Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Paardrijden op de Zijderoute

KirgiziëPaardrijden op de Zijderoute

Avontuur
Dit is de ideale reis voor paardenliefhebbers! Kirgizië staat niet alleen bekend om zijn bergen, maar ook om zijn paarden. "Paarden zijn de vleugels van de Kirgiezen" is een oud gezegde, de edele dieren spelen dan ook een belangrijke rol in de nomadencultuur. Geniet van de wilde en ongerepte natuur en ontdek het land te voet, per minibus of vanaf de rug van een paard. U maakt kennis met de cultuur en het de levensstijl van de Kirgizische nomaden tijdens uw overnachtingen in een yurt. Deze reis is een unieke belevenis, die u niet snel meer zult vergeten.
De rondreis in één oogopslag
  • BergenBergen
  • MeerMeer
  • Ontmoet de lokale bevolkingOntmoet de lokale bevolking
  • PaardrijdenPaardrijden
Reisideeën aangeraden door
Zhazgul Lokale*r Kirgizië Expert*in
Duur van de reis
12 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.484
Reisprogramma
Welkom in Kirgizië!

Dag 1: Welkom in Kirgizië!

We halen u op van de luchthaven en brengen u naar de hoofdstad (inchecken om 14:00 uur). Na wat rust staat het bezoek aan de stad Bishkek op het programma. We bezoeken bezienswaardigheden zoals het centrale plein Ala Too met zijn monumenten en het Eikenpark. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoeken we de beroemde markt, Osh bazar. Zodra u de markt betreedt, duikt u in de echte oosterse sfeer: een eindeloze stroom mensen, een grote verscheidenheid aan goederen en kleuren. Diner in het traditionele restaurant waar u de nationale Kirgizische keuken kunt proeven. Accommodatie: Hotel 3* (My Hotel of gelijkwaardig)
Plaats:
Bisjkek

Cultuur in Burana en natuur in Chon-Kemin

Dag 2: Cultuur in Burana en natuur in Chon-Kemin

Na het ontbijt in Bishkek gaan we naar de Burana toren. De Burana toren is een oude minaret in de Chuy vallei in het noorden van Kirgizië. De toren met grafmonumenten, aardwerken, resten van het kasteel en drie mausolea - dat is alles wat overblijft van de oude stad Balasagyn die aan het eind van de negende eeuw door Karakhaniden werd gesticht. Vervolgens gaan we naar het Tar Suu dorp gelegen in de Chon Kemin vallei, bekend om zijn schoonheid en de rijke diversiteit aan dieren en planten. Je maakt een wandeling in het dorp om de levensstijl van de lokale bevolking te verkennen. Diner en overnachting in het pension. Accommodatie: Guesthouse (Kemin Guesthouse of vergelijkbaar)
Plaats:
Chong-Kemin

Eerste paardenrit naar de Kalmak Ashuu Pas

Dag 3: Eerste paardenrit naar de Kalmak Ashuu Pas

Na het ontbijt in het pension begint de 2-daagse trektocht te paard naar de noordelijke oever van het Issyk Kul meer. We gaan richting de weilanden van Akkytay, rond het middaguur klimmen we naar het punt waar we een panoramisch uitzicht hebben over de hele vallei. We picknicken daar. De paarden kunnen ook rusten. Na de lunch vervolgen we onze tocht. We gaan richting de Kalmak Ashu pas. We installeren de tenten aan de voet van de pas. Diner rond het vuur en rust in de tenten. Paardrijden: 6 uur Accommodatie: Tent
Plaats:
Kalmak-Ashuu

Te paard naar het Issyk Kul meer

Dag 4: Te paard naar het Issyk Kul meer

Ontbijt in het kamp. Dan nemen we onze paarden en gaan we naar beneden richting Issyk Kul meer. Picknick onderweg. Rond 15 uur bereiken we het punt waar onze trektocht eindigt. We zijn al in de regio van Issyk Kul in Balykchy. Uw chauffeur haalt u op. Uw paardengids keert met zijn paarden terug naar Chon Kemin. Je gaat naar het pension waar je uitrust en een douche neemt. Later kun je zwemmen in het meer en wat relaxen op het strand. Paardrijden: 6 uur Accommodatie: Guesthouse (Tamchy Guesthouse of vergelijkbaar)
Plaats:
Tamchy

Kochkor dorp

Dag 5: Kochkor dorp

Na het ontbijt in het pension gaan we richting Kochkor dorp. Onderweg kunnen we stoppen in het kleine dorpje Kyzyl Tuu. Hier zie je hoe de Kirgizische familie de yurts maakt en probeer je met hulp van de lokale mensen de echte Kirgizische yurt op te zetten (optie). Vrije tijd voor het diner. U kunt door het dorp wandelen en de lokale markt bezoeken. Diner en overnachting in het pension. Accommodatie: Guesthouse (Mira Guesthouse of vergelijkbaar) Optioneel: yurt show
Plaats:
Kochkor

Op weg naar het prachtige Kol Ukok-meer

Dag 6: Op weg naar het prachtige Kol Ukok-meer

Ontbijt in het pension. Transfer per auto van Kochkor naar Isakeev dorp (15 minuten). Vanaf hier begint de paardentocht naar de weilanden van Ters Tor, beroemd om hun zuivere lucht en kristalhelder water. Picknick onderweg. Aankomst in de yurt van de herders in Kol Ukok. U kunt rondwandelen en mooie foto's maken van het meer en de omliggende bergen. Diner in de yurt. Paardrijden: 15 km, +1000m, 5u Accommodatie: Yurt kamp* *Noot: joert capaciteit 4-6 personen. Toiletten zijn buiten. Geen douche in het kamp.
Plaats:
Kol Ukok

Het typisch Kirgizische dorpje Kyzart

Dag 7: Het typisch Kirgizische dorpje Kyzart

Ontbijt in het pension. Transfer per auto van Kochkor naar Isakeev dorp (15 minuten). Vanaf hier begint de paardentocht naar de weilanden van Ters Tor, beroemd om hun zuivere lucht en kristalhelder water. Picknick onderweg. Aankomst in de yurt van de herders in Kol Ukok. U kunt rondwandelen en mooie foto's maken van het meer en de omliggende bergen. Diner in de yurt. Paardrijden: 15 km, +1000m, 5u Accommodatie: Yurt kamp* *Noot: joert capaciteit 4-6 personen. Toiletten zijn buiten. Geen douche in het kamp.
Plaats:
Kyzart

Kleurrijke weidebloemen in de Kilemtse vallei

Dag 8: Kleurrijke weidebloemen in de Kilemtse vallei

Ontbijt in het pension. Transfer naar het beginpunt. De 2-daagse trektocht te paard naar het Son Kul meer begint. We rijden naar beneden door de Kilemche vallei. De naam van de vallei betekent in de Kirgizische taal "als een tapijt", en dit tapijt wordt gepresenteerd door de verscheidenheid aan bergkruiden en alpenbloemen die alle nabijgelegen hellingen bedekken. Picknick onderweg is gepland. We komen aan bij het kamp van de herdersjoert waar we de nacht doorbrengen. Diner in de joert. Paardrijden: 17 km, + - 200m, 4u Accommodatie: Yurt kamp* *Noot: joert capaciteit 4-6 personen. Toiletten zijn buiten. Geen douche in het kamp.
Plaats:
Kyzart

Paardrijden naar meer van Son Koul

Dag 9: Paardrijden naar meer van Son Koul

Na het ontbijt vervolgen we onze tocht. Paardrijden biedt een prachtige gelegenheid om te genieten van de schoonheid van deze plaatsen en zich een deel van de natuur te voelen. Vandaag steken we de Tuz Ashu pas over (3 400m). Vanaf de pas lijkt het Son Kul meer erg klein, maar als we afdalen en het meer naderen, blijkt het een groot en prachtig meer te zijn. Bij aankomst in het joertenkamp maakt u kennis met de gastvrijheid van de nomaden, hun levensstijl en hun gebruiken. Diner en overnachting in het joertenkamp. Paardrijden: 14 km, +800m, -400m, 5u Accommodatie: Yurt kamp* * Opmerking: 4-6 personen per yurt. Toiletten en douche zijn buiten.
Plaats:
Song-Kël’

De magie van het Son Koul meer

Dag 10: De magie van het Son Koul meer

Ontbijt in de yurt. Wij stellen voor dat u te paard gaat rijden op de grote weiden met een onvergetelijk uitzicht op het meer en foto's maakt van deze magische plek. U kunt veel leren over de manier van leven van de Kirgizische herders, de semi-nomaden. We raden u ook aan om de kymys te proeven, de beroemde nationale drank (paardenmelk). Accommodatie: Yurt kamp* * Opmerking: 4-6 personen per yurt. Toiletten en douche zijn buiten.
Plaats:
Song-Kël’

Terug naar de beschaving

Dag 11: Terug naar de beschaving

Ontbijt in het joertenkamp. Transfer naar Bishkek. We keren terug naar de beschaving door af te dalen van de Kalmak Ashu pas (3400m) en door Boom kloof. U kunt foto's nemen van deze schoonheid en adembenemende landschappen. Lunch onderweg in het restaurant in Kochkor. Bij aankomst in Bishkek hebben we tijd om de lokale markt te bezoeken en wat cadeautjes te kopen. Accommodatie: Hotel 3* (My Hotel of vergelijkbaar)
Plaats:
Bisjkek

Tot ziens in Kirgizië!

Dag 12: Tot ziens in Kirgizië!

Vandaag komt er helaas een einde aan uw reis en brengen we u naar de luchthaven voor uw terugreis. 
Plaats:
Bisjkek
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.484 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Kirgizië volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten