Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Topbestemmingen naar Afrika
Andere bestemmingen naar Afrika
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Ontdek de biodiversiteit en ontmoet de lokale bevolking

MadagaskarOntdek de biodiversiteit en ontmoet de lokale bevolking

Coronadekking
 • Klassiekers
Tijdens deze reis ontdekt u in 2 weken bijzonder Madagaskar. U gaat op zoek naar de natuurlijke bewoners, zoals lemuren, kameleons en vogels in natuurreservaten en nationale parken. U ziet orchideeën en de indrukwekkende baobabbomen. Ook maakt u kennis met de lokale bevolking. We nemen u mee naar verschillende lokale projecten, zoals onderzoeks- en conservatiecentrum ValBio, de sociale werkplaats ...

Tijdens deze reis ontdekt u in 2 weken bijzonder Madagaskar. U gaat op zoek naar de natuurlijke bewoners, zoals lemuren, kameleons en vogels in natuurreservaten en nationale parken. U ziet orchideeën en de indrukwekkende baobabbomen. Ook maakt u kennis met de lokale bevolking. We nemen u mee naar verschillende lokale projecten, zoals onderzoeks- en conservatiecentrum ValBio, de sociale werkplaats Karenjy en Soa Zara, waar u zelf een boom zult planten. 

Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden

Lees meer

Uw lokale reisexpert Monique

Nederlandstalige reisagent in Madagaskar
8 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Ontmoet de lokale bevolking
  Ontmoet de lokale bevolking
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Lokale bevolking
  Lokale bevolking

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst Tana, afkorting voor Antananarivo

Welkom, of: Tonga Soa! Na het verkrijgen van het visum en het wisselen van geld staat onze chauffeur klaar om u te verwelkomen. Hij brengt u naar het hotel, dat vlakbij de luchthaven ligt. Onderweg maakt u direct kennis met de karakteristieke rijstvelden van het hoogland. Ontspan na de lange vlucht en geniet van een heerlijk diner. Uw reis op Madagaskar is begonnen!

Plaats:
Antananarivo
Accommodatie
Chez Jeanne (Antananarivo)

Dag 2: Twee bijzondere natuurreservaten

Een chauffeur brengt u naar Andasibe, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. Ook kunt u een bezoek brengen aan de VOI, een klein reservaat, geleid door lokale mensen, dat verschillende soorten planten en dieren beschermt. Dan stopt u bij Ecolodge Vohimana, een juweeltje van een reservaat. Er leven hier 22 soorten lemuren, 70 kikkersoorten en 79 orchideeënsoorten! U leert meer over de dieren en planten en de productie van essentiële oliën voor de parfumindustrie. Hier mag men Chanel tot hun klantenkring rekenen.

Plaats:
Andasibe, Vohimanana-Ankera
Accommodatie
Le Relais du Naturaliste Ecolodge (Vohimanana-Ankera)

Dag 3: Verken het Vohimana reservaat

U heeft vandaag alle tijd om het Vohimana reservaat te bezoeken. Geniet van het zoeken naar de indri (de grootste lemur die bestaat)! Ga op ontdekkingsreis door het hart van de wouden van oostelijk Madagaskar, waar de charme en biodiversiteit van flora en fauna u zullen verwonderen.

Plaats:
Vohimanana-Ankera
Accommodatie
Le Relais du Naturaliste Ecolodge (Vohimanana-Ankera)

Dag 4: Rit naar het zuiden

Uw zuidelijke avontuur begint! De chauffeur rijdt via de hoofdstad de National Road 7 op. U ziet Ambatolampy, de koudste stad van Madagaskar die op 1500m in de Ankaratra-bergen ligt. Het is mogelijk om hier een kleine fabriek te bezoeken, die aluminium potten en pannen en ander keukengerei produceert. Elders op Madagaskar zult u deze spullen vaak terugvinden. Aan het eind van de middag komen we aan bij een eenvoudig, maar charmant hotel. 

Plaats:
Antsirabe, Ambatolampy
Accommodatie
Ecolodge Chambre du Voyageur (Antsirabe)

Dag 5: Een dag in het achterland van Atsirabe

We koersen naar een klein stadje op zo'n 30 km afstand en trekken dan te voet naar Fiadanana. In dit dorpje ontmoet u lokale en agrarisch georiënteerde mensen en maakt u kennis met de gewoonten en manieren. Na een picknicklunch wandelt u door enkele dorpjes in de omgeving. Elk dorpje heeft haar eigen specialiteit, zoals een smederij of een fabriekje. U komt langs de rijst- en groentevelden van Fiadanana en bereikt een landelijk, heel eenvoudig, gasthuis, waar u de nacht doorbrengt.

Plaats:
Antsirabe, Fiadanana
Accommodatie
Fiadanana Guesthouse (Fiadanana)

Dag 6: Rit naar Ranomafana

Word vroeg wakker met het geluid van de actieve dorpelingen. Na een korte wandeling nemen we de slingerende weg naar Ambositra, de stad van de Zafimaniry. Deze van oorsprong Aziatische etnische groep is befaamd vanwege prachtige houten beeldjes. We gaan door naar bestemming Ranomafana, waar een regenwoud, rijk in flora en fauna, op ons wacht. Het Nationale Park heeft imposante watervallen, hete geiserbronnen, lemuren en vogels. Voor wetenschappers een waar natuurparadijs! 

Plaats:
Ranomafana, Ambositra
Accommodatie
Centre ValBio (Ranomafana)

Dag 7: Verken Ranomafana NP (UNESCO Werelderfgoed)

En dan is het tijd om het park te verkennen. U kunt kiezen tussen verschillende wandelingen variërend van 2 tot 6 uur. Vroeger was Ranomafana bekend door de hete bronnen, maar in de laatste 20 jaar is het meer bekend geworden door het midden-hoge regenwoud van 40.000 hectare, met een ongelofelijke en unieke diversiteit van endemische flora en fauna. We zijn te gast bij Centre ValBio, een uniek onderzoek- en conservatiecentrum. Als u wilt kunt u ook een zijdewerkplaats bezoeken, geleid door vrouwen uit de omgeving.

Plaats:
Ranomafana National Park
Accommodatie
Centre ValBio (Ranomafana)

Dag 8: De kerken van Fianarantsoa (UNESCO Werelderfgoed)

De volgende bestemming is Fianarantsoa, een merkwaardige oude stad, bekend om haar 1001 kerken en omgeven door wijngaarden. In hotelschool La Rizière kunnen armlastige jongeren een horeca-opleiding volgen. Ze krijgen de keuze uit drie mogelijkheden: keukenhulp, roomservice en receptie. In het hoogwaardige hotel/restaurant oefenen de studenten de geleerde kennis. We stellen voor om in de middag de sociale werkplaats Karenjy te bezoeken, die veel doet voor de economie van Madagaskar.

Plaats:
Fianarantsoa
Accommodatie
La Rizière (Fianarantsoa)

Dag 9: Rit naar Ranohira

We vervolgen onze weg naar Ranohira en stoppen bij Ambalavao, bij Anja Park. In dit reservaat, geleid door de lokale gemeenschap, zijn veel culturele en historische overblijfselen verborgen. De fauna bestaat overwegend uit een grote kolonie van maki lemuren, verschillende vogelsoorten en kameleons. De koninklijke karper springt hier uit en in het water en het uitzicht vanaf een rotsig voorgebergte is verbazingwekkend. Dan rijden we door een steeds droger wordend landschap naar de prachtige bergen van het Isalo Massief. 

Plaats:
Ranohira, Ambalavao
Accommodatie
ITC Lodge (Ranohira)

Dag 10: Ontdek Isalo NP

U verkent het Isalo Nationaal Park, dat bestaat uit zandstenen rotsen met diepe ravijnen, die door erosie tot figuren vervormd zijn. Wandel langs de beekjes en zie wellicht de Verreaux lemur, de sifaka en de bruine lemur. In de ravijnen zijn makis en ratten te vinden. Of volg het kortere Namaza pad, dat langs een liefelijke route naar een natuurlijk bad leidt, waar u kunt ontspannen en zwemmen. Dan bezoekt u het Soa Zara project, dat zit inzet om de natuurbossen die in de afgelopen 50 jaar gekapt zijn te herontwikkelen. U plant hier een boom ten behoeve van het toekomstige milieu. 

Plaats:
Isalo National Park
Accommodatie
ITC Lodge (Ranohira)

Dag 11: Naar het strand

We vertrekken vroeg naar de kust, de eerste baobabbomen langs de weg verraden dat we een droger gebied bereiken. In stranddorp Ifaty nemen we een kijkje in de botanische tuin. Als het tij het toelaat is een bezoek aan de Honko Mangrove ook een optie. U kunt hier met een kajak de 7 soorten wortelbomen bekijken en de zeldzame vogels die hier leven. Uw hotel is een onderhouds- en milieubeschermingsproject geleid door de Malagasy NGO Bel Avenir op 10 minuutjes lopen van het strand. 

Plaats:
Ifaty
Accommodatie
Solidaire Mangily (Ifaty)

Dag 12 tot 13: Vrije dag in Ifaty

In en rond Ifaty kunt u zelf uw activiteiten organiseren. Wandel naar het Spiney woud, met zijn spectaculaire Baobab bomen. Ook het schildpaddendorp is zeker een bezoek waard. Hier vindt u niet alleen schildpadden, maar ook muis makis. Een andere optie is een snorkel- of duikexcursie. Het hotel zal u graag helpen om de perfecte boot te vinden en uiteraard de uitrusting om deze excursie tot een succes te maken. Of bezoek een school voor landbouwprojecten, dat het hotel zelf heeft opgezet, een waarachtige leuke ervaring!

Plaats:
Ifaty
Accommodatie
Solidaire Mangily (Ifaty)

Dag 14: Vertrek vanaf Antananarivo

Vandaag, afhankelijk van het vluchtschema, zult u naar het vliegveld van Tuléar worden gebracht voor de terugreis naar Antananarivo. Bij aankomst wacht een chauffeur om u naar een dicht bij het vliegveld gelegen hotel te brengen voor dag-gebruik en later zal de chauffeur u ophalen om u bij het Ivato vliegveld af te leveren.  Wij hopen dat u Madagaskar zult verlaten met onvergetelijke herinneringen.

Plaats:
Tuléar, Antananarivo

AntananarivoAndasibeVohimanana-AnkeraAntsirabeAmbatolampyFiadananaRanomafanaAmbositraRanomafana National ParkFianarantsoaRanohiraAmbalavaoIsalo National ParkIfatyTuléar

Praktische informatie

Prijs vanaf € 1.430 Per persoon
Coronadekking Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Chauffeur
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 1.430 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Alle luchthaven- en hoteltransfers
 • Een auto met Engelssprekende chauffeur en benzine van dag 1 t/m 11
 • Bed & Breakfast gedurende de hele reis
 • 10 diners en 2 lunches
 • Entree Nationale Parken Ranomafana and Isalo
 • Entree en gids in Vohimana Park
 • Bezoek aan de sociale werkplaats Karenjy
 • Bomen planten bij het Soa Zara project

Niet inbegrepen in de prijs

 • Visumkosten
 • Overige maaltijden en dranken
 • Entree privéparken
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige diensten die niet bij 'inclusief' vermeld staan
 • Reis- en of annuleringsverzekering

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Madagaskar (12)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema