Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Een Week te Paard op de Uitgestrekte Steppe

MongoliëEen Week te Paard op de Uitgestrekte Steppe

 • Klassiekers
Wilt u te paard de vrijheid van oneindige landschappen in uitgestrekt Mongolië ervaren? Wilt u zicht onderdompelen in de exotische Mongoolse cultuur? Breng dan een bijzondere week door met nomadische paardenhoeders. U geniet van onbeschrijfelijke vergezichten, probeert exotische gerechten die bereid zijn door uw persoonlijke chef-kok die meerijdt in een wagen en brengt avonden door onder de helder...

Wilt u te paard de vrijheid van oneindige landschappen in uitgestrekt Mongolië ervaren? Wilt u zicht onderdompelen in de exotische Mongoolse cultuur? Breng dan een bijzondere week door met nomadische paardenhoeders. U geniet van onbeschrijfelijke vergezichten, probeert exotische gerechten die bereid zijn door uw persoonlijke chef-kok die meerijdt in een wagen en brengt avonden door onder de heldere sterrenhemel. Maar niet voordat u bent gestopt in de moderne hoofdstad om de fascinerende geschiedenis van het land te leren kennen. 

Lees meer

Uw lokale reisexpert Suzan

Engelstalige reisagent in Mongolië
23 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Paardrijden
  Paardrijden
 • Natuur
  Natuur
 • Lokale bevolking
  Lokale bevolking
 • Platteland
  Platteland
 • Multi-activiteiten
  Multi-activiteiten

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Ontdek moderne en historisch Ulaanbaatar

U wordt op Ghinggis Khaan Airport opgewacht door uw lokale gids. Op het eerste gezicht lijkt de hoofdstad modern en westers, maar we willen u graag kennis laten maken met de onderliggende Aziatische ziel. Overal in de stad vindt u sporen van sjamanisme. Maak kennis met het werk van de belangrijkste kunstenaar uit het verleden, de schilder en beeldhouwer Dsanabadsar. Een klein, maar mooi museum is aan hem gewijd. Naast zijn werk toont het andere boeddhistische kunstwerken, zoals fantasierijke maskers, die hun oorsprong vinden in Tibet in de 13e eeuw. Ook nu nog worden deze maskers gebruikt bij de traditionele dans van de Mongolen. U zult de personages wellicht vanavond nog een keer zien. In het begin van de avond willen we u graag verder in Mongoolse sferen brengen.. 

Accommodatie: ***hotel, B&B maaltijden: Ontbijt, lunch, avondeten

Plaats:
Ulaanbaatar

Dag 2: Ontdek Terelj Nationaal Park

We beginnen onze reis met een bezoek aan het belangrijkste klooster van de stad, de Gandan Khiid. Dit is één van de weinige spirituele centra in het land die na de democratisering gulle giften heeft ontvangen. We gaan verder naar het Terelj Nationaal Park, waar drie machtige rivieren ontspringen en waar 34 verschillende vissoorten voorkomen. Botanici hebben meer dan 1500 plantensoorten geïdentificeerd, waaronder de edelweiss. Het park is thuis voor bruine beren, wolven, edelherten, elanden en 253 vogelsoorten. Hier in het noordwesten is het internationale toerisme nog niet heel actief. Na de lunch maken we een wandeling naar de nabijgelegen Arial Meditation Temple, die zeer pittoresk gelegen is.

Accommodatie: Lokale yurtkamp maaltijden: Ontbijt - lunch - diner 

Plaats:
Terelj, Chinggis Khaan

Dag 3: Een eerste rit te paard

Na het ontbijt ontmoet u de nomadische paardenhoeders die u in een paar dagen naar een yurt aan de rand van het park begeleiden. Geniet van deze rit door het Nationale Park! De Mongoolse paarden zijn zeker en evenwichtig. De tochten worden kort gehouden op de twee ochtenden, 's middags kunt u uitrusten en liedjes oefenen (want Mongolen hebben een sterke zangcultuur en nodigen hun gasten graag uit om 'een potje te zingen') en brandhout te verzamelen voor het kampvuur van dei avond. Als de zon ondergaat zult u verbaasd zijn over de aanblik van de met sterren bezaaide heldere hemel.

Maaltijden bereid door onze eigen kok
​Twee nachten in Salewa expeditie tenten.

Plaats:
Terelj

Dag 4: Geniet van het traditionele eten

Nog een bewogen dag in het Nationaal Park en een tweede gelegenheid om de eindeloze uitgestrektheid van het landschap te paard te verkennen. Onze chef-kok, die met een auto meerijdt, verwent u op één van de avonden met een bijzonder populaire traditionele maaltijd! Alle andere dagen zijn de maaltijden een mix van de westerse en nomadische keuken, liefdevol bereid en geserveerd in een tent die dienst doet als eetkamer.

Maaltijden bereid door onze eigen kok
​Twee nachten in Salewa expeditie tenten.

Plaats:
Terelj

Dag 5: Maak het u gemakkelijk in een yurt

Vandaag verwisselt u de expeditietent voor een Mongoolse vilttent - maar wel een bijzondere, want deze yurts hebben kleine, privé douchecabines met warm en koud stromend water. Dat is even genieten! Ontspan in de charmante omgeving van dit yurtkamp en kom helemaal tot rust tijdens het diner bij kaarslicht. 

Accommodatie: Lokale yurtkamp maaltijden: Ontbijt - Lunch - Diner

Plaats:
Maikhan Togoi

Dag 6: Boogschieten, paardrijden en nog veel meer

Op uw tweede dag in het yurtkamp heeft uw een breed scala aan activiteiten om uit te kiezen. Vraag ons gerust naar tips voor leuke activiteiten: u kunt wandelen, fietsen, een rit in een ossenkar maken of kanoën, boogschieten, een nomadenfamilie in de buurt bezoeken of een basiscursus nomadisch koken volgen - en natuurlijk kunt u ook paardrijden!

Accommodatie: lokale yurt camp maaltijden: Ontbijt - lunch - diner

Plaats:
Maikhan Togoi

Dag 7: Geniet van de vrijheid

Uw laatste dag in het nationaal park is begonnen. Geniet nog even van de natuur en de unieke landschappen. Maak van de gelegenheid gebruik om te ontspannen of om contact te maken met de lokale bevolking en hun gevoel van vrijheid te leren kennen.

Accommodatie: lokale yurt camp maaltijden: Ontbijt - lunch - diner

Plaats:
Maikhan Togoi

Dag 8: Vertrek uit Mongolië

Na het ontbijt brengt onze chauffeur u naar de internationale luchthaven voor uw terugvlucht. Het is een rit van ongeveer 1,5 uur. Wij wensen u een prettige terugreis en kijken ernaar uit u weer te zien!


UlaanbaatarTereljChinggis KhaanMaikhan Togoi

Praktische informatie

Prijs vanaf € 1.360 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Chauffeur
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 1.360 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Luchthaven transfer
 • Elk vervoer volgens de route, inclusief de reizen naar de restaurants in de hoofdstad
 • 1 nacht in een tweepersoonskamer in een ***-stadshotel
 • 4 nachten in een twee-bed yurt in het land
 • 2 overnachtingen in Salewa-expeditie tenten, inclusief vilten mat voor vloerisolatie
 • Toilettent
 • Volledig ingerichte etenstent en inclusief een kok met ervaring tijdens het kamperen op twee dagen
 • Gids
 • Volpension volgens het reisschema (ontbijt, lunch, avondeten)
 • Begeleid stadsprogramma, alle museum- en nationale parkkaarten inbegrepen
 • Paardenverzorgers, paarden, westerse rijzadels op ruiterdagen
 • Andere activiteiten zoals aangegeven in het programma

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten van en naar Ulaanbaatar, Mongolië
 • Visumkosten, indien van toepassing
 • Luchthavenbelastingen
 • Fooi
 • Alle soorten reisverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven, zoals drankjes tijdens, voor en na de reis, snacks, wasserij, telefoongesprekken, lokaal en internationaal, internettarieven, overgewicht van persoonlijke bagage op binnenlandse en internationale vluchten.
 • Slaapzak

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Mongolië (3)

Andere voorbeeldreizen