In de voetsporen van de Mongolen

KirgiziëIn de voetsporen van de Mongolen

Avontuur
Reis terug in de tijd naar toen de Mongolen nog door het platteland trokken. Te paard en te voet komt u langs u kloven, heuvels en bossen. Tijdens de route geniet u van het uitzicht op  watervallen en ijzige meren. U overnacht afwisselend in pensions en traditionele yurts. Ver weg van de beschaving vindt u niet alleen uw weg terug naar de oorsprong van de natuur, maar ook naar uzelf. 
Reisideeën aangeraden door
Zhazgul Lokale*r Kirgizië Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.088
Reisprogramma
Aankomst in Bishkek

Dag 1: Aankomst in Bishkek

Aankomst op Manas Airport in Bishkek, waar ons team u ophaalt en naar de hoofdstad rijdt (inchecken in het hotel na 14:00 uur). We bezoeken het hart van de stad, het Ala-Too plein. Daarna kunnen we genieten van een wandeling in Oak Park, een van de favoriete plekken van de lokale bevolking. B Na de lunch hebben we tijd om de lokale markt Osh bazaar te bezoeken. Hier kunt u de creativiteit en het talent van lokale ambachtslieden waarderen. In de avond kunnen we naar een van de beste restaurants in Bishkek gaan waar u heerlijke Kirgizische nationale gerechten kunt proeven. Accommodatie: Hotel 3* (My Hotel of vergelijkbaar)
Plaats:
Bisjkek

Over bergen en door dalen naar Toktogul

Dag 2: Over bergen en door dalen naar Toktogul

Ontbijt in het hotel. Vertrek. Aan het begin van onze reis, overwinnen we twee bergpassen: Too Ashu en Alabel. U doorkruist de prachtige Suusamyr vallei, een paradijs voor nomaden. Het is een belangrijk weidegebied voor de lokale bevolking, die 's zomers hun yurts en kuddes schapen naar de vallei brengen. Onze weg leidt ons naar Toktogul, het grootste stuwmeer in Kirgizië. Bij aankomst in het hotel kunnen we een wandeling maken langs de oever van het kunstmatige meer en genieten van de fascinerende landschappen om ons heen. Accommodatie: Hotel (Kok Bel Inn of vergelijkbaar)
Plaats:
Toktogul

Aan de oever van het bergmeer Sary-Chelek

Dag 3: Aan de oever van het bergmeer Sary-Chelek

Vertrek na het ontbijt. Ons doel is om het unieke biosfeerreservaat van Sary Chelek te bereiken. Lunch onderweg of bij aankomst in het pension. Het Sary Chelek meer is een van de mooiste meren in Kirgizië. Een sterke aardbeving veroorzaakte het ontstaan ervan. Dankzij zijn ligging heeft Sary Chelek een mild klimaat: warme zomers en winters met weinig sneeuw. Bij aankomst in Sary Chelek kunt u een wandeling maken naar het meer. Overnachting in het pension. Accommodatie: Guesthouse (CBT Guesthouse of vergelijkbaar)
Plaats:
Ozero Sary-Chelek

Wandelen in Arslanbob

Dag 4: Wandelen in Arslanbob

Na het ontbijt vervolgt u de reis naar Arslanbob, het unieke walnoot-fruitbos ter wereld. Tijdens de transfer kunt u genieten van de adembenemende landschappen en foto's nemen. U rijdt langs de grootste en belangrijkste rivier van Kirgizië - Naryn. Onderweg stoppen we om te lunchen. In de avond bereiken we het kleine dorpje Arslanbob, omgeven door walnotenbossen. Overnachting in het pension. Accommodatie: Guesthouse (CBT Guesthouse of vergelijkbaar)
Plaats:
Arslanbob

De walnootbossen van Arslanbob

Dag 5: De walnootbossen van Arslanbob

Ontbijt in het pension. Dan ga je de majestueuze walnotenbossen van Arslanbob verkennen. We maken een wandeling naar de eerste kleine waterval van 25 meter. Daarna gaan we omhoog naar het panoramapunt met een prachtig uitzicht waar we de hele vallei kunnen zien. Hier kunt u prachtige foto's maken. Later wandelen we verder naar de tweede waterval. Onze weg gaat door de walnotenbossen waar we zullen picknicken. Diner in het pension. Accommodatie: Guesthouse (CBT Guesthouse of vergelijkbaar)
Plaats:
Arslanbob

De markt in Jalalabad en gastvrijheid in Kazarmane

Dag 6: De markt in Jalalabad en gastvrijheid in Kazarmane

Na het ontbijt gaan we naar het dorp Kazarman. U doorkruist het deel van de Fergana vallei met zijn eindeloze velden. We stoppen in Jalal Abad om te lunchen in het lokale restaurant. In de avond bereiken we Kazarman. U zult positief verrast zijn door de gastvrijheid van de lokale bevolking. Het is bekend dat de mensen in het zuiden van het land zeer gastvrij en vriendelijk zijn. Overnachting en diner in het pension. Accommodatie: Guesthouse (CBT Guesthouse of vergelijkbaar)
Plaats:
Kazarman

Paardrijen bij Son Koul

Dag 7: Paardrijen bij Son Koul

Ontbijt in het pension. Vertrek. Het doel is om het Son Kul meer te bereiken, gelegen op een hoogte van 3000 meter boven de zeespiegel. Het meer is omgeven door groene weiden, lang gebruikt door nomaden om hun dieren te laten grazen. Bij aankomst in het joertenkamp kunt u de gastvrijheid van de plaatselijke herders waarderen en leren over hun levensstijl en gewoonten. Accommodatie: Yurt kamp Optioneel: paardrijden Opmerking: yurt capaciteit 4-5 personen. Maar in het laagseizoen kunt u met 2 personen per yurt verblijven, afhankelijk van de beschikbaarheid. Toiletten en sauna zijn buiten.
Plaats:
Song-Kël’

De halte van de Tash-Rabat karavaan

Dag 8: De halte van de Tash-Rabat karavaan

Na het ontbijt in de joert zetten we onze tocht voort. Het doel is de karavanserai Tash Rabat te bereiken, dus overwinnen we een bergpas genaamd Moldo Ashu op 3400 meter boven de zeespiegel. Tash Rabat is een historisch monument, gesticht door monniken in de 10e eeuw. Tijdens de Zijderoute verloor Tash Rabat zijn religieuze betekenis, en het klooster diende als verblijfplaats voor karavanen en reizigers. Lunch in het restaurant in Naryn en diner in het joertenkamp in Tash Rabat. Accommodatie: Yurt kamp Opmerking: de joert heeft een capaciteit van 4-5 personen. Maar in het laagseizoen kunt u met 2 personen per yurt verblijven, afhankelijk van de beschikbaarheid. Toiletten en sauna zijn buiten.
Plaats:
Tash Rabat Caravanserail

Kochkor

Dag 9: Kochkor

Ontbijt in de yurt. Vertrek richting Kochkor dorp. We passeren de stad Naryn en overwinnen de Dolon pas (3000 m). Bij aankomst in Kochkor kunt u een douche nemen en ontspannen in het pension. Diner en overnachting zijn in het pension. Accommodatie: Guesthouse (Mira Guesthouse of vergelijkbaar) Optioneel: folkloristische show, vilten show

De Peael Issyk Kol meer

Dag 10: De Peael Issyk Kol meer

Na het ontbijt gaan we naar het grootste meer van het land Issyk Kul, de parel van Kirgizië. We gaan langs de zuidoever van het meer. Onderweg, in Bokonbaevo ontmoeten we een adelaarsjager met zijn roofvogel (optie). Later bezoeken we Skazka canyons, wat vanuit het Russisch vertaald wordt als Sprookjesachtig. U vindt er rotsen in verrassende vormen en maten. Een echte wolkenkrabber of een dier kan voor u verschijnen. U kunt korte wandelingen maken in de canyons. Als we Tamga bereiken, probeer je een Russische sauna. Accommodatie: Guesthouse (U Pavla Guesthouse of vergelijkbaar) Optioneel: adelaarsjacht
Plaats:
Tamga

Een gebroken hart en de vlecht van een meisje

Dag 11: Een gebroken hart en de vlecht van een meisje

Na het ontbijt gaan we naar de Jety Oguz kloof. De naam van de kloof is symbolisch en betekent "zeven stieren" in het Kirgizisch omdat er zeven reusachtige roodbruine rotsen staan die op woedende stieren lijken. U kunt hier een wandeling maken en genieten van de prachtige landschappen. Als we in Karakol aankomen, bezoeken we de beroemde bezienswaardigheden, zoals de Russisch-orthodoxe kathedraal en de Dungan-moskee. Voor het diner kunt u het typische gerecht van deze regio ¨ashlan fu¨ bestellen, de traditionele Dungan-keuken. Accommodatie: Hotel 3* (My Hotel of vergelijkbaar)
Plaats:
Karakol

Grigoriev en Semenov kloof

Dag 12: Grigoriev en Semenov kloof

Na het ontbijt gaan we richting Grigoriev en Semenov kloof. Deze liggen aan de noordelijke oever van het Issyk Kul meer, 60 kilometer van Cholpon Ata. Deze plaatsen worden beschouwd als de bekendste attracties in de Issyk Kul regio. U kunt een wandeling maken en genieten van de wilde natuur om u heen. Bij aankomst in Cholpon Ata bezoeken we het petrogliefenmuseum. De 42 hectare van het museum zijn bezaaid met stenen, graven, balbals en verschillende petrogliefen gedateerd van het 2e millennium voor Christus tot de 4e eeuw na Christus. Accommodatie: Hotel 4* (Kapriz Resort Hotel of gelijkwaardig) Optioneel: boottocht
Plaats:
Cholpon-Ata

Burana toren

Dag 13: Burana toren

De weg naar Bishkek loopt door de Boom-kloof. Onderweg bezoeken we Burana, gelegen op ongeveer 80 km van de hoofdstad. De toren met grafmonumenten, aardwerken, resten van het kasteel en drie mausolea - dat is alles wat overblijft van de oude stad Balasagyn die aan het eind van de negende eeuw door de Karakhaniden werd gesticht. Na de lunch hebben we tijd om de plaatselijke markt te bezoeken en wat souvenirs te kopen. Accommodatie: Hotel 3* (My Hotel of vergelijkbaar)
Plaats:
Bisjkek

Terugreis vanaf Bishkek

Dag 14: Terugreis vanaf Bishkek

Het is tijd om afscheid te nemen van Kirgizië. Deze reis zult u voor altijd in uw hart koesteren. Neem afscheid van de gids. Wij wensen u een goede terugreis en zien u graag snel weer. 
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.088 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Kirgizië volgens uw wensen