Beoordelingen van reizen naar Mongolië

4.6
2 beoordelingen
Wild kamperen
4
Mongolië
Individueel
Het bezoek bij de rendierherders de eerste twee weken, de reis erheen en de reis terug waren sprookjesachtig. Ik vond de bezoeken bij mensen in de gers ook bijzonder. Het kamperen in de natuur is heel fijn, de prachtige lange wandelingen in de bergen, de trektochten te paard en op de kamelen zal ik nooit vergeten.
De pluspunten:
De toegewijdheid van de gids, kok/vertaalster/ paardenman en later kamelenman aan het laten lukken van de reis. Ik was ook heel blij met de goede bereikbaarheid van het reisbureau, mijn opvang op het vliegveld en compensatie voor de dingen die fout waren gegaan.
De minpunten:
Ik vond het niet fijn dat we op het tweede deel van de reis slechte tenten hadden meegekregen terwijl het wild kamperen juist een essentieel deel was van deze tour. Ik denk dat het tentmateriaal up to date moet zijn want je weet nooit hoe het weer zal zijn. Ook de rits van mijn tent was oud en die moest ik telkens repareren. Verder waren er geen goede afspraken met paardenmannen en kamelenman gemaakt en lukte het een keer niet om paarden te krijgen voor een trekking en de andere twee keer verliepen de onderhandelingen uiterst moeizaam waardoor we pas tegen het donker konden vertrekken. Het reisbureau heeft me echter goed gecompenseerd
Evaneos
Beste Thea, Bedankt voor uw beoordeling. Fijn om te lezen dat u genoten heeft van uw reis en een goede ervaring heeft gehad met het lokale reisbureau. Wij betreuren het dat wij u niet volgens onze normen en uw verwachtingen hebben kunnen helpen omtrent de tenten. Uw feedback wordt erg op prijs gesteld en wij zullen uw opmerkingen met Chris en zijn collega's bespreken zodat we onze diensten en die van onze partners kunnen verbeteren. We zijn blij dat u al met al een goede ervaring hebt gehad en we zien u graag weer bij een van onze reizen. Vriendelijke groet, Evaneos Team NL
Yann
3
Mongolië
Met familie
We deden een mooie 14-daagse rondrit, vertrekkend uit de bruisende hoofdstad Ulaan Baatar, een eerste week in de dorre Gobiwoestijn, de tweede week in de meer centrale groenere regio, waarbij we elke dag een bezienswaardigheid aandeden. De overnachtingen, steeds in een joert, varieerden van een eenvoudige slaapplaats bij Nomaden, zonder stromend water, over kleine camp sites met een 10-tal joerts met douche en wc's, uitgebaat door 1-2 families, tot luxueuzere resort met 50 joerts en alle denkbare voorzieningen.
De pluspunten:
De grote verscheidenheid van landschappen. Het contact met de lokale bevolking en het ontdekken van de nomadisch leefwijze. De gids en chauffeur die er alles aan deden om er een gewledige ervaring van te maken.
De minpunten:
1. Voor de voorgestelde rondrit, waarbij er vaak offroad rijden noodzakelijk was, is het beschikbare voertuig, een Japanse minivan, niet gepast . We kwamen 2 vast te zitten waardoor we telkens min. 1-2 u verloren, met als gevolg een lekke band later op de rit waardoor we nog eens 2-3 u verloren. Een 4 x 4 minivan of ander aangepast voertuig had beter gepast. 2. Hoewel ons gezin geen eisen heeft omtrent voeding, werd het eten na 14 dagen als te monotoon beschouwd en hadden wij het gehad met de zoveelste soep of schoten met schapenvlees. 3. De voorgestelde offroad tijden waren in het voorstel zwaar onderschat, typisch 2 à 3 maal langer dan voorgesteld.
Evaneos
Hallo, Wat fijn om te horen dat jullie reis naar Mongolië naar wens was! Hopelijk heeft het vervoer de reis niet teveel beïnvloed, we gaan hier in de toekomst in ieder geval rekening mee houden. Bedankt voor de positieve feedback, we hopen jullie nog eens terug te zien op Evaneos.nl Groetjes, Team Evaneos NL