Het wandelparadijs in de Kaukasus

GeorgiëHet wandelparadijs in de Kaukasus

Avontuur
Georgië biedt een betoverende ervaring voor zowel natuurliefhebbers als avonturiers die graag wandelen en bergbeklimmen tijdens hun vakanties en weekenden, vanwege het prachtige landschap onderweg. De wandelpaden van Georgië zitten boordevol spectaculaire bezienswaardigheden en adembenemende uitzichten. Het is de thuisbasis van de meest opwindende wandelpaden om de middeleeuwse dorpjes te verkennen, je kunt er allemaal van genieten.
Reisideeën aangeraden door
Gvantsa Lokale*r Georgië Expert*in
Duur van de reis
16 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.085
Reisprogramma
Vertrek naar Tbilisi

Dag 1: Vertrek naar Tbilisi

Aankomst in Tbilisi en transfer naar het hotel. ca. 25 km, 30 minuten

Tbilissi

Dag 2: Tbilissi

Na het ontbijt stadstour: oude en nieuwe stad. De stad heeft veel oude bezienswaardigheden te bieden. Alle interessante architectonische monumenten in de oude stad liggen dicht bij elkaar, dus ze zijn gemakkelijk te bereiken via een korte wandeling. Eerst een bezoek aan de oude stad met de Metekhi-kerk (13e eeuw) en het ruiterstandbeeld van de stichter van de stad, Vakhtang Gorgasali. Vanaf hier heb je uitzicht op de rivier de Mtkvari, de oude stad en de omgeving van Tbilisi. Langs de zwavelbaden - die optioneel 's avonds bezocht kunnen worden - naar het Nariqala-fort (4e eeuw), de synagoge en de hoofdkerk, de Sioni-kathedraal, waarin het druivenkruis van Sint-Nino - het door haar gekerstende Georgië - wordt bewaard. Ga verder naar de Anchishati-kerk (6e eeuw), de oudste kerk in de stad. Vrije middag. Overnachting in Tbilisi in het hotel. (O-Ontbijt/-/-) Gratis lunch en diner
Plaats:
Tbilisi

Tbilisi-Mtscheta-Gergeti-Gveleti Wasserfall-Juta-Chaukhebi-Stefansminda

Dag 3 tot 5: Tbilisi-Mtscheta-Gergeti-Gveleti Wasserfall-Juta-Chaukhebi-Stefansminda

De komende drie nachten zijn in Stepantsminda. Op een eerste dag, Vroege ochtendrit naar Mtskheta en sightseeing in de oude hoofdstad en het religieuze centrum van Georgië (UNESCO Werelderfgoed) met de Jvari-kerk (6e eeuw) en de Svetitskhoveli-kathedraal (11e eeuw). Vervolg over de Georgische militaire weg via de Kreuz-pas naar Stephantsminda. Onderweg bezoek aan de versterkte kerk - Ananuri (17e eeuw). De reis voert door een zeer schilderachtig gebied naar hoger gelegen delen van de Grote Kaukasus. de volgende dag,In de ochtend vanuit Stephantsminda een wandeling naar de Gergeti Trinity Church op 2.170m (3 ½ uur, deels onverhard pad). Als het weer meewerkt, kunt u een glimp opvangen van een van de hoogste gletsjers in de Kaukasus - Mount Kazbeg (5.047 m). Daarna gaan we naar de Gweleti-waterval, gelegen in een prachtige vallei en omgeven door rotsachtige bergen. Een smal pad langs de bergrivier leidt ons naar de waterval. Als we geluk hebben, zien we zelfs een paar adelaars. Diner en overnachting in Stephantsminda in het hotel. Naar de Gergeti-kerk: 435 m omhoog en omlaag. Wandeltijd 3-4 uur Naar de Gveleti-waterval: 300 meter omhoog en omlaag. Wandeltijd 1-2 uur De laatste dag in StepantsmindaRijdt u door de Sno-vallei naar het unieke dorp Juta, dat 6-7 maanden per jaar van de hele wereld wordt weggerukt en zijn oorspronkelijke bestaan behoudt. Vanaf hier start je de wandeling en heb je de mogelijkheid om de indrukwekkende berg Tschauchebi (2550m) te zien. Reistijd: 70 km, 2,5 uur omhoog en omlaag 680m. Wandeltijd: 3-4 uur Diners en overnachting in Stephantsminda (1700m), in een hotel. (O-Ontbijt/-/D-diner) Gratis lunch
Plaats:
Mtscheta,Stepantsminda,Ananuri,Gergeti,Gveleti,Jut'a

Stefansminda-Truso Vallei-Gudauri

Dag 6: Stefansminda-Truso Vallei-Gudauri

Als je de echte Kaukasus wilt leren kennen, dan moet je de Trust Valley bezoeken. Hoe verder we de vallei ingaan, hoe meer het gevoel van in de wilde Kaukasus te zijn toeneemt. Oude dorpjes, kleurrijke travertijnen en unieke landschappen zullen veel indruk op ons maken. Na onze wandeling rijden we naar Gudauri. Diner en overnachting in Gudauri in het hotel. 400 meter omhoog en omlaag. Wandeltijd: 5-6 uur; (O/ picknick /D)
Plaats:
Pereval Truso

Gudauri-Gori-Uplistsikhe-Kutaisi

Dag 7: Gudauri-Gori-Uplistsikhe-Kutaisi

Langs de oude zijderoute komen we eerst in de regio Kartli in de stad Gori. Bezoek aan de grotstad Uplistsikhe (1e millennium v.Chr.), waar een zijtak van de legendarische Zijderoute doorheen liep. De stadsstructuur met meerdere straten, een theater en diverse paleizen is goed te begrijpen. In Gori, de geboorteplaats van Stalin, buiten inspectie van zijn geboorteplaats. Ga dan verder naar de provincie Imereti in het westen van Georgië, het land van het Gulden Vlies. Aankomst in Koetaisi. Overnachting in Kutaisi in het hotel. ca. 320 km, 5 uur (O/-/-)

Kutaisi-Okatse Canyon-Becho

Dag 8: Kutaisi-Okatse Canyon-Becho

In de ochtend rijden we naar het dorp Gordi en bezoeken de indrukwekkende Okatse Canyon. Daarna maken we ons klaar voor het meest opwindende deel van de reis - een reis naar Svaneti, het bergachtige gebied met de hoogste bergen en gletsjers en de meest ongewone tradities. Op weg naar Becho bezoek je de Enguri-dam. Overnachting in Becho in een familiehotel (kamers met toilet/douche). ca. 300 km, 6,5 uur (O/-/D)

Becho-watervallen vanaf de berg Ushba-Mestia

Dag 9: Becho-watervallen vanaf de berg Ushba-Mestia

In de ochtend transfer per auto naar het naburige dorp Schichra. Van daaruit een wandeling naar de voet van de berg Ushba (2200 m). Het wandelpad loopt langs de rivier de Dolra. Onderweg kunt u genieten van de prachtige landschappen en watervallen. De wandeling heeft drie etappes en na de eerste etappe kun je optioneel nog twee etappes doen. Keer dan terug naar Bescho en verder naar Mestia. Diner en overnachting in Mestia in familiehotel. Ruf en naar beneden 250 m. Wandeltijd 2-3 uur 8 km Op en neer 550 m. Wandeltijd 4-5 uur 10 km Op en neer 1100 m. Wandeltijd 6-7 uur 12km (O/ picknick /D)
Plaats:
Becho,Mta Ushba

Mestia-Mulakhi-Mestia

Dag 10: Mestia-Mulakhi-Mestia

Vanuit Mestia rijden we naar het dorp Mulachi. Vanuit het dorp wandelen we 4 uur door de prachtige weiden en bossen, langs de dorpen Lachiri en Mulachi en keren rond lunchtijd terug naar Mestia. In de namiddag wandeling in het dorp. Daarna bezoek aan het etnografisch museum van Mestia. Diner en overnachting in Mestia. ca. 15 km, 30 min. Wandelduur: 4 uur; bergop 200 m en hardlopen 500 m (O/-/D)
Plaats:
Mulakhi

Mestia- Koruldi-meren-Mestia

Dag 11: Mestia- Koruldi-meren-Mestia

Er wacht ons een mooie dag. We rijden van Mestia naar het uitkijkpunt bij een kruis. Van daaruit wandelen we naar de Koruldi-bergmeren, die direct aan de voet van de berg Ushba (4700 m) liggen. Onderweg zien we talloze pieken en bergen voor onze ogen achter elkaar oprijzen: Tetnuldi (4800m), Laila (4008m), Chatini (4012m), Banguriani (3838m). Na het bereiken van de kleine bergmeren hebben we het gevoel zo dicht mogelijk bij de hemel te zijn en tegelijkertijd in de echte, wilde Kaukasus te zijn. Een uniek panorama... Dan keren we terug naar het kruis en gaan verder naar Mestia. Diner en overnachting in Mestia in een familiehotel. Op en neer 600 m. Wandeltijd: 3-4 uur 8 km. (O/-/D)
Plaats:
Mestia village

Mestia-Ushguli

Dag 12: Mestia-Ushguli

Rijd naar Ushguli (2400m), de hoogste permanent bewoonde plaats in Europa - UNESCO Werelderfgoed. Op deze plek verenigen hoge bergen, verdedigingstorens en oude tradities zich tot een totaalkunstwerk. In Ushguli wandelen in het dorp. Bezoek aan de Lamaria kerk (12e eeuw) met op de achtergrond de hoogste berg Shkhara (5068m). Middag vrij in het dorp. Diner en overnachting in Ushguli in een familiehotel. ca. 45 km, 2,5 uur (O/-/D)

Uschguli-Shkhara-gletsjer-Mestia

Dag 13: Uschguli-Shkhara-gletsjer-Mestia

Na een stevig ontbijt maken we een prachtige dagwandeling langs de bovenloop van de Inguri naar de voet van Shkhara (5068m) - de hoogste berg van Georgië. In de middag keren we terug naar Ushguli. Rijd naar Mestia. Diner en overnachting in Mestia in een familiehotel. 550 m omhoog en omlaag, wandeltijd 5-6 uur 19 km. (O/ picknick /D)

Mestia-Tbilisi

Dag 14: Mestia-Tbilisi

Rit naar Tbilisi (ongeveer 8 uur). Onderweg maken we diverse fotostops zodat de rit niet al te inspannend is. Overnachting in Tbilisi in het hotel. ca. 480 km, 8,5 uur (O/-/-)

Tbilisi

Dag 15: Tbilisi

Vrije dag in Tbilisi. of optionele excursie naar Tsalka Canyon. Tbilisi-Tsalka-Tbilisi Excursie van een halve dag en bezoek aan de spectaculaire Glass Bridge (240 meter lang) met in het midden - op 200 m hoogte - een ruitvormig café in Tsalka Canyon. Naast de glazen brug omvat het Kass Land-complex paden naar de kloof en zijn watervallen, panoramische uitzichten, een gigantische schommel, kabelbanen voor fietsen... LET OP: De prijs is inclusief een bezoek aan de Glass Bridge en Canyon, andere attracties worden ter plaatse aangeboden tegen een meerprijs. Je moet vrij zijn van duizeligheid. Bij slecht weer (regen, harde wind) is Canyon gesloten. Overnachting in hotel. (O/-/-)
Plaats:
Tsalka

Tbilisi- Luchthaven(Tbilisi)

Dag 16: Tbilisi- Luchthaven(Tbilisi)

Transfer naar de luchthaven en vertrek. ca. 25 km, 30 minuten (-/-/-)
Plaats:
Tbilisi
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.085 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Georgië volgens uw wensen