Country highlights

GeorgiëCountry highlights

Hoogtepunten
Georgië is een klein land in de Kaukasus. Het is vandaag toekomstgericht, maar besteedt tegelijkertijd speciale aandacht aan het behoud van het oude verleden en de tradities. Georgië belooft veel interessante bezienswaardigheden voor degenen die gefascineerd zijn door geschiedenis. In de rotsen uitgehouwen steden, verdedigingsforten en eeuwenoude tempels zijn er in overvloed in het hele land. Oude historische monumenten en zorgvuldig bewaarde tradities staan garant voor een magische reis naar het verleden van Georgië.
Reisideeën aangeraden door
Gvantsa Lokale*r Georgië Expert*in
Duur van de reis
9 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.615
Reisprogramma
Luchthaven (Tbilisi) Tbilisi

Dag 1: Luchthaven (Tbilisi) Tbilisi

Aankomst in Tbilisi. Onze chauffeur haalt u op en brengt u naar het hotel. Inchecken vanaf 15:00 uur. (-/-/-)

Tbilisi

Dag 2: Tbilisi

Ontvangst in de vroege ochtend op de luchthaven. Transfer naar het hotel. Na een laat ontbijt maken we kennis met de plaats van volksverhalen en legendes, het kruispunt van Oriënt en West. Sightseeing van de kleurrijke oude stad van Georgië met prachtige oude huizen, kleurrijke balkons, smalle straatjes en terrasvormige wijken. Onze tour begint bij de Metekhi-kerk, waar je een fantastisch mooi uitzicht hebt over de oude stad. We nemen de kabelbaan naar het Narikala-fort en lopen dan naar de middeleeuwse Zwabische baden, die verbonden zijn met de oprichtingsgeschiedenis van de stad. Ons pad gaat verder naar de synagoge en vervolgens naar de Sioni-kathedraal, waar het wijnstokkruis van Sint-Nino wordt bewaard. In de buurt van de Anchiskhati-kerk staat een prachtige, kleurrijke toren - het poppentheater, waar elk uur een engel naar buiten komt en de klokken speelt. Middag vrij. Een bezoek aan het Historisch Museum aan de Rustavelistraat wordt aanbevolen. Overnachting in Tbilisi in het hotel. (O/-/-)

Tbilisi-Mtskheta-Borjomi-Akhaltsikhe

Dag 3: Tbilisi-Mtskheta-Borjomi-Akhaltsikhe

Vroege ochtendrit naar Mtskheta en bezichtiging van de oude hoofdstad en het religieuze centrum van Georgië (UNESCO Werelderfgoed) met de Jvari-kerk (6e eeuw) en de Svetitskhoveli-kathedraal (11e eeuw), waarin de tuniek van Christus zich zou bevinden. In de middag rijdt u naar de regio Samtskhe-Javakheti, naar de stad Akhaltsikhe. Onderweg maken we een wandeling in Bordzjomi, in het park. Overnachting in Akhaltsiche in een hotel. (O/-/-)

Akhaltsikhe-Vardzia-Akhaltsikhe

Dag 4: Akhaltsikhe-Vardzia-Akhaltsikhe

Rijd naar Vardzia Cave City, gebouwd in de gouden eeuw van Georgië (12e eeuw) en huisvestte duizenden mensen. Nu kun je je voorstellen hoe groot de 13 verdiepingen tellende stad was, met talloze appartementen, kerken, apotheken, tunnels etc... Het hoogtepunt van de dag is de 12e-eeuwse Marienkirche met heel bijzondere fresco`s. Onder de andere is hier een fresco van koningin Tamara die tijdens haar leven is geschilderd. In de late namiddag rijdt u naar Akhaltsiche. Een aanrader is een bezoek aan het fort van Rabat (maandag gesloten). Overnachting in Akhaltsiche in het hotel. (O/-/-)

Akhaltsikhe-Prometheus-grot-Gelati-Kutaisi

Dag 5: Akhaltsikhe-Prometheus-grot-Gelati-Kutaisi

Rijd van Akhaltsiche naar Kutaisi - de tweede grootste stad van het land. We bezoeken een karstgrot Prometheus nabij Tskaltubo. Ga verder naar het Gelati-kloostercomplex (12e eeuw) met de bijbehorende academie. Bezoek dan de Bagrati-kathedraal (11e eeuw). Het maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed. Overnachting in Kutaisi in het hotel. (O/-/-)

Kutaisi-Batumi-Kutaisi

Dag 6: Kutaisi-Batumi-Kutaisi

Rijd naar de hoofdstad van de regio Adzhara - Batumi aan de kust van de Zwarte Zee. Rondleiding door de Botanische Tuin, waar u meer dan 5.000 plantensoorten van over de hele wereld kunt ontdekken. Daarna kleine oriëntatietour en wandeling over de boulevard in Batumi. In de avond terug naar Kutaisi. Overnachting in Kutaisi in het hotel. (O/-/-)

Kutaisi-Gori-Uplistsikhe-Guduari

Dag 7: Kutaisi-Gori-Uplistsikhe-Guduari

Rijd over de oude zijderoute naar de regio Kartli naar de stad Gori. Bezoek aan de grotstad Uplistsikhe (1e millennium v.Chr.), waar een zijtak van de legendarische Zijderoute doorheen liep. De stadsstructuur met meerdere straten, een theater en diverse paleizen is goed te begrijpen. In Gori, de geboorteplaats van Stalin, buiten inspectie van zijn geboorteplaats. Vervolg over de Georgische militaire weg naar Gudauri. Onderweg bezoek aan de versterkte kerk - Ananuri (17e eeuw). De reis voert door een zeer schilderachtig gebied naar hoger gelegen delen van de Grote Kaukasus. Diner en overnachting in Gudauri in het hotel. (O/-/D)

Gudauri-Stephantsminda-Gergeti-kerk-Stephantsminda-Tbilisi

Dag 8: Gudauri-Stephantsminda-Gergeti-kerk-Stephantsminda-Tbilisi

Rijd van Gudauri naar Stephantsminda. Van daaruit een wandeling naar de Gergeti Trinity Church op 2.170 m (3 ½ uur, deels onverhard pad). Als het weer meewerkt, kunt u een glimp opvangen van een van de hoogste gletsjers in de Kaukasus - Mount Kazbeg (5.047 m). Rijd vervolgens naar Tbilisi. Overnachting in Tbilisi in het hotel. Hoogteverschil 435 m. Wandeltijd 3,5 uur. OPMERKING; als je niet wilt wandelen, kun je ter plaatse een jeep huren en naar boven laten rijden. (O/-/-)

Tbilisi-Luchthaven (Tbilisi)

Dag 9: Tbilisi-Luchthaven (Tbilisi)

Transfer door onze chauffeur naar de luchthaven en vertrek. (-/-/-)
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.615 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Georgië volgens uw wensen