Fietstocht door de bergen

KirgiziëFietstocht door de bergen

Avontuur
Als u op zoek bent naar een bijzondere en unieke fietstocht, dan is deze reis echt iets voor u! Ontdek adembenemende landschappen, ruige bergen en pittoreske valleien. Per fiets komt u op de mooiste plekjes van de streek en krijgt u een bijzonder inkijkje  in het dagelijks leven van de gastvrije bevolking, ver weg van de bewoonde wereld. Tijdens deze reis ontwikkelt u uw lichaam en uw geest. U zult ongetwijfeld thuiskomen met een schat aan nieuwe mooie herinneringen!
Reisideeën aangeraden door
Zhazgul Lokale*r Kirgizië Expert*in
Duur van de reis
12 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 3.311
Reisprogramma
Welkom in Kirgizië!

Dag 1: Welkom in Kirgizië!

Aankomst op Manas Airport in Bishkek waar ons team u ophaalt en naar de hoofdstad rijdt (inchecken in het hotel na 14:00 uur). We bezoeken het hart van de stad, het Ala- Too plein. Daarna kunnen we genieten van een wandeling in het Oak Park, een van de favoriete plekken van de lokale bevolking. Na de lunch hebben we tijd om de lokale markt Osh bazar te bezoeken. Hier kunt u de creativiteit en het talent van de lokale ambachtslieden waarderen. In de avond kunnen we naar een van de beste restaurants in Bishkek gaan waar je heerlijke Kirgizische nationale gerechten kunt proeven. Accommodatie: Hotel 3* (My Hotel of vergelijkbaar)
Plaats:
Bisjkek

Route langs bergen

Dag 2: Route langs bergen

Ontbijt in het hotel. Aan het begin van onze reis zullen we de Te Ashu bergpas moeten overwinnen. We doorkruisen de prachtige Suusamyr vallei, een paradijs voor nomaden. Picknick of lunch in een klein café onderweg. We dalen van de pas af in de vallei en slaan linksaf door de snelweg te veranderen in de off-road. Vanaf het dorp Suusamyr vervolgt u uw reis op de fietsen. Fietsen langs de Kokomeren rivier. We bereiken Kyzyl Oy, een bergdorp gelegen op een hoogte van ongeveer 1800. Hier kunt u een foto maken van buitengewone landschappen van majestueuze bergen rondom. Fietsen: 35 km (off-road, lichte hellingen) Accommodatie: Guesthouse (CBT Guesthouse of vergelijkbaar)
Plaats:
Kyzyl-Oy

Bergmeer Son Kol

Dag 3: Bergmeer Son Kol

Ontbijt in het pension. Vertrek. Een kronkelende bergslang leidt u naar de kloof. We steken de pas en de kolenmijn Kara Keche over om het Son Kul meer te bereiken. Het meer is omgeven door groene weiden, lang gebruikt door nomaden om hun dieren te laten grazen. Vanaf de pas nemen we de fietsen en dalen af naar het meer. Bij aankomst in het joertenkamp in Son Kul kun je de gastvrijheid van de nomaden waarderen en kennismaken met hun levensstijl. Diner in de yurts. Fietsen: 30-40 km (off-road, - 400 m) Accommodatie: Yurt kamp Optioneel: paardrijden Opmerking: yurt capaciteit 4-5 personen. Maar in het laagseizoen kunt u met 2 personen per yurt verblijven, afhankelijk van de beschikbaarheid. Toiletten en sauna zijn buiten.
Plaats:
Song-Kël’

Frisse berglucht en uitzicht op het meer

Dag 4: Frisse berglucht en uitzicht op het meer

Ontbijt in het joertenkamp. Je verlaat het joertenkamp per fiets langs de oever van het meer. Je kunt genieten van prachtige uitzichten op het meer terwijl je de zuivere berglucht inademt. Fietsen: 40-50 km (off-road, lichte hellingen) Accommodatie: Yurt kamp Optioneel: paardrijden Opmerking: yurt capaciteit 4-5 personen. Maar in het laagseizoen kunt u met 2 personen per yurt verblijven, afhankelijk van de beschikbaarheid. Toiletten en sauna zijn buiten.

Omgeven door ruige bergen

Dag 5: Omgeven door ruige bergen

In de ochtend kunt u genieten van de frisse lucht en een prachtig uitzicht op het door bergketens omgeven meer. Na het ontbijt in de yurt begint u op de fiets richting de Moldo Ashu pas, gelegen op 3350 meter hoogte. Per fiets daal je af naar Naryn, een administratief centrum van de regio. Deze kleine stad ligt op een hoogte van 2000 meter boven de zeespiegel, aan de oever van de grootste rivier van Kirgizië. Wanneer je op de hoofdweg komt, stap je in de auto en rijd je verder. Diner en overnachting in het hotel. Fietsen: 40 km (off road, +350 m, -1100 m) Accommodatie: Hotel 3* (Khan Tengri Hotel of vergelijkbaar)
Plaats:
Naryn

Ontdek het meer en de dorpen

Dag 6: Ontdek het meer en de dorpen

Na het ontbijt rijden we naar het Issyk Kul meer, de parel van Kirgizië. We gaan naar de zuidoever van het meer. Onderweg kunnen we het dorp Kyzyl Tuu bezoeken, waar de plaatselijke familie de geheimen van de joertproductie onthult (optie). In Bokonbaevo kunnen we een adelaarsjager met zijn vogel ontmoeten (optie). Diner en overnachting zijn in het pension. Accommodatie: Guesthouse (Emily Guesthouse of vergelijkbaar) Optioneel: yurt show, adelaarsjacht
Plaats:
Ysyk Köl

Zwemmen in een zoutmeertje

Dag 7: Zwemmen in een zoutmeertje

Na het ontbijt gaat u naar het kleine Zoutmeer, dat 30 km van het dorp ligt. De weg gaat door de Ak say canyons. Bij aankomst kunt u zwemmen in dit kleine zoutmeer dat op de Dode Zee lijkt. Modder uit het meer wordt gebruikt om huidproblemen te behandelen. Chauffeur zal u daar ontmoeten, ga terug naar het dorp met de auto. Diner en overnachting zijn in het pension. Fietsen: 30 km (off road, lichte hellingen) Accommodatie: Guesthouse (Emily Guesthouse of vergelijkbaar)
Plaats:
Ysyk Köl

Skazka canyons

Dag 8: Skazka canyons

Ontbijt in het pension. Vertrek. Onderweg bezoeken we Skazka canyons, wat zich vanuit het Russisch vertaalt als Sprookjesachtig. Je vindt er rotsen in verrassende vormen en maten. Een echte wolkenkrabber of een dier kan voor u verschijnen. In de canyons kun je korte wandelingen maken. Daarna gaan we naar de Barskoonkloof. De kloof is beroemd om zijn watervallen. Een van de bekendste is Tranen van een Luipaard. Hier staat het monument voor de eerste kosmonaut Yu. A. Gagarin, die erg gesteld was op deze plek en rustte in het nabijgelegen militaire sanatorium Tamga. Diner en overnachting in het pension van een Russische familie. Accommodatie: Gasthuis (U Pavla Guesthouse of vergelijkbaar)
Plaats:
Tamga

De Zhetyoguz vallei is een magische plek

Dag 9: De Zhetyoguz vallei is een magische plek

Na het ontbijt gaan we naar de Jety Oguz kloof. De naam van de kloof is symbolisch en betekent "zeven stieren" in het Kirgizisch, omdat er zeven reusachtige roodbruine rotsen staan die op woedende stieren lijken. U kunt hier een wandeling maken en genieten van de prachtige landschappen. Als we in Karakol aankomen, bezoeken we de beroemde bezienswaardigheden, zoals de Russisch-orthodoxe kathedraal en de Dungan-moskee. Voor het diner kunt u het typische gerecht van deze regio ¨ashlan fu¨ bestellen, de traditionele Dungan-keuken. Overnachting in het hotel. Accommodatie: Hotel 3* (My Hotel of vergelijkbaar)
Plaats:
Karakol

De prachtige regio Issyk-Kul

Dag 10: De prachtige regio Issyk-Kul

Na het ontbijt gaan we richting Grigoriev en Semenov kloof. Deze liggen aan de noordelijke oever van het Issyk Kul meer, 60 kilometer van Cholpon Ata. Deze plaatsen worden beschouwd als de beroemdste attracties in de Issyk Kul regio. We kunnen naar het eerste meer in de Grigoriev kloof rijden om er te picknicken (bij mooi weer). U kunt een wandeling maken en genieten van de wilde natuur om u heen. Picknick voor de lunch. Daarna daalt u per fiets af naar het dorp. Dan gaan we naar het Tar Suu dorp gelegen in de Chon Kemin vallei, bekend om zijn schoonheid en de rijke diversiteit aan dieren en planten. Je maakt een wandeling in het dorp om de levensstijl van de lokale bevolking te verkennen. Diner en overnachting in het pension. Fietsen: 15 km (off road, - 500 m) Accommodatie: Guesthouse (Kemin Guesthouse of vergelijkbaar) Optie: paardrijden
Plaats:
Chong-Kemin

Terug naar Bishkek

Dag 11: Terug naar Bishkek

Ontbijt in het pension. Terug naar Bishkek. Onderweg bezoeken we Burana, gelegen op ongeveer 80 km van de hoofdstad. De toren met grafmonumenten, aardwerken, resten van het kasteel en drie mausolea - dat is alles wat overblijft van de oude Balasagyn-stad die aan het eind van de negende eeuw door de Karakhaniden werd gesticht. Na de lunch hebben we tijd om de plaatselijke markt te bezoeken om wat souvenirs te kopen. Accommodatie: Hotel 3* (My Hotel of vergelijkbaar)
Plaats:
Bisjkek

Tot ziens in Kirgizië!

Dag 12: Tot ziens in Kirgizië!

Uw reis door de ongerepte natuur van Kirgizië zit er weer op. We wensen u een goede terugreis en zien u hopelijk gauw nog eens terug.
Praktische informatie
Budget vanaf€ 3.311 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Kirgizië volgens uw wensen