Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Klassieke rondreis door Midden-Mongolië

MongoliëKlassieke rondreis door Midden-Mongolië

 • Klassiekers
Tijdens deze actieve jeeptour ervaart u de culturele hoogtepunten van Mongolië en geniet u van uitgestrekte landschappen. We nemen u mee naar de Nationale Parken Khustai Nuruu en Great Gobi, boeddhistische kloosters, de nieuwe en oude hoofdstad: Ulaanbaatar en Karakorum. U ervaart de diversiteit van het landschap, van de glooiende heuvels van Centraal Mongolië naar de bergen van de Khangai in de G...

Tijdens deze actieve jeeptour ervaart u de culturele hoogtepunten van Mongolië en geniet u van uitgestrekte landschappen. We nemen u mee naar de Nationale Parken Khustai Nuruu en Great Gobi, boeddhistische kloosters, de nieuwe en oude hoofdstad: Ulaanbaatar en Karakorum. U ervaart de diversiteit van het landschap, van de glooiende heuvels van Centraal Mongolië naar de bergen van de Khangai in de Gobi-woestijn, de grootste zandduinen Khongoriin Els, de Gierenkloof, Yoliin Am, tot tenslotte het Khentii-gebergte, ten oosten van Ulaanbaatar.

Lees meer

Uw lokale reisexpert Suzan

Engelstalige reisagent in Mongolië
23 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Bergen
  Bergen
 • Woestijn
  Woestijn
 • Jeep
  Jeep
 • Lokale bevolking
  Lokale bevolking
 • Multi-activiteiten
  Multi-activiteiten

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Ulaanbaatar

Bij aankomst in Mongolië ontmoet u de gids op de luchthaven, hij neemt u mee naar één van de beste hotels in de stad, waar u incheckt. De vroege ochtend is het perfecte moment om het Gandan-klooster te bezoeken en daar een gebedsceremonie mee te maken. Dan is het door naar het Nationaal Historisch Museum met zijn beroemde tentoonstelling van dinosaurusfossielen. U leert hier ook over de flora en fauna van Mongolië, een passende introductie voor deze reis, die ons ook meeneemt naar de Gobi woestijn. Daarna bezoekt u het Cultuurhistorisch Museum voor een overzicht van de Mongoolse geschiedenis van het Stenen Tijdperk tot nu. 

Overnachting in het Hotel Ulaanbaatar
Maaltijden: Lunch, diner
​Afgelegde afstand: 50 km 

Plaats:
Ulaanbaatar

Dag 2: Bezoek aan het Khustai Nationaal Park

We verlaten de stad en rijden naar het Khustai Nationaal Park, beroemd om zijn wilde Przewalski paarden en een aantal grafheuvels uit de bronstijd. Het Khustai Nationaal Park beslaat een gebied van meer dan 50.000 hectare. Sinds het begin van de jaren negentig is hier intensief veldonderzoek gedaan naar de fauna en flora van Mongolië en deze zijn vanaf toen consequent beschermd, zodat vandaag de dag naast de wilde paarden ook ander wild, zoals herten, wolven en gazellen, dit hun thuis hebben gemaakt..

Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner
​Afgelegde afstand: 110 km / 2-3 uur

Plaats:
Khustai
Accommodatie
Ger Camp (Khustai)

Dag 3: Via het Erdene Khamba Klooster naar Karakorum

We rijden verder om westelijke richting, naar Karakorum. Dit was tijdens het gezag van Genghis Khan 30 jaar lang de hoofdstad van het Mongoolse Rijk. Een rijk dat zich in 1279 over heel Azië en grote delen van Europa uitstrekte. Het gebied rond de stad is een UNESCO-werelderfgoedgebied. Onderweg bezoeken we een klein, deels herbouwd klooster: Erdene Khamba, ook wel bekend als Khogno Tarnyn Khiid, ongeveer 18 km ten noorden van de kleine zandduin Elsen Tasarhai voor het Khogno Khan Uul gebergte (1967m boven de zeespiegel). In de middag bezoeken we het Erdene Zuu Klooster, één van de oudste boeddhistische kloosters in Mongolië, gebouwd in 1585 op de ruïnes van de oude hoofdstad door Abtai Sain Khan. Het klooster werd in 1680 verwoest tijdens een conflict en herbouwd in de 18e eeuw.

Overnachting in yurtkamp
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner
​Afgelegde afstand: 280 km / 5-6 uur

Plaats:
Karakorum
Accommodatie
Khan Ger camp (Karakorum)

Dag 4: Richting het zuiden naar het Ongi-klooster

Na het ontbijt vervolgen we onze reis, nu naar het zuiden, naar het Ongi-klooster, ooit één van de beroemdste kloosters van het land, ook wel de Parel van de Grote Woestijn genoemd. Opgericht in 1660, en uitgebreid tot in de 18e eeuw, strekte het complex zich uit over de twee oevers van de rivier Ongiin Gol.

Overnachting in yurtkamp
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner
​Afgelegde afstand: 280 km / 5-6 uur

Plaats:
Ongi temple ruin
Accommodatie
Secret of Ongi ger camp (Ongi temple ruin)

Dag 5: Zandduinen en ruige kliffen

Steeds verder zuidwaarts dringen we nu diep door in de Gobi-woestijn. Over het door de wind geërodeerde landschap van Bayanzag, waar veel fossielen te vinden zijn, rijden we naar de zandduinen van Khongor. De beroemde paleontoloog Roy Chapman Andrews vond in de jaren '20 van de vorige eeuw hier de eerste dinosaurusfossielen. Hij kon daardoor bewijzen dat dinosaurussen hun eieren hebben uitgebroed.

Overnachting in yurtkamp
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner
Afgelegde afstand: 320 km / 6-7 uur

Plaats:
Bayanzag
Accommodatie
Gobi Discovery ger camp (Bayanzag)

Dag 6: De zingende duinen

Vandaag brengen we de dag door in de zandduinen van Khongor, comfortabel gezeten tussen de twee bulten van een kameel. Geniet van dit ritje op deze bijzondere bewoner van de Aziatische woestijnen. Dan wandelen we de zandduinen in en vanaf de duinenrug kunnen we 'het gezang' van de duinen ervaren, dat wordt veroorzaakt door het afbreken en naar beneden glijden van het zand.

Maaltijden: Ontbijt, lunch, avondeten
Afstand: 25 Km 

Plaats:
Khongor sand dune
Accommodatie
Gobi Discovery ger camp (Bayanzag)

Dag 7: De gierenkloof

Vandaag gaan we naar het zuidoosten in het Gurwansaighan gebergte, een oostelijke uitloper van het Altai gebergte. De Yol-vallei is zo diep dat de zon bijna nooit de bodem van de vallei bereikt en zelfs in de zomer kan het ijs van de winter niet smelten. Wilde schapen en steenbokken zijn hier net zo thuis als de enorme gieren die langs de vallei over de bergen trekken. Het informatiecentrum van het park heeft een klein natuurhistorisch museum met fossielen en opgezette wilde dieren uit de regio.

Maaltijden: Ontbijt, lunch, avondeten
Afstand: 240 Km / 5-6 uur

Plaats:
Yol valley
Accommodatie
Gobi Mirage ger camp (Yol valley)

Dag 8: De witte Stupa

Vandaag gaan we verder met onze reis door de woestijn, nu naar het noordoosten. Onze bestemming is een witte Stupa in het midden van een dramatisch landschap in de buurt van het provinciaal centrum van Dundgobi.

Maaltijden: Ontbijt, lunch, avondeten
Afstand: 260 km / 5-6 uur 

Plaats:
Dundgovi
Accommodatie
Tsagaan Suvrag ger camp (Dundgovi)

Dag 9: De bergen van Baga Gazriin Chuluu

Bij de overgang van woestijn naar steppe bereiken we het Baga Gazriin Chuluu gebergte, een gebied van ongeveer 10 x 15 km, bestaande uit enorme granieten rotsen met ruige, verweerde hellingen en groene valleien. De bergen reiken tot 1768 meter boven de zeespiegel, het landschap is de thuisbasis van een verscheidenheid aan bijzondere planten en dieren. Hopelijk zien we hier marmotten en met een beetje geluk ook steenbokken of Argali.

Overnachting in een yurtkamp
Maaltijden: Ontbijt, lunch, avondeten
Afstand: 260 km / 5-6 uur

Plaats:
Baga Gazryn

Dag 10: De natuur van Terelj Nationaal Park

Verder naar het noorden bereiken we nu de rand van het Khentii gebergte, een enorm bosrijk gebied dat zich in het noorden tot ver in Siberië uitstrekt. In de zuidwestelijke uitlopers vinden we het Terelj Nationaal Park, met zijn prachtige valleien, rivieren en granieten kliffen. Dit gebied wordt ook wel het Zwitserland van Mongolië genoemd.

​Maaltijden: Ontbijt, lunch, avondeten
Afstand: 290 Km / 6-7 uur

Plaats:
Terelj
Accommodatie
Khaan jims ger camp (Terelj)

Dag 11: Rit naar de Tuul rivier

We maken een tussenstop bij het enorme standbeeld van Chengiis Khan op zijn paard, een monument dat enkele jaren geleden is gebouwd in de stijl van het Amerikaanse Vrijheidsbeeld. Dan rijden we verder naar onze lodge, een plek waar u heerlijk kunt ontspannen na een actieve reis door Mongolië. We brengen twee nachten door aan de oevers van de rustgevende Tuul-rivier.

Overnachting in een yurtkamp
Maaltijden: Ontbijt, lunch, avondeten
Afstand: 60 km/1-2 uur

Plaats:
Tuul river

Dag 12: Recreatie, paardrijden en zwemmen

Voor de liefhebbers is het mogelijk om hier een ritje op een Mongools paarde te maken. Kies ervoor een nomadenfamilie in de buurt bezoeken, te zwemmen in de rivier of te wandelen door de heuvels van Bayanzurkh, één van de 4 heilige bergen. Of geniet gewoon op uw gemak van de rust.

Overnachting in een yurtkamp
Maaltijden: Ontbijt, lunch, avondeten
Afstand: 5-10 Km

Plaats:
Tuul river
Accommodatie
Tuul Riverside Lodge (Tuul river)

Dag 13: Terug naar Ulaanbaatar

De jeep brengt u terug naar de hoofdstad. In de middag is er de mogelijkheid om de laatste inkopen te doen, het archeologisch museum te bezoeken of op eigen gelegenheid te doen waar u zelf zin in hebt. 's Avonds is er een verbazingwekkend goed traditioneel concert met bijzondere instrumenten. Een mooie manier om uw reis door Mongolië af te sluiten.

Overnachting: Ulaanbaatar Hotel 
M
aaltijden: Ontbijt, lunch
Afstand: 50 km

Plaats:
Ulaanbaatar

Dag 14: Neem afscheid

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar huis of naar uw volgende bestemming. We nemen hartelijk afscheid en zien u graag nog een keer terug!

Plaats:
Ulaanbaatar

UlaanbaatarKhustaiKarakorumOngi temple ruinBayanzagKhongor sand duneYol valleyDundgoviBaga GazrynTereljTuul river

Praktische informatie

Prijs vanaf € 1.970 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Chauffeur
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 1.970 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Vervoer over land binnen Mongolië
 • Tweepersoonskamer in een 3-sterrenhotel of lokale yurtskampen
 • 3 maaltijden per dag
 • Gids
 • alle toegangsprijzen, kosten voor kameel- of paardrij tochten

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vlucht
 • Reisverzekering
 • Visumkosten
 • Luchthavenbelastingen
 • extra en alcoholische dranken
 • Fooi
 • Andere persoonlijke uitgaven

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Mongolië (3)

Andere voorbeeldreizen