Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert
Ecuador

De beste reistijd Ecuador

U kunt het hele jaar door naar Ecuador, afhankelijk van de regio. Het klimaat van het land heeft twee seizoenen: het regenseizoen en het droge seizoen. Naar de amazone in oktober en november, en het hele jaar door naar de Andes, of geniet van juni tot augustus van de Galapagos eilanden. Of kies uw vertrekdatum op basis van Ecuadoraanse festivals.

Een overzicht

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Het is moeilijk vast te leggen wat de beste tijd om een reis naar Ecuador te maken is. Het weer is er zo onvoorspelbaar dat u het hele jaar door kunt gaan, het zal alleen een kwestie van geluk zijn! Het land kent twee hoofd seizoenen, een nat seizoen en een droog seizoen, die per regio verschillen. De zeestromingen van de Pacifische kust en de Galapagos Eilanden hebben hetzelfde klimaat: warm en vochtig van april tot juni en aangenamer in de periode van juni tot december. De Amazone is het hele jaar door erg vochtig, terwijl u de Andes kunt bezoeken wanneer u wilt, het klimaat is draaglijker en de minder tropisch.

Beste reistijd de Ecuadoraanse Amazone

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
De Amazone is de natste regio van het land, met pieken van vochtigheid in juni en juli. Het klimaat is tropisch en het grootste deel van het jaar moeilijk te verdragen. Kies de maanden oktober en november om dit deel van Ecuador te bezoeken. Op dit moment is het klimaat draaglijk en kunt u volledig genieten van uw reis en de dieren van de Amazone observeren, zoals pygmee-zijdeaapjes, dit zijn de kleinste aapjes ter wereld! U kunt ook gigantische otters en tapirs tegenkomen. Het klimaat van de maanden december en januari is ook draaglijk, maar dit is een zeer toeristische periode: vermijd deze periode als u niet van een menigte van toeristen houdt!

Beste reistijd de kustvlakten

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
U kunt het beste in het droge seizoen, van mei tot december, het deel van het land dat grenst aan de Stille Oceaan bezoeken. Badplaatsen en weelderige Indiaanse dorpjes zullen op dit moment leuker zijn dan tijdens het regenseizoen, dat loopt van januari tot april. U kunt dan ontspannen, feesten, prachtige mangroves bezoeken of genieten van de heerlijke Ecuadoriaanse keuken. Wanneer u houdt van surfen is dit de uitgelezen kans terwijl de ontdekkingsreizigers eropuit kunnen gaan om vogels te spotten.

Beste reistijd de Andes

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Er is geen slechte periode om de Andes te bezoeken: het klimaat is (bijna) constant getemperd! U kunt Quito bezoeken, een wonder van het Spaanse kolonialisme. Mis de levendige straten van Centro Historico en “la Ronda”, het feest district niet! In dit prachtige deel van het land is het het hele jaar door lente. U kunt er heerlijk paardrijden of opzoek naar prachtige wilde vogels. Mis vooral niet de Indiase handwerk markt van Otavalo niet.

Beste reistijd de Galapagos eilanden

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Charles Darwin was erg geïnspireerd door de Galapagos-archipel in zijn evolutietheorie. Tot op de dag van vandaag worden de eilanden bevolkt door inheemse stammen. U kunt hier vele buitenactiviteiten beoefenen: surfen, snorkelen, kajakken, fietsen of duiken. De beste tijd om te wandelen is van juni tot augustus, omdat het koeler is dan de rest van het jaar. Toeristen geven meestal de voorkeur aan deze periode, maar u kunt het hele jaar door vertrekken.

Reis naar sensatie!

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Er zijn vele opties voor sensatie tijdens een reis naar Ecuador. U kunt tokkelen van een tokkelbaan in het hoogland bos van Mindo, of wildwaterraften in Tena in de Amazone. U kunt ook met de mountainbike de hellingen van Chimborazo afdalen. Natuurlijk is het ook mogelijk overal te surfen aan de Ecuadoraanse kust evenals de Galapagos Eilanden. Vermijd de periode van december tot mei, om te zorgen dat u deze activiteiten niet in de tropische regen zult uitoefenen. Om deze reden kunt u het beste de Amzone bezoeken voor een avontuurlijke reis, met name oktober en november.

Beste reistijd wilde dieren spotten in Ecuador

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Ecuador is een uitstekende bestemming voor een natuurreis. Maak kennis met de prachtige Ecuadoraanse dieren die vreedzaam leven in de Amazone en op de Galapagos Eilanden. Vogels kijken is een van de hoogtepunten van een reis naar Ecuador, u kunt in deze regio meer dan 400 verschillende soorten spotten. U zult zeker verschillende leguanen tegenkomen op de Galapagos Eilanden, net als andere dieren zoals zeeleeuwen. Vermijd de maanden januari tot mei, deze periode is te heet op de Galapagos Eilanden. Als u van de Amazone wilt genieten kunt het beste in oktober en november gaan.

Beste reistijd Ecuadoraanse festivals

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Het grootste deel van de Ecuadoraanse festivals zijn zeker een bezoek waard, vooral die van de Sierra. Elke stad of dorp heeft zijn eigen vieringen, bestaand uit vuurwerk, muziek en dans. In september wordt gedurende twee weken de herfstoogst van Otavalo met vreugde gevierd. De dagen vóór 6 december vindt de verjaardag van de oprichting van Quito plaats, de Fiestas de Quito. Er zijn dan vele concerten, schoonheidskoninginnen, flamenco, stierengevechten en grote feesten. Aan het einde van februari vinden in Ambato processies en parades plaats tijden de Fiesta de Frutas y Flores, dit is het festival van fruit en bloemen. Als u op deze data gaat is de feestsfeer gegarandeerd.
Tiphaine Leblanc
Bijgewerkt op 27 februari 2020

Rondreis ideeën

  • Klassiekers
Tumbesian's Endemic Birds
circa 15 dagen vanaf € 4.460
gecombineerd
  • Klassiekers
Klassieke ontdekkingsreis voor gezinnen met tieners
circa 15 dagen vanaf € 3.140
  • Buiten de gebaande paden
Bijzondere vogels in het Noorden
circa 6 dagen vanaf € 1.640
Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis