Informatie over reisbestemmingen
Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Safari in Sri Lanka

Safari in Sri Lanka

Uw op maat gemaakte safari reis in Sri Lanka
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze safari reisideeën in Sri Lanka

  • Klassiekers
Uitgebreide reis langs de hoogtepunten
circa 18 dagen vanaf € 1.100
  • Sport en Avontuur
Een sportieve reis vol actie
circa 14 dagen vanaf € 960

Onze lokale reisagenten in Sri Lanka

Waarom reizen in Sri Lanka?

Welkom op deze pagina over onze reizen in Sri Lanka. Stelt u zich een eiland voor ter grootte van Ierland, in het hart van de Indische Oceaan. Een eiland dat de verkorte versie is van Azië, reizigers kunnen hier de boeddhistische cultuur, de prachtige natuur, bergen en de mooie stranden ontdekken. Sri Lanka is nog een vrij onbekende reisbestemming, maar ideaal bestemming! Een reis naar Sri Lanka is geschikt voor elk type reiziger: als een stel of... Welkom op deze pagina over onze reizen in Sri Lanka. Stelt u zich een eiland voor ter grootte van Ierland, in het hart van de Indische Oceaan. Een eiland dat de verkorte versie is van Azië, reizigers kunnen hier de boeddhistische cultuur, de prachtige natuur, bergen en de mooie stranden ontdekken. Sri Lanka is nog een vrij onbekende reisbestemming, maar ideaal bestemming! Een reis naar Sri Lanka is geschikt voor elk type reiziger: als een stel of gezin, voor actieve of culturele reizen, voor degenen die verschillende activiteiten willen uitvoeren of voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning! Dit land heeft een ideale grootte, waarbij het gemakkelijk is om van het ene punt naar het volgende te reizen, een reis naar Sri Lanka combineert alles waarnaar een reiziger op zoek is in Azië. Ontdek de boeddhistische ruïnes, verloren in het weelderige groen, ontdek afwisselende landschappen van dichte jungle tot rijstvelden en verlaten stranden met palmbomen. Deze ongeëvenaarde schoonheid wacht op u tijdens een reis in Sri Lanka... Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Sri Lanka?

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Meer informatie

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Sri Lanka

4.5/5
3 beoordelingen van reizigers

Op safari in Sri Lanka

Sri Lanka is een klein maar geweldig eiland, dat onwijs veel te bieden heeft. Met een reis naar Sri Lanka kunt u veel zien, van indrukwekkende theeplantages, tot prachtige stranden, tot schitterende tempels en adembenemende ervaringen zoals safari’s. Met een safari reis naar dit prachtige land, zult u ongetwijfeld een paar indrukwekkende dieren tegenkomen, zoals krokodillen, olifanten en luipaarden. 

Wat is er te zien en te doen tijdens een safari in Sri Lanka?

Het woord safari komt uit het Swahili waar het “lange reis” betekent. Als u op safari gaat in Sri Lanka, zijn er veel dingen te ontdekken. Zo zijn er een groot aantal nationale parken, waar u onder andere olifanten, luipaarden en krokodillen kunt vinden. Daarnaast kunt u een safari reis in Sri Lanka ook combineren met andere activiteiten. Door een reisaanvraag te doen kunt u samen met de lokale reisagent uw perfecte droomreis samenstellen.

Yala Nationaal Park

Met een grootte van 978,8 vierkante kilometer, is dit het grootste safaripark van Sri Lanka. Hier kunt u veel bijzondere vogelsoorten vinden, maar ook wilde olifanten, buffels, zwijnen, luipaarden, krokodillen en nog veel meer! Dichtbij dit park zijn veel safari lodges te vinden waar u kunt overnachten, iets wat veel waarde toevoegt aan de echte safari ervaring. Binnen het park is er zelfs een prachtige kustlijn te ontdekken. In en rondom Yala is er veel cultuur te vinden. Het gebied heeft een rijke geschiedenis en er bestaat nog steeds veel bijgeloof onder de lokale bevolking.

Olifantenweeshuis

Geen safaripark, maar tevens een geweldige stop tijdens uw rondreis in Sri Lanka. In de omgeving van het leuke en levendige stadje Kandy vindt u het olifantenweeshuis. Hier kunt u kunt zien hoe de baby olifanten gevoederd worden en daarna de hele kudde wordt meegenomen naar de rivier, voor een verfrissend bad. Een safari vakantie in Sri Lanka is niet compleet zonder het zien van olifanten, die u hier van dichtbij kunt aanschouwen. Door een reisaanvraag te doen komt u in contact met een lokale reisagent. Samen met zijn of haar expertise kan er een persoonlijke en op maat gemaakte reis voor u worden gemaakt.

Udawalawe Nationaal Park

Dit park is bekend en groot geworden doordat het een toevluchtsoord is voor veel dieren die zijn verdreven vanwege de bouw van een reservoir. Ook hier vindt u een grote hoeveelheid olifanten, dus de kans om een aantal te zien is zeer groot. Naast olifanten, vindt u met een safari tour in dit park van Sri Lankabuffalo’s, vele krokodillen, bijzondere vogels en ook apen! Er leven ook een aantal luipaarden in het park, die u met een een goede dosis geluk en doorzettingsvermogen ook wellicht ziet.

Wasgamuwa Nationaal Park

Dit safaripark is ooit begonnen als een natuurreservaat, maar is inmiddels veel meer dan dat. Het is een van de belangrijkste vogelgebieden in heel Sri Lanka. Ook in dit nationale park kunt u de immense en indrukwekkende olifanten van Sri Lanka aanschouwen. In dit park kunt u tevens luipaarden, wilde zwijnen en buffels ontdekken. Het park heeft de grootste biodiversiteit van alle safariparken in Sri Lanka. Met een safari vakantie in Sri Lanka mag dit park zeker niet missen!

Beste reistijd in Sri Lanka voor een safari

De beste reistijd voor een safari reis naar Sri Lanka is tijdens het droog seizoen, dat in tweeën te delen is. In het westen en zuiden is het droog seizoen van december tot en met maart. Aan de oostkust kunt u het best van mei tot september reizen. De rest van het jaar is er in het oosten een moesson, wat uw reis een stuk minder aangenaam kan maken. Voor een perfect reisadvies, kunt u het beste een reisaanvraag doen en overleggen met onze lokale reisagent wat de beste reistijd is voor uw droomreis.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis