Huurautoreis rond de Kaukasus

GeorgiëHuurautoreis rond de Kaukasus

Hoogtepunten
Georgië is een klein land. Het is vandaag toekomstgericht, maar besteedt tegelijkertijd speciale aandacht aan het behoud van het oude verleden en de tradities. Georgië belooft veel interessante bezienswaardigheden voor degenen die gefascineerd zijn door geschiedenis. In de rotsen uitgehouwen steden, verdedigingsforten en eeuwenoude tempels zijn er in overvloed in het hele land. Oude historische monumenten en zorgvuldig bewaarde tradities staan garant voor een magische reis naar het verleden van Georgië.
Reisideeën aangeraden door
Gvantsa Lokale*r Georgië Expert*in
Duur van de reis
11 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.950
Reisprogramma
Luchthaven(Tbilisi) - Tbilisi

Dag 1: Luchthaven(Tbilisi) - Tbilisi

Aankomst in Tbilisi. Onze chauffeur haalt u op en brengt u naar het hotel. Inchecken vanaf 15:00 uur. (-/-/-)

Tbilisi

Dag 2: Tbilisi

Vrije dag in Tbilsi. Aanraders: een wandeling door de oude stad, een bezoek aan het historisch museum aan de Rustavelistraat, een tochtje met de kabelbaan of tandradbaan. (O/-/-)
Plaats:
Tbilisi

Tbilisi - Sighnaghi - Tsinandali - Telavi

Dag 3: Tbilisi - Sighnaghi - Tsinandali - Telavi

Om 09:00 uur staat de huurauto voor het hotel. Vandaag bezoeken we Kakheti, het beroemde wijngebied van Georgië. 's Ochtends rijden we naar het Bodbe nonnenklooster (4e-8e eeuw), waar de apostel Nino - die Georgië tot het christendom bekeerde - begraven ligt. Daarna maken we een wandeling door het pittoreske stadje Signagi. De hele stad is omgeven door een dubbele muur en 28 torens. De muur was het symbool van de Signagi Free City. De huizen zijn gebouwd in een klassieke Zuid-Italiaanse stijl met typisch Georgische elementen. Ga verder naar het prinselijk huis in Tsindandali, hier kun je een rondleiding krijgen in het Duits. Dan aankomst in Telavi. Aanrader is een stadswandeling en een bezoek aan Nadikvari Park. Overnachting in Telavi in het hotel. Dagelijkse kilometers: 180 km, 2,5 uur (O/-/-)
Plaats:
Sighnaghi

Telavi - Alaverdi - Gremi - Kisiskhevi - Telavi

Dag 4: Telavi - Alaverdi - Gremi - Kisiskhevi - Telavi

Een bezoek aan de boerenmarkt in Telavi is een aanrader. Dit is een favoriete winkelplek voor Georgische vrouwen die 's ochtends vroeg op pad gaan om met verkopers over prijzen te onderhandelen en vers fruit, groenten of kruiden te kopen om mee naar huis te nemen. Bezoek dan de kathedraal van Alaverdi uit de 11e eeuw en bezoek de versterkte kerk van Gremi. In Kisischevi kunt u de wijnmakerij van Schuchmann bezoeken. Hier krijgt u inzicht in de wijze van wijnproductie en opslag op Georgische en Europese wijze en krijgt u de gelegenheid om goede wijnen te proeven. Keer dan terug naar Telavi. Overnachting in hotel. Dagelijkse kilometers: 90 km, 2,5 uur. (O/-/-)
Plaats:
Gremi,Alaverdi

Telavi - Gombori Pass - Mtskheta - Stepantsminda

Dag 5: Telavi - Gombori Pass - Mtskheta - Stepantsminda

In de ochtend rijdt u eerst via de Gombori-pas en vervolgens langs de Georgische militaire weg via de Kreuz-pas naar Stephantsminda. Onderweg bezoek aan de oude hoofdstad van Georgië Mtskheta (UNESCO Werelderfgoed) met de Jvari-kerk (6e eeuw) en de Svetitskhoveli-kathedraal (11e eeuw), waarin zich naar verluidt de tuniek van Christus bevindt. Bezoek aan de versterkte kerk - Ananuri (17e eeuw). De reis voert door een zeer schilderachtig gebied naar hoger gelegen delen van de Grote Kaukasus. Diner en overnachting in Stephantsminda (1700m), in het hotel Dagelijkse kilometers: 255 km, 4,5 uur. (O/-/D)
Plaats:
Mtskheta

Stepantsminda - Gergeti Kerk - Stepantsminda

Dag 6: Stepantsminda - Gergeti Kerk - Stepantsminda

Vrije dag in Stephantsminda. We raden een wandeling aan naar de Gergeti Trinity Church op 2.170 m (3 ½ uur, deels onverhard pad). Als het weer meewerkt, kunt u een glimp opvangen van een van de hoogste gletsjers in de Kaukasus - Mount Kazbeg (5.047 m). Middag vrij. Diner en overnachting in Stephantsminda. Op en neer 435m. Wandeltijd 3-4 uur. (O/-/D)

Stepantsminda - Gori - Uplistsikhe - Akhakltsikhe

Dag 7: Stepantsminda - Gori - Uplistsikhe - Akhakltsikhe

Langs de oude zijderoute komen we eerst in de regio Kartli in de stad Gori. Bezoek aan de grotstad Uplistsikhe (1e millennium v.Chr.), waar een zijtak van de legendarische Zijderoute doorheen liep. De stadsstructuur met meerdere straten, een theater en diverse paleizen is goed te begrijpen. In Gori, de geboorteplaats van Stalin, buiten inspectie van zijn geboorteplaats. Ga dan verder naar de regio Meshheti verbind. Rijd naar de stad Akhaltsiche. Overnachting in Akhaltsiche in het hotel. Dagelijkse kilometers: 340 km, 5,5 uur (O/-/-)

Akhaltsikhe - Vardzia - Akhaltsikhe

Dag 8: Akhaltsikhe - Vardzia - Akhaltsikhe

Dagexcursie en bezoek aan Vardzia Cave City, dat bestond uit 3.000 grotwoningen en plaats bood aan meer dan 50.000 mensen. Het werd gebouwd in de Gouden Eeuw van Georgië in de 12e eeuw. Artistiek ontworpen kamers die met elkaar zijn verbonden door lange gangen - allemaal meer dan 800 jaar geleden door mensenhanden uit de rots gehouwen, plus ijskoud water dat uit de kale rots druppelt en prachtige fresco's. Op weg naar Vardzia bezoek aan het fort Chertvisi (10e eeuw). Na terugkeer in Akhaltsikhe, bezoek aan het fort van Rabat. Overnachting in Akhaltsiche in het hotel. Dagelijkse kilometers: 125 km, 2 uur. (O/-/-)

Akhaltsikhe - Gelati - Kutaisi

Dag 9: Akhaltsikhe - Gelati - Kutaisi

Rijd van Akhaltsiche naar Kutaisi - de tweede grootste stad van het land. Hier bezoekt u het Gelati-kloostercomplex (12e eeuw) met de bijbehorende academie en de Bagrati-kathedraal (11e eeuw). Het maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed. Overnachting in Kutaisi in het hotel. Dagelijkse kilometers: 195 km, 3,5 uur. (O/-/-)

Kutaisi - Tbilisi

Dag 10: Kutaisi - Tbilisi

In de ochtend rijdt u naar Tbilisi. Onderweg bezoek aan de kerk van Ubissa, (9e eeuw). In de eenvoudig onderhouden kerk kun je enkele van de mooiste fresco's van heel Georgië ontdekken. Aankomst in Tbilisi tijdens de lunch en vrije tijd. Inleveren van de auto om 20.00 uur voor het hotel. Overnachting in Tbilisi in het hotel. Dagelijkse kilometers: 230 km, 3 uur (O/-/-)

Tbilisi - Luchthaven (Tbilisi)

Dag 11: Tbilisi - Luchthaven (Tbilisi)

Transfer door onze chauffeur naar de luchthaven en vertrek. (-/-/-)
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.950 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Georgië volgens uw wensen