Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?

Eiland reizen in Ecuador

Uw op maat gemaakte eiland reis in Ecuador
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reizigers
Reisperiode:
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Ik reis
Profiel
Reisperiode:
Alle

Onze eiland reisideeën in Ecuador

Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

De mooiste eilanden van Ecuador

Op reis naar Ecuador? Ten westen van Ecuador vindt u misschien wel de meest bijzondere en diverse eilandengroep die u kunt bedenken: de Galapagoseilanden. Deze eilanden bij Ecuador staan bekend om hun unieke ecosysteem en ongerepte natuur die ze te danken hebben aan de geïsoleerde ligging in de Stille Oceaan. Naar verluid heeft de Britse wetenschapper Charles Darwin de evolutietheorie bedacht toen hij onderzoek aan het doen was op de Galapagoseilanden. Hoeveel eilanden heeft Ecuador? Deze archipel bestaat uit maar liefst 128 verschillende eilanden.

Welke eilanden moet ik in Ecuador bezoeken?

Isla Santa Cruz

Uw eilandvakantie in Ecuador begint waarschijnlijk op Isla Santa Cruz. Dit is het belangrijkste eiland van de Galapagos. Dankzij de centrale ligging biedt het een uitstekende uitvalsbasis waarvandaan u deze eilandengroep in Ecuador kunt ontdekken. Vanaf het eiland kunt u mooie duikexcursies en boottochten maken. Bezoek ook zeker het Charles Darwin Research Station, waar u een goede kans maakt om de unieke Galapagosreuzenschildpad te spotten.

Isla de San Cristóbal

Isla San Cristóbal is een schitterend natuurrijk eiland in Ecuador. Dit eiland ligt op ongeveer 2 uur varen van Isla Santa Cruz. In de wateren rondom Isla San Cristóbal kunt u prachtig snorkelen en duiken. Als u altijd al eens wilde zwemmen met zeeleeuwen, mag u dit eiland zeker niet overslaan! Als u liever op het droge blijft, kunt u ook mooie wandelingen maken of een kijkje nemen bij het natuurreservaat Galapaguera de Cerro Colorado.

Isla Isabela

Als u van ruige natuur houdt, is Isla Isabela het mooiste eiland van Ecuador. Zo kunt u hier onder meer de vulkaan Sierra Negra beklimmen. Een vakantie op dit eiland is uitermate geschikt als u op zoek bent naar een relaxte uitvalsbasis waarvandaan u indrukwekkende excursies kunt maken. Maak zeker een boottocht naar de prachtige eilandengroep Las Tintoreras, waar u in de lagunen kunt snorkelen met roggen en zeeschildpadden.

Isla Fernandina

Als u zoveel mogelijk bijzondere dieren wilt zien tijdens uw reis, is Isla Fernandina de perfecte bestemming voor een eilandvakantie in Ecuador. Dit eiland is het jongste eiland van de eilandengroep en het meest ongerept. Het eiland is onbewoond en bereikbaar vanaf buureiland Isla Isabela. Op Isla Fernandina bewondert u onder andere de bekende blauwvoetgent, een enorme kolonie zeeleguanen, krabben en de galápagosaalscholver.

De beste reistijd voor de eilanden van Ecuador

De Galapagoseilanden zijn het hele jaar door een populaire vakantiebestemming. De beste reistijd in Ecuador is tussen december en mei. Dit zijn de warmste maanden, met een gemiddelde temperatuur van 30 graden en een watertemperatuur van 27 graden. Deze periode is ideaal om te duiken en wildlife te spotten. Evaneos brengt u in contact met plaatselijke Nederlandstalige reisagenten zodat u zelf de perfecte reis kunt plannen die bij uw reiswensen en behoeften past. Het voordeel van een ervaren, door Evaneos geselecteerde reisagent is dat er geen taalbarrière is en uw lokale expert de eilanden in Ecuador op zijn duimpje kent.

Andere interessante bestemmingen