Natuurcruise langs de magische eilanden

Galapagos eilandenNatuurcruise langs de magische eilanden

Avontuur
Voor natuurliefhebbers is de Galapagos archipel een van de meest magische en betoverende natuurbestemmingen. Aan boord van een kleine (16-persoons) boot geeft deze cruise u toegang tot afgelegen, ongerepte eilanden om gemiddeld twee locaties per dag te ontdekken, waarbij verkenning aan land en snorkelen worden gecombineerd. Zeeschildpadden, galapagoszeeleeuwen, zeeleguanen, darwinvinken, haaien, blauwvoetgenten, roodvoetgenten, prachtige fregatvogels en vele andere vogels en veelkleurige vissen, waaronder een indrukwekkend aantal endemen, zullen u het hele jaar door verrassen met hun stoïcijnse en onverschrokken houding. Een onvergetelijke reis naar een van 's werelds laatste dierenparadijzen!
Reisideeën aangeraden door
Marlies Lokale*r Galapagos eilanden Expert*in
Duur van de reis
8 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 3.940
Reisprogramma
Start van de cruise op San Cristóbal eiland

Dag 1: Start van de cruise op San Cristóbal eiland

Vandaag vliegt u naar de Galapagoseilanden vanuit Quito of Guayaquil. Bij aankomst op de luchthaven wordt u door de natuurgids opgewacht en aan boord van de boot begeleid. In het interpretatiecentrum van San Cristobal krijgt u een eerste inleiding over het ontstaan van de archipel en zijn geschiedenis, van de aankomst van de eerste reuzenschildpadden 3 miljoen jaar geleden tot hun ontdekking door de mens minder dan 500 jaar geleden. Aanschouw ook de grote kolonie zeeleeuwen op Playa de Oro en de zeeleguanen die zonnebaden op de vulkanische rotsen. Reistijd: ongeveer 2 uur vliegen (vanaf Guayaquil) Maaltijden inbegrepen: lunch en diner.
Plaats:
Chatham Island

Navigatie naar de eilanden Santa Fe en Zuid-Plaza

Dag 2: Navigatie naar de eilanden Santa Fe en Zuid-Plaza

Santa Fé biedt een van de mooiste baaien van de archipel: een turquoise lagune en twee witte zandstranden beschut door een schiereiland waar een groep zeeleeuwen rust. Het pad loopt langs de kustlijn en een bos met opuntia's, de verrassende reuzencactussen waarmee de landleguanen zich voeden. Na deze ontdekking is er een snorkelsessie voordat de boot naar Zuid-Plaza vaart. Hier hebben cactussen en andere vetplanten het eiland al miljoenen jaren gekoloniseerd. Het hoofdpad brengt u naar de kliffen waar zwaluwstaartmeeuwen, Galapagospijlstormvogels en roodsnavelkeerkringvogels hun opwachting maken. Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner.
Plaats:
Isla Santa Fe,Isla Plaza Sur

Reuzenschildpadden in het Charles Darwin Centrum en daarna in hun natuurlijke omgeving

Dag 3: Reuzenschildpadden in het Charles Darwin Centrum en daarna in hun natuurlijke omgeving

Na het aanmeren in Puerto Ayora op het eiland Santa Cruz, leert u meer over het werk van de onderzoekers die betrokken zijn bij het behoud van dit UNESCO- werelderfgoed. Het Charles Darwin Centrum is ook het kweekcentrum voor bepaalde soorten schildpadden en landleguanen. Vervolgens gaat u naar de hooglanden, waar u los Gemelos (of "de Tweeling") ontdekt, twee oude ingestorte putkraters. Na een korte autorit ontmoet u reuzenschildpadden die vrij rondlopen in de verschillende ecosystemen die aan het park grenzen. Maaltijden: ontbijt, lunch, avondeten.
Plaats:
Isla Santa Cruz

Wandeling op Isabela eiland: de Sierra Negra vulkaan en de Wetlands

Dag 4: Wandeling op Isabela eiland: de Sierra Negra vulkaan en de Wetlands

In de ochtend wandelt u naar de Sierra Negra vulkaan. Deze immense krater is nog steeds actief en is een van de grootste caldera's ter wereld. De klim naar de rand van de vulkaan is bezaaid met natte scalésia vegetatie, waar inheemse tirannen, darwinvinken en vliegenvangers leven. Op een heldere dag kunt u vanaf de top de omringende vulkanen zien. Later bezoekt u de wetlands, een gebied met brakwaterlagunes omringd door mangroves, de perfecte omgeving voor de ontwikkeling van de zeer kleine garnalen die als voedsel dienen voor de inheemse ondersoort van de Caribische flamingo. Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner.
Plaats:
Volcán Sierra Negra,Albemarle Island

Ontdek Punta Moreno en Elizabeth Bay

Dag 5: Ontdek Punta Moreno en Elizabeth Bay

Isabela beslaat meer dan 50% van de oppervlakte van de archipel. De zes belangrijkste vulkanen liggen verspreid over het eiland in de vorm van een zeepaardje. U gaat van boord bij Punta Moreno, waar zeeleguanen zich opwarmen in de zon op 'Pahoehoe' lavastromen, gestolde lava in de vorm van een golf. In de brakwaterlagune leven bruine pelikanen, bahamapijlstaart eenden, lavareigers en flamingo's. Daarna gaat u verder naar Elisabeth Bay, met zijn mangrovebossen en kalme wateren die worden gedeeld door luipaardroggen, groene schildpadden, Galapagospinguïns en veelkleurige vissen. Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner.
Plaats:
Punta Moreno,Albemarle Island,Bahía Elizabeth

Wildlife spotten bij Punta Espinoza en Punta Vicente Roca

Dag 6: Wildlife spotten bij Punta Espinoza en Punta Vicente Roca

Het eiland Fernandina is het meest recente eiland. De uitbarstingen van de vulkaan La Cumbre hebben het landschap gevormd met de lavastromen. Punta Espinoza is een uitstekende plek voor het observeren van de inheemse Galapagospinguïn en de nieuwsgierige Galápagosaalscholver, die nestelen op de lavagronden die bezaaid zijn met enkele cactussen. Op dit plateau, door tektonische bewegingen opgeworpen, delen zeeleguanen en zeeleeuwen het terrein met Sally Lightfoot-krabben. Punta Vicente Roca is een uitstekend voorbeeld van de ontstaansgeschiedenis van de Galapagos en is de thuisbasis van verschillende vogelsoorten. Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner.
Plaats:
Marlborough Island,Punta Vicente Roca,Albemarle Island

Navigatie tussen Santiago en Rabida Island

Dag 7: Navigatie tussen Santiago en Rabida Island

De vulkaan Pan de Azúcar ("Suikerbrood"), dat Darwin beklom tijdens zijn bezoek aan de archipel, is het herkenningspunt van de baai van Santiago eiland (Puerto Egas). Als u langs deze tufsteenkegel loopt, komt u bij de oude zoutmijnen. Aan de zuidkust leven pelsrobben, de kleinste vinpotigen ter wereld. Vervolgens vaart u verder naar Rabida, waarvan het bijzondere kenmerk in zijn vulkanische verleden ligt. De bodem getuigt hiervan. Achter het rode zandstrand ligt een lagune waar roze flamingo's te zien zijn, terwijl de zwarte kliffen het thuis zijn van blauwvoet- en Nazcagenten. Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner.
Plaats:
Saint James Island,Isla Rábida

Op naar Seymour eiland

Dag 8: Op naar Seymour eiland

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar Noord-Seymour, waar u wordt begroet door een kolonie zeeleeuwen, de meesters van het eiland. Hier kunt u de twee soorten fregatvogels observeren die op de archipel voorkomen, evenals grote kolonies roodvoetgenten en zwaluwstaartmeeuwen, de enige echt nachtelijke meeuw ter wereld. Na een kort bezoek gaat u naar de luchthaven van Baltra voor uw vlucht naar het vasteland of om uw verblijf op een van de hoofeilanden te verlengen. Maaltijden inbegrepen: ontbijt.
Plaats:
North Seymour Island,Baltra Airport
Praktische informatie
Budget vanaf€ 3.940 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Galapagos eilanden volgens uw wensen