tijdens een reis in Sri Lanka...

Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Sri Lanka?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec
Wanneer is de beste reistijd zien

Waarom met de familie naar Sri Lanka?

Sri Lanka heeft onwijs veel te bieden, ook als het aankomt op een familie reis. Zo is het bijvoorbeeld leuk om een van de vele safariparken te bezoeken, waar u uw ogen kunt uitkijken met alle olifanten, zebra’s, giraffen en meer. Ook is het leuk om met een rondreis in Sri-Lanka met kinderen een reuzenschildpadden centrum te bezoeken. Sri Lanka is niet groot, dus een ideale bestemming voor het hele gezin door de kleine afstanden die u aflegt. Een leuke manier van reizen is met de trein. Dit is niet alleen indrukwekkend, maar ook nog eens leuk voor de kinderen.

Wat is er te zien en te doen in Sri Lanka met kinderen?

Tempels

Colombo, waarschijnlijk uw eerste stop tijdens uw familiereis in Sri Lanka, is een bron van cultuur, heerlijk eten en historie, net zoals veel plaatsen in Sri Lanka. Hier vindt u tevens de Kelaniya tempel, die met behulp van Nederlanders opnieuw is opgebouwd nadat hij was verwoest door de Portugezen in de 16e eeuw. Na uw aankomst in Colombo, is het een aanrader om eerst door te reizen naar Kandy. Het is een koninklijke stad, tot de nok toe gevuld met cultuur en historie. Ook kunt u hier theeplantages, bergen en meren ontdekken. In Kandy kunt u de Temple of the Tooth bezoeken, waar het schijnt dat er een tand van Boeddha ligt. In Dambulla vindt u ook een indrukwekkende tempel, de Gouden Tempel, bestaande uit vijf grotten, gevuld met afbeeldingen en standbeelden, die het leven van Boeddha vertellen.

Safari

In het Swahili betekent het woord safari “lange reis”, dus u kunt op veel manieren een safari maken in Sri Lanka. Zo zijn er veel safariparken in Sri Lanka te vinden. Een van de meest indrukwekkende is Wasgamuwa National Park, waar een terrein van 400 vierkante kilometer bezaaid is met allerlei wilde dieren. Hier kunt u olifanten, waterbuffels, herten en met wat geluk zelfs luipaarden zien. In Hambantota vindt u het Yala National Park. Ook een van de grootste en mooiste parken, met de hoogste dichtheid van luipaarden ter wereld, maar ook olifanten, jakhalzen, moeraskrokodil, en meerdere soorten zeeschildpadden! In Bentota kunt u een andere draai geven aan uw safari, want daar vindt u aan de kust Kosgoda, een zeeschildpaddenopvang. In werkelijkheid zijn er veel activiteiten die goed te doen zijn met kinderen en zelfs met baby’s. Door een reisaanvraag te doen, kunt u samen met de lokale reisagent de reis samenstellen die het beste aansluit bij uw voorkeuren.

Stranden

Een mooi paradijselijk strand is nooit ver weg met een vakantie in Sri Lanka. Er zijn veel stranden met zacht en fijn zand en een langzaam aflopende stranden. Zeer geschikt dus voor een vakantie met jonge kinderen. Een eerste aanrader is Casuarine Beach, op het schiereiland Karaitivu, dichtbij de noordelijke stad Jaffna. In en rondom Jaffna zijn veel leuke activiteiten te vinden en te doen. Ook hangt hier nog een Nederlands tintje, bijvoorbeeld het fort dat is gemaakt door de Nederlanders, en het eiland Delft. Het strand oogt prachtig met zijn gele zand. Het zal misschien opvallen dat de palmbomen missen. In plaats daarvan vindt u hier casuarina bomen, waar het strand ook de naam aan te danken heeft. Een andere aanrader is de badplaats Hikkaduwa. Hier kunt u niet alleen genieten, zwemmen en zandkastelen bouwen, maar ook een kijkje nemen in de maansteen mijnen, waar maanstenen geworven worden.

Beste reistijd in Sri Lanka voor een familiereis

Over het algemeen is de beste reistijd in Sri Lanka tijdens het droge seizoen. Het droge seizoen loopt in de west- en zuidkust van december tot en met maart en in het noorden en oosten van mei tot september. Eigenlijk kan een vakantie in Sri Lanka altijd wel, maar tijdens de moesson in het zuidwesten is het toch niet aan te raden om daarheen te reizen. De moesson loopt van mei tot augustus daar en kan de zee wild maken. De gemiddelde temperatuur in Sri Lanka ligt tussen de 28 en 32 graden. Dus zelfs in de zomervakantie is Sri Lanka een heerlijke bestemming voor een vakantie met de kinderen!

Andere reisideeën voor deze bestemming

Andere interessante bestemmingen