Droomreis drielandenhoek: Peru, Bolivia Chili

PeruDroomreis drielandenhoek: Peru, Bolivia Chili

Klassiekers

Tijdens deze reis bezoekt u drie landen: Peru, Bolivia en Chili. Uw reis brengt u naar de allermooiste gebieden van het Zuid-Amerikaanse continent. U begint in Peru en leert hier veel over de oude Inca-cultuur. De hoogtepunten Machu Picchu en het Titicacameer zullen u ongetwijfeld inspireren. In Bolivia bezoekt u de grootste zoutwoestijn ter wereld. Uw reis eindigt in Chili, dat verrukt met zijn diverse flora en fauna. U ontdekt de Atacama-woestijn en brengt uw laatste dag door in de hoofdstad Santiago de Chile voordat u met talrijke herinneringen huiswaarts keert.

De rondreis in één oogopslag
  • Ontmoet de lokale bevolkingOntmoet de lokale bevolking
  • Multi-activiteitenMulti-activiteiten
  • WoestijnWoestijn
  • Bos & JungleBos & Jungle
  • Culturele bezienswaardighedenCulturele bezienswaardigheden
Reisideeën aangeraden door
Jonas Lokale*r Peru Expert*in
Duur van de reis
23 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 4.240
Reisprogramma
Welkom in Lima

Dag 1: Welkom in Lima

We verwelkomen u op de luchthaven Jorge Chávez de Lima en brengen u naar uw hotel. De rest van de dag heeft u vrije tijd, zodat u kunt ontspannen na de lange reis van Europa naar Peru. Vraag ons gerust om tips en informatie over Lima, zodat u uw eerste dag kunt indelen.

Maaltijden: -
Accommodatie: El Tambo II (Lima)

Plaats:
Lima

Rondleiding door Lima, de stad van de koningen

Dag 2: Rondleiding door Lima, de stad van de koningen

Vandaag laten we u Lima zien, de stad van de koningen. Na het ontbijt haalt de gids u op bij uw hotel. Eerst bezoeken we het koloniale centrum van de stad. Hier ziet u de Spaanse koloniale architectuur en enkele overheidsgebouwen, waaronder Plaza San Martin, Paseo de la República, Plaza Mayor, het Centrale Bank Museum en het San Francisco Klooster. Daarna bezoeken we de moderne wijken San Isidro en Miraflores. Daarna wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Duur van de tocht: ongeveer 3-4 uur (5km).

Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: El Tambo II (Lima)

Plaats:
Lima

Van Lima naar de jungle

Dag 3: Van Lima naar de jungle

U vliegt naar Puerto Maldonado en wordt naar de rivier Madre de Dios gebracht, waar u de jungle invaart naar een Amazonelodge. Na de lunch maakt u een 2 uur durende wandeling door het regenwoud voor een eerste verkenning van tropische bomen, medicinale planten en de weelderige natuur van het Corto Maltés Amazonía landgoed. Op een van de uitkijktorens kunnen toekans en andere vogelsoorten worden geobserveerd. Voor het diner zal er een nachtelijke boottocht zijn om kaaimannen en, met geluk, andere dieren die de rivieroever bewonen te observeren.

Opmerking: Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de route van de tours veranderen.

Duur van de vlucht: ongeveer 2 uur

Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner
Accommodatie: Corto Maltes Lodge

Plaats:
Lima,Puerto Maldonado

Ontdekking van het Nationaal Reservaat Tambopata

Dag 4: Ontdekking van het Nationaal Reservaat Tambopata

Bij het ochtendgloren vertrokken we naar het Sandoval meer. Tijdens een boottocht en een wandeling van 3 kilometer kunnen we ons vergapen aan de weelderige vegetatie van het Tambopata National Reserve. Hier zijn enorme bomen, slangen, apen en vogels te bewonderen. Aangekomen bij het meer gaan we in kleine roeibootjes op zoek naar reuzenotters. We krijgen ook de kans om kaaimannen, piranha's en een grote verscheidenheid aan vogels te zien.

Na de lunch in de lodge bezoeken we de uitkijktorens van Corto Maltes Amazonía. Hier kunt u vogels en andere dieren observeren en genieten van de zonsondergang. U bezoekt ook een kamp voor paranoten.

Opmerking: Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de route van de tours veranderen.

Duur van de tocht: ongeveer 6-8 uur
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Accommodatie: Corto Maltes Lodge

Plaats:
Puerto Maldonado

Van de jungle naar de Andes

Dag 5: Van de jungle naar de Andes

Ga bij zonsopgang naar de zoutpannen waar verschillende papegaaisoorten komen voor hun ontbijt. Een uniek en kleurrijk spektakel dat de moeite waard is om vroeg voor op te staan. Na het ontbijt begint uw reis naar Cusco. Eerst wordt u opgehaald en reist u per boot naar Puerto Maldonado waar u, na een kort bezoek aan een tropische markt, naar het vliegveld wordt gebracht voor de vlucht naar Cusco.

Opmerking: Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de route van de tours veranderen.

Duur van de vlucht: ongeveer 50 minuten
Maaltijden: Ontbijt

Accommodatie: Yawar Inca (Cusco)

Plaats:
Puerto Maldonado,Cusco

De Heilige Vallei van de Inca's

Dag 6: De Heilige Vallei van de Inca's

Vandaag bezoeken we de Heilige Vallei van de Inca's. U wordt opgehaald door een gids/chauffeur voor de rit over de hoogvlakte van Cusco naar Chincheros. Hier bezoeken we de ruïnes en het dorpsplein met traditionele markt. Op weg naar Ollantaytambo stoppen we bij de gigantische terrasringen van Moray en de zoutmijnen van Maras. Deze terrassen werden eeuwen geleden aangelegd en worden beschouwd als het landbouwlaboratorium van de Inca's. In het nabijgelegen Maras leren we hoe zout wordt gewonnen op 3000 meter hoogte en bewonderen we de indrukwekkende zoutbekkens vanaf een uitkijkpunt.

Aan het eind van de tour bezoeken we de ruïnes en terrassen van het oude Inca-fort van Ollantaytambo. Dit wordt beschouwd als de tweede mooiste Inca-ruïne na Machu Picchu. Vervolgens wordt u naar uw hotel in de Heilige Vallei gebracht om te genieten van de rust en de schoonheid van dit unieke en spirituele gebied. U overnacht in de Heilige Vallei, waar u de avond ter vrije besteding heeft om te genieten van de rust en de prachtige natuur.

Duur van de tocht: ongeveer 8 uur (80 km).

Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: Sol Natura (Ollantaytambo)

Plaats:
Cuzco,Chinchero,Maras,Moray,Ollantaytambo

Bezoek Machu Picchu en terugkeer naar Cusco

Dag 7: Bezoek Machu Picchu en terugkeer naar Cusco

In de ochtend stapt u op de trein naar Aguas Calientes, vanwaar u de bus neemt naar de Inca-citadel van Machu Picchu. Dit is een van de Nieuwe Zeven Wereldwonderen en in 1983 door UNESCO uitgeroepen tot cultureel en natuurlijk werelderfgoed. U verkent het mysterieuze heiligdom met uw gids, die u door de ruïnes leidt en u op belangrijke punten onderweg archeologische en historische informatie geeft. Na de 2-uur durende tour heeft u nog tijd om de site op eigen gelegenheid te verkennen.

Aan het eind neemt u de bus naar Aguas Calientes, waar u wat vrije tijd hebt om te lunchen (niet inbegrepen) en rond te wandelen. In de middag stapt u op de trein die u terugbrengt naar Ollantaytambo. Daar wachten we u op en brengen we u terug naar het hotel in Cusco.

Duur van de Machu Picchu Tour: ca. 2,5 uur
Duur van de treinreis: ongeveer 4 uur

Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: Yawar Inca (Cusco)

Plaats:
Ollantaytambo,Machu Picchu,Cuzco

Vrije dag in de Andesstad Cusco

Dag 8: Vrije dag in de Andesstad Cusco

U heeft vandaag een vrije dag om uit te rusten van de tour in de Heilige Vallei en Machu Picchu. Ga er op uit om de stad en de mensen te leren kennen. Cusco is de onbetwiste archeologische hoofdstad van Amerika, de oudste continu bewoonde stad op het continent en de toegangspoort tot Machu Picchu. Sierlijke kathedralen staan boven Incatempels, een plattelandsvrouw in de Andes voert haar lama water uit flessen, terwijl de mooiste boetieks dure breiwerken van alpaca verkopen.

Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: Yawar Inca (Cusco)

Plaats:
Cuzco

Rit naar het Titicacameer

Dag 9: Rit naar het Titicacameer

Vandaag reist u door de Peruaanse Andes naar Puno. U rijdt langs besneeuwde bergen, kuddes lama's en door verschillende Andesdorpen. In sommige dorpen stopt u om kerken, tempels en oude Inca-ruïnes te bezoeken. Voordat we in Puno aankomen, bezoeken we een Andesrestaurant voor een heerlijke lokale lunch. Na aankomst in Puno in de late namiddag brengen we u naar uw hotel en de avond is ter vrije besteding.

Duur van de reis: ongeveer 10 uur in een toeristenbus (400km).

Maaltijden: Ontbijt, Lunch
Accommodatie: Tierra Viva (Puno)

Plaats:
Cuzco,Puno

Titicacameer: de eilanden Uros en Taquile

Dag 10: Titicacameer: de eilanden Uros en Taquile

In de ochtend brengen we u naar de haven van Puno. De Uros zijn een oude cultuur die al honderden jaren leven op drijvende eilanden, geweven van toragras. Het rietachtige gras wordt ook gebruikt om huizen en schepen te bouwen. De eilandbewoners vertellen over hun manier van leven en leggen uit hoe de eilanden worden gebouwd.

Dan varen we naar Taquile Island over het prachtige en rustige Titicacameer. Bij aankomst maken we een korte wandeling en ontmoeten we enkele eilandbewoners in het grootste dorp van het eiland, die ons kennis laten maken met hun handwerk en weven. Ver van het moderne vasteland hebben de eilandbewoners hun traditionele levensstijl behouden. Ze staan bekend om het maken van kleurrijke kleding, die in Puno en omgeving als de mooiste in hun soort wordt beschouwd.
Na de lunch maken we een wandeling en bezoeken we de romantische steegjes, kleine huisjes en het groene landschap van het eiland. In de middag varen we terug naar Puno.

Duur van de tour: ongeveer 10 uur

Maaltijden: Ontbijt, Lunch
Accommodatie: Tierra Viva (Puno)

Plaats:
Puno

Reis naar La Paz in Bolivia

Dag 11: Reis naar La Paz in Bolivia

Tijd voor het volgende land, vandaag vertrekt u naar Bolivia. U steekt de Peruaans-Boliviaanse grens over en komt in de namiddag aan in La Paz, waar u naar het hotel wordt gebracht.

Duur van de rit: ongeveer 5-6 uur

Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: Gloria (La Paz)

Plaats:
Puno,La Paz

Stadstour La Paz en de Maanvallei

Dag 12: Stadstour La Paz en de Maanvallei

Na het ontbijt halen we u op voor een stadstour. We rijden naar het centrum van La Paz en bezoeken het Plaza Prinzipal, de kathedraal, het Nationaal Congres en het Regeringspaleis. We gaan verder naar het Museum van Mooie Metalen en dan naar de Maanvallei. Dit landschap bestaat uit talloze spleten, heuvels en kraterachtige formaties die door erosie zijn ontstaan en die het gevoel geven op de maan te zijn. Bij het uitzichtpunt Killi Killi zien we de hele stad en de berg lllinani. Tot slot bezoeken we de heksenmarkt waar occulte voorwerpen en kruiden te koop zijn.

Reistijd: 3 uur (ongeveer 25km)

Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: Gloria (La Paz)

Plaats:
La Paz

Vlucht naar Sucre en stadstour

Dag 13: Vlucht naar Sucre en stadstour

U vliegt vandaag naar Sucre waar we u naar het hotel brengen. 's Middags halen we u op voor een stadstour. De koloniale witte stad heeft zoveel mooie gebouwen en huizen met antieke houten balkons dat we alleen de belangrijkste bekijken. We bezoeken de Plaza 25 de Mayo, het centrale plein van Sucre dat wordt omringd door indrukwekkende gebouwen zoals het stadhuis, La Casa de la Libertad, waar in 1825 de onafhankelijkheid van Bolivia werd uitgeroepen, de prefectuur van Chuquisaca en de Metropolitaanse kathedraal met renaissance- en barokdetails. Dan gaan we verder naar het ASUR Textielmuseum. Hier kunt u de weefsels van verschillende Boliviaanse culturen bewonderen en gekwalificeerde ambachtslieden demonstreren hun weeftechnieken. Vanaf het museum is het niet ver naar de Recoleta, vanwaar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Duur van de tocht: ca. 5 uur (5 km)
Duur van de vlucht: ongeveer 1 uur

Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: Hostal de su Merced (Sucre)

Plaats:
La Paz,Sucre

Rit naar Potosi en stadstour

Dag 14: Rit naar Potosi en stadstour

U wordt opgehaald voor de transfer naar Potosí. Later maakt u een stadstour. Potosí is een heel bijzondere stad, het is een van de hoogste steden ter wereld en was ooit de belangrijkste leverancier van zilver aan het Spaanse hof. Tijdens de stadstour ziet u het historische koloniale centrum van de stad, het centrale plein, Plaza 6 de Agosto, de Obelisk, de kerk van Bethlehem, Plaza 10 de Noviembre, de Jezuïetenkerk (klooster), La Casa de las Recogidas, de kerk van Santa Teresa, Arco de Cobija, Ingenio Dolores (fabriek), de kerk van Santo Domingo, Linares en de straten van Tarija. Aan het eind van de tour kunnen we u meenemen naar La Casa de la Moneda (Huis van de Munt, Koninklijke Schatkamer), waarschijnlijk het beste Boliviaanse museum, of naar de kloosters van Santa Teresa, die u op eigen gelegenheid kunt bezoeken.

Duur van de tocht: ongeveer 3 uur (10km)
Duur van de rit: ongeveer 2,5 uur

Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: Santa Teresa (Potosi)

Plaats:
Sucre,Potosí

De zilvermijnen van Potosi en rit naar Uyuni

Dag 15: De zilvermijnen van Potosi en rit naar Uyuni

In de ochtend bezoekt u de mijnen van Cerro Rico, de berg die ongelooflijk rijk is aan zilver en die Potosí en Spanje sinds de 16e eeuw welvaart bracht. Na de lunch (niet inbegrepen) volgt een privétransfer naar Uyuni. Daar wordt u direct naar uw hotel gebracht.

Duur van de rondleiding: ongeveer 2 uur
Duur van de rit: ongeveer 3 uur

Maaltijden: Ontbijt
Overnachting: Hotel Los Jardines de Uyuni (Uyuni)

Plaats:
Potosí,Uyuni

De zoutwoestijn van Uyuni

Dag 16: De zoutwoestijn van Uyuni

Voordat we vandaag de zoutwoestijn ingaan, bezoeken we het spookachtig uitziende spoorwegkerkhof van Uyuni, waar afgedankte treinen van wel honderd jaar oud te zien zijn. Dan rijden we per jeep naar het dorp Colchani. Hier bekijken we de handmatige zoutwinning van de inwoners en zien we verschillende meubels die van zout zijn gemaakt. Er is ook het oudste hotel (nu een museum) gebouwd van zout in de buurt, dat we zullen bezoeken. Dan gaan we naar het binnenland van de zoutwoestijn, waar we een onwerkelijk uitziend landschap zien dat bedekt is met miljoenen tonnen zout.

Na ongeveer een uur rijden komen we aan op het eiland Inka Wasi. Vanaf het eiland hebben we een sprookjesachtig uitzicht op de schijnbaar eindeloze uitgestrektheid van het zoutmeer. Tijdens een wandeling over het eiland observeren we de 1000 jaar oude en meer dan 20 meter hoge zuilcactussen. Na een lichte lunch gaan we naar ons hostel in het dorp San Juan.

Duur van de tocht: ongeveer 10 uur
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Accommodatie: Privékamer in een eenvoudig hostel

Plaats:
Salar de Uyuni

Lagunes en roze flamingo's

Dag 17: Lagunes en roze flamingo's

Vroeg in de ochtend zetten we onze excursie voort. Tijdens de rit geniet u van het dromerige scenario van de zoutwoestijn. Na ongeveer twee uur bereiken we de semi-actieve vulkaan en het uitkijkpunt Ollague. Van hieruit kunnen we roze flamingo's zien ronddartelen in verschillende gekleurde lagunes. Op weg naar de Rode Lagune passeren we de Arbol de Piedra (Stenen Boom), een 7 meter hoge rots in de vorm van een boom. Bij de Laguna Colorada, die eruit ziet als een schilderij, kunnen we de kleurrijke drukte van duizenden roze flamingo's waarnemen voordat we onze accommodatie in Huaylla Jara bereiken.

Duur van de rondleiding: 10 uur

Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner
Accommodatie: Privé kamer in een eenvoudig hostel

Plaats:
Salar de Uyuni

Adios Uyuni en verdere reis naar Chili

Dag 18: Adios Uyuni en verdere reis naar Chili

Vandaag vertrekt u heel vroeg voor een bezoek aan de geisers van Sol de Mañana. Daarna, als er genoeg tijd is, krijgt u de gelegenheid om u te warmen in de warmwaterbronnen (polques). U rijdt door de Salvador Dalí Woestijn en bereikt Laguna Verde, de Groene Lagune, met de nabijgelegen Licancabur Vulkaan en de Laguna Blanca, de Witte Lagune. Dan stapt u over op een groepstransfer naar San Pedro de Atacama. Na ongeveer een uur bereikt u de grens met Chili en verlaat u Bolivia. U overnacht in San Pedro de Atacama in het noorden van Chili.

Duur van de tocht: ongeveer 4 uur
Duur van de rit: ongeveer 3,5 uur (300 km)
Maaltijden: Ontbijt

Accommodatie: Takha Takha

Plaats:
Salar de Uyuni,San Pedro de Atacama

Maanvallei en uitzichtpunt Ckari

Dag 19: Maanvallei en uitzichtpunt Ckari

Vandaag bezoekt u de Maanvallei van San Pedro de Atacama en het Ckari uitzichtpunt. We rijden naar de Cordillera de la Sal om het Nationaal Reservaat van de Flamingo's binnen te gaan en de beroemde Maanvallei te bereiken. Dit heeft zijn naam te danken aan zijn maanachtig oppervlak. Hier zullen we steen- en zandformaties zien en genieten van een onovertroffen uitzicht op de Andes en de vulkanen. Tot slot gaan we naar het uitkijkpunt van Ckari, ook bekend als Coyote Stone, om een prachtige en kleurrijke zonsondergang te bekijken. Daarna keren we terug naar het hotel.

Duur: ca. 8 uur (20 km)

Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: Takha Takha

Plaats:
San Pedro de Atacama

Rit naar Calama en vlucht naar Santiago de Chile

Dag 20: Rit naar Calama en vlucht naar Santiago de Chile

We halen u op en brengen u naar de luchthaven van Calama voor uw vlucht naar Santiago de Chile. Daar wordt u naar uw hotel gebracht. De avond is dan ter vrije besteding.

Duur van de rit: 1,5 uur (ongeveer 100 km)
Duur van de vlucht: ongeveer 2 uur

Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: Fundador

Plaats:
San Pedro de Atacama,Calama,Santiago

Stadstour in Santiago

Dag 21: Stadstour in Santiago

Vandaag bezoeken we de historische en andere belangrijke bezienswaaridgheden in de Chileense hoofdstad. We verkennen wijken die meer dan 500 jaar oud zijn en zien als contrast de ultramoderne financiële wijken van de stad. Tijdens de stadstour leert u alles over de cultuur, de geschiedenis en het dagelijks leven van de Chilenen. De avond kunt u vrij besteden.

Duur van de tocht: ca. 3 uur (ca. 5 km).

Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: Fundador

Plaats:
Santiago

Dagtocht naar Viña del Mar en Valparaiso

Dag 22: Dagtocht naar Viña del Mar en Valparaiso

U wordt opgehaald in het hotel voor een dagtour. We doorkruisen de vruchtbare wijnvallei van Casablanca en komen aan in Valparaiso, waar we de stad eerst van bovenaf bekijken. We bezoeken enkele van de historische en commerciële gebieden en het Nationaal Congres en maken een ritje in een van de beroemdste liften van de stad. We bezoeken ook La Sebastiana, waar collecties van de beroemde Chileense dichter Pablo Neruda te bewonderen zijn. Dan gaan we verder naar de naburige badplaats Viña del Mar. We bezoeken het Casino de Juegos en wandelen naar het strand van Reñaca. Tot slot bezoeken we het stadscentrum voordat we terugkeren naar het hotel in Santiago.

Duur van de tocht: ca. 10 uur (250 km).

Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: Fundador

Plaats:
Santiago,Valparaíso,Viña del Mar

Adios Peru, Bolivia en Chile

Dag 23: Adios Peru, Bolivia en Chile

Vandaag eindigt uw reis door de 3 landen Peru, Bolivia en Chili. U wordt opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de luchthaven. U vliegt naar huis met talloze bijzondere herinneringen en mooie foto's!

Plaats:
Santiago
Praktische informatie
Budget vanaf€ 4.240 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Bekijk andere voorbeeldreizen in Peru (11)
Andere reisideeën
Andere reizen in Peru volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten