Roadtrip door het Noorden

PortugalRoadtrip door het Noorden

Avontuur
Begin aan een self-drive reis door de prachtige landschappen en enkele van de beste natuurparken in Noord-Portugal: Douro International Natural Park en Peneda-Gerês National Park. Peddel met een kano door de kliffen, wandel over de landelijke paden en word een expert in het spotten van de vogels die zich nestelen en migreren door de Arribas tijdens een bijzondere riviercruise. Deze hoek van Portugal is ontzettend authentiek, dit ziet u terug in het ongerepte landschap en hoort u als u praat met de mensen die u ontmoet en als u meer leert over de historie van het gebied.
Reisideeën aangeraden door
Patricia Lokale*r Portugal Expert*in
Duur van de reis
7 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.560
Reisprogramma
Aankomst in Porto

Dag 1: Aankomst in Porto

U komt aan op Porto Airport (OPO), waar u uw huurauto ophaalt en naar het hotel rijdt. Na het inchecken heeft u de tijd om Porto op eigen gelegenheid te ontdekken en 's avonds kunt u genieten van een heerlijk welkomstdiner in een traditioneel restaurant.
Plaats:
Porto

Trekking in Penada-Gerês National Park

Dag 2: Trekking in Penada-Gerês National Park

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar Peneda-Gerês National Park voor een wandeling van 6 uur. U komt door de bergen en geniet van de schitterende kleuren om u heen. Op deze paden komt u herders tegen, die u graag hun verhaal met u delen. Pauzeer onderweg voor een picknicklunch met lokale producten en geniet van uw omgeving terwijl u door de bergen naar boven klimt. 
Plaats:
Porto,Arcos de Valdevez

Kanoën of fietsen in Penada-Gerês

Dag 3: Kanoën of fietsen in Penada-Gerês

U kunt vanochtend zelf kiezen wat u wilt doen: kanoën op de rivier of met de fiets de paden verkennen. 's Middags bezoekt u de beroemde brug en de kleine steegjes van Ponte de Lima, voor u verder rijdt naar de volgende regio. Als u liever wilt ontspannen, kunt u kiezen voor een duik in een van de natuurlijke lagunes van het park. Dan rijdt u naar Guimarães, de trotse geboorteplaats van Portugal, waarvan het pittoreske middeleeuwse centrum zeker in de smaak zal vallen. 
Plaats:
Arcos de Valdevez,Ponte de Lima,Guimarães

Stadstour in Miranda Do Douro

Dag 4: Stadstour in Miranda Do Douro

Begin uw dag met een stevig ontbijt voordat u Guimarães gaat ontdekken. Op uw eigen tempo bereikt u met mooie noordoostelijke puntje van Portugal, Trás-os-Montes. Hier verwelkomt een lokale gids u en neemt u mee op een stadstour door het historische centrum van Miranda do Douro. Geniet 's avonds van het diner in een lokaal restaurant.
Plaats:
Guimarães,Miranda do Douro

Douro riviercruise en vogels spotten

Dag 5: Douro riviercruise en vogels spotten

Zie het prachtige gebied vanaf het water tijdens een cruise over het rustige, donkergroene water van de rivier de Douro, die langs de kliffen slingert. Deze locatie is bekend als uitstekende plek om vogels te spotten en een deskundige gids helpt u ze te vinden en te herkennen. De dag wordt afgesloten met een proeverij van lokale wijn en een traditionele lunch in een restaurant. De middag kunt u zelf indelen.
Plaats:
Miranda do Douro

Kanoën of wandelen langs de rivier

Dag 6: Kanoën of wandelen langs de rivier

De keuze is weer aan u, wilt u vandaag het water op, of toch liever op de grond blijven? Uw eerste optie is een kanotocht van een volle dag, waarbij u de rivier volgt langs de imposante kliffen. Gaat u liever wandelen? Kies dan voor de trekking van een volle dag, die u langs kleine gehuchten en oude kerken brengt. Onderweg heeft u een ongelofelijk uitzicht op de rivier. Bij beide opties geniet u 's middags van een picknicklunch en 's avonds wordt u getrakteerd op een speciaal diner in een nabijgelegen dorp, gekookt door de leden van de gemeenschap, en vergezeld van lokale wijn.
Plaats:
Miranda do Douro

Vaarwel Porto!

Dag 7: Vaarwel Porto!

U stapt een laatste keer in de huurauto en rijdt naar de luchthaven waar u hem weer inlevert. Na een heerlijke vakantie is het tijd om terug te vliegen, of naar uw volgende bestemming te gaan. Een goede vlucht en hopelijk snel tot ziens in prachtig Portugal!
Plaats:
Miranda do Douro
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.560 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Portugal volgens uw wensen