Waarheen reizen?Actuele informatie over reisbestemmingen
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
De vrijheid van het nomadenleven

MongoliëDe vrijheid van het nomadenleven

 • Buiten de gebaande paden
Ontdek Centraal-Azië op een unieke manier: u dwaalt rond als een nomade over bergen, valleien, taiga en door steppe-landschappen en (her)ontdekt de vrijheid van de natuur. De route brengt u naar het Ugii-meer, naar de legendarische ruïnes van Karakorum aan de voet van het Changai gebergte en naar talrijke boeddhistische kloosters. Ontmoet de lokale bevolking in de hoofdstad, en dompel u onder in h...

Ontdek Centraal-Azië op een unieke manier: u dwaalt rond als een nomade over bergen, valleien, taiga en door steppe-landschappen en (her)ontdekt de vrijheid van de natuur. De route brengt u naar het Ugii-meer, naar de legendarische ruïnes van Karakorum aan de voet van het Changai gebergte en naar talrijke boeddhistische kloosters. Ontmoet de lokale bevolking in de hoofdstad, en dompel u onder in het leven van de nomadische bevolking!

Lees meer

Uw lokale reisexpert Suzan

Engelstalige reisagent in Mongolië
22 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Bergen
  Bergen
 • Hiking
  Hiking
 • Lokale bevolking
  Lokale bevolking
 • Sport
  Sport

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in Centraal-Azië!

U wordt op Ghinggis Khaan Airport opgewacht door uw lokale gids met een bordje "Welcome to Central Asia" en begeleid naar uw voertuig. De rit naar de hoofdstad gaat langs yurts en westers uitziende familiehuizen. Deze stad groeit al 15 jaar gestaag. Migratie is een actueel onderwerp: ongeveer de helft van de totale bevolking woont nu in de hoofdstad. De andere helft beweegt zich traditioneel als nomaden en veehoeders door het land, dat ongeveer vier keer zo groot is als Frankrijk. In de middag heeft u de tijd om de stad te verkennen en 's avonds woont u een traditioneel concert bij.

Maaltijden: Diner in een lokaal restaurant

Plaats:
Ulaanbaatar

Dag 2: Stadstour door Ulaanbaatar

We gebruiken de ochtenduren om het bijna 300 jaar oude Gandan-klooster te bezoeken en de gebedsceremonie van de monniken op ons in te laten werken. Sinds de democratisering leven en onderwijzen boeddhistische monniken hier weer. In de Mongoolse Volksrepubliek was het - onder het toeziend oog van de geheime politie - een weeshuis. Vandaag de dag gaan ouderen en jongeren hier weer naartoe. Verdere hoogtepunten van de stadsrondleiding zijn het Museum voor Schone Kunsten en het Mongoolse Natuurhistorisch Museum, opgericht in 1927. Ontdek de rijkdom en de schatten van de Mongoolse historie en cultuur. 

Overnachting in het hotel
Maaltijden: Lunch
Diner in het lokale restaurant

Plaats:
Ulaanbaatar

Dag 3: Het Amarbayasgalant Klooster 

Wij raden u aan vroeg te vertrekken, want de rit naar het noorden duurt zo'n 6 uur. Onze bestemming is een klooster, dat één van de belangrijkste spirituele boeddhistische centra in het land is en dat Klooster van Vrede en Gelukzaligheid wordt genoemd. Amarbayasgalant Khiid is gebouwd rond 1727 en ligt in een prachtig stil en afgelegen gebied. Het biedt bezoekers ruimte voor meditatie, contemplatie en conversatie. Verbaas u over de eenvoudige authenticiteit en bewonder de bijzondere schilderingen.

Maaltijden en twee overnachtingen in het lokale yurtkamp

Plaats:
Amarbayasgalant

Dag 4: Een dag ontspannen aan het Ugii meer

Bekend om zijn overvloed aan vis, wordt het Ugii meer, gelegen in de eindeloze uitgestrekte Mongoolse steppe, bezocht door mensen en dieren. Het Ugii-meer heeft een lengte van 23 kilometer en is bijna 7 meter diep. Talrijke vogelsoorten komen elk jaar naar de kust om te broeden. Midden in de zomer waait er een verkoelende wind over het water en het is heerlijk om hier een frisse duik te nemen. Onze kok staat klaar met zijn kookwagen. De meegebrachte tenten worden snel in elkaar gezet en misschien is er zelfs wel verse vis te eten.

Maaltijden bereid door onze eigen kok
Overnachting in Salewa-expeditietenten

Plaats:
Ugii

Dag 5: Karakorum en Erdenzuu Klooster

Na het ontbijt gaat de reis verder naar de voormalige hoofdstad in de Orkhon-vallei aan de voet van het Changai gebergte. De locatie voor de bouw werd aangewezen door sjamanen die deze plaats als bijzonder gezegend beschouwden en hoopten dat het een gunstig effect zou hebben op het beheer van de staatsaangelegenheden. Het was Ghengis Khan die hier de eerste hoofdstad van het Mongoolse Rijk maakte. Hij besefte dat zo'n uitgestrekt gebied niet alleen vanuit een vilttent kan worden bestuurd. Van de vroegere materiële pracht is niets meer over, maar de tolerante houding tegenover alles wat nieuw en onbekend is, die al in de 13e eeuw binnen zijn muren werd onthuld en die het sjamanisme, het boeddhisme, het christendom en de islam hier vreedzaam liet samenleven, is nog steeds te vinden in de nakomelingen van de machtigste heerser van alle tijden. Bezoek het klooster Erdenzuu, dat in meer dan 300 jaar werd gebouwd en in zijn hoogtijdagen bescherming en kracht gaf aan meer dan 1000 monniken.

Maaltijden bereid door eigen kok
Overnachting in een yurtkamp.

Plaats:
Karakorum

Dag 6: Rit naar het zuiden

U ziet enorme rotsformaties opdoemen in de Gobi-woestijn. Onze bestemming: de 1.668 m hoge berg Zorgol Khairhan, die door de lokale bevolking als heilig wordt beschouwd. Er groeien hier geneeskrachtige kruiden en talrijke sporen getuigen van het feit dat mensen offers brengen. s Avonds ontmoeten we de kameelhouder, met wie u de komende dagen gaan wandelen. Dit jaar valt deze bijeenkomst op een nacht met volle maan...

Maaltijden bereid door onze eigen kok
Overnachting in Salewa-expeditietenten

Plaats:
Zorgol Khaïrkhan

Dag 7: Een prachtige kamelentocht

Na het ontbijt begint onze 3-daagse tocht door de woestijn. Samen met een aantal herders en hun kamelen gaan we op pad. Af en toe kunnen we onze voeten laten rusten en een deel van de route afleggen op de rug van een kameel. 

Maaltijden bereid door onze eigen kok
Overnachting in Salewa-expeditietenten

Plaats:
Khairkhan

Dag 8: Richting de Bagas Khairkhan-berg

We verlaten de omgeving van de heilige berg en wandelen naar de Baga Khairkhan berg. Onderweg passeren we het Hariin Nuur meer, waar van het voorjaar tot de late herfst veel verschillende soorten trekvogels leven. 

Maaltijden bereid door onze eigen kok
Overnachting in Salewa-expeditietenten

Plaats:
Khairkhan

Dag 9: Ontdek de uitstekende merriemelk

Tijdens de wandeling ervaren we de weidsheid van het open steppelandschap van Mongolië pas echt. De laatste nacht van de wandeling worden we uitgenodigd bij de herders die hun kamelen beschikbaar hebben gesteld. Dit belooft een bijzondere ontmoeting te worden, want het gebied staat hier bekend om zijn uitstekende merriemelk. Dat moet u natuurlijk proeven!

Maaltijden bereid door onze eigen kok
Overnachting in Salewa-expeditietenten


Dag 10: Bezoek aan het Nationaal Park Terelj

Dit park is een van de oudste nationale parken ter wereld. Ghengis Khan herkende de waarde en de schoonheid al en introduceerde rustperiodes in de jacht om het te beschermen. Drie machtige rivieren hebben hier hun bron en botanici hebben in het gebied meer dan 1500 plantensoorten geïdentificeerd, waaronder de edelweiss. Het biedt onderdak aan bruine beren, wolven, edelherten, elanden en 253 vogelsoorten. Hoewel in het zuiden het internationale toerisme goed ontwikkeld is, komt dit in het noordwesten amper voor. We brengen de komende dagen door in het gebied. Na een nacht in een traditionele yurt ontmoeten we de nomaden die ons met paarden naar een lodge aan de rand van het park brengt. 

Maaltijden en een nacht in een lokaal yurtkamp

Plaats:
Terelj

Dag 11: Geniet van de rit door het Nationaal Park!

De Mongoolse paarden zijn uitstekend aangepast aan het lokale klimaat, zeker en evenwichtig, ook al zijn ze koppig. Tijdens deze meerdaagse tocht maken we 's ochtends korte ritten op het paard, de middagen zijn ideaal om uit te rusten en 's avonds verzamelen we brandhout voor het kampvuur, oefenen we Mongoolse liedjes of stappen we op voor een laatste rit op het paard.

Maaltijden bereid door onze eigen kok
Overnachting in Salewa-expeditietenten

Plaats:
Terelj

Dag 12: Geniet van de smaak van Khorkhog

Op één van de avonden tijdens deze tocht proeft u een bijzondere specialiteit: Khorkhog, wat de schapen in de melkkan betekent. Rivierstenen worden in een vuur verhit en aan het vlees toegevoegd. Er zijn fijnproevers onder de Mongoolse bevolking die het verschil kunnen proeven tussen rivierstenen en stenen uit een meer!

Maaltijden bereid door onze eigen kok
Overnachting in Salewa-expeditietenten

Plaats:
Terelj

Dag 13: Welkom in de Lodge! 

Vandaag komt u aan in de lodge. Het mooie landschap van dit gebied nodigt uit om het actief te verkennen per kano, te voet, met een ossenkar, te paard of gewoon op de fiets. Aan u de keus!

Maaltijden en drie overnachtingen in een lokaal yurtkamp

Plaats:
Maikhan Togoi

Dag 14: Ontspannen in de landschappen van Maikhan Togoi

Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat u zich bij ons volledig op uw gemak voelt. Kom helemaal tot rust en geniet van pure ontspanning in de weidse natuur.

Maaltijden en drie nachten in een lokaal yurtkamp

Plaats:
Maikhan Togoi

Dag 15: Een avond onder de sterrenhemel

Tijdens uw verblijf in Maikhan Togoi kunt u zelf bepalen wat u wilt doen. Vraag ons gerust naar tips voor activiteiten en excursies om de dagen in te vullen. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een paar dagen niks doen in de natuur. Elke avond wordt u in elk geval getrakteerd op een ongekend heldere sterrenhemel, terwijl u zich warmt aan het kampvuur. 

Maaltijden en drie nachten in een lokaal yurtkamp

Plaats:
Maikhan Togoi

Dag 16: Winkelen in Ulaanbaatar

Na een laatste ontbijt in het kamp keren we terug naar de hoofdstad. Als u wilt, kunt u van de gelegenheid gebruik maken om met de chauffeur en de gids op zoek te gaan naar souvenirs en kasjmier, één van de exportproducten van Mongolië die u hier van goede kwaliteit kunt vinden. 

Maaltijden: Diner in een lokaal restaurant
Hotelaccommodatie 

Plaats:
Ulaanbaatar

Dag 17: Vertrek uit Mongolië

Een transfer brengt u naar de luchthaven voor uw terugvlucht. Wij danken u voor uw bezoek en hopen u te hebben verrijkt met positieve en bijzondere ervaringen!

Plaats:
Ulaanbaatar

UlaanbaatarAmarbayasgalantUgiiKarakorumZorgol KhaïrkhanKhairkhanTereljMaikhan Togoi

Praktische informatie

Prijs vanaf € 3.010 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Chauffeur
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 3.010 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Privé luchthaven transfers
 • Alle transporten volgens de route, inclusief de ritten naar de restaurants in de hoofdstad
 • Tweepersoonskamer in een ***-stadshotel
 • Twee bed yurts in het land
 • Accommodatie in Salewa-expeditie tenten, inclusief vilten mat voor vloerisolatie
 • Toilettent
 • Volledig ingerichte etenstent en inclusief een ervaren kok op de camping
 • lokale gids
 • Volpension volgens de tourbeschrijving (F=ontbijt, M=lunch, A=diner)
 • Begeleid stadsprogramma, alle museum- en nationale parkkaarten inbegrepen
 • Paardenverzorgers, paarden, westerse rijzadels op ruiterdagen
 • Kameelhoeders en kamelen die de wandeling begeleiden
 • Andere activiteiten zoals aangegeven in het programma

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten van en naar Ulaanbaatar, Mongolië
 • Visumkosten, indien van toepassing
 • Luchthavenbelastingen
 • Fooi
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven, zoals drankjes tijdens, voor en na de reis, snacks, wasserij, telefoongesprekken, lokaal en internationaal, internettarieven, overgewicht van persoonlijke bagage op binnenlandse en internationale vluchten.
 • Slaapzak
Boek uw vlucht naar Mongolië
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Suzan in Mongolië wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Mongolië (3)

Andere voorbeeldreizen