Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Authentieke ervaringen - cultuur, natuur en wijn

BulgarijeAuthentieke ervaringen - cultuur, natuur en wijn

Avontuur
Geniet tijdens deze 8-daagse reis van de frisse lucht in de natuur, van bijzondere culturele schatten en van heerlijke lokale wijn. Kom helemaal tot rust en ontdek bijzonder Bulgarije. Deze reis voert u van hoofdstad Sofia via de mooiste kloosters in het land door adembenemende bergketens naar het uiterste zuiden waar u pittoreske dorpjes met wijnkelders bezoekt. U maakt de romantische treinrit over de Rhodope-spoorweg naar het oude Plovdiv en ontdekt de rozenvallei en het middeleeuwse stadje Veliko Tarnovo. Ongerepte landschappen, wijngaarden, smakelijke lokale gerechten, cultureel werelderfgoed en rozengeur. Bulgarije heeft het allemaal!
Reisideeën aangeraden door
Gergana Lokale*r Bulgarije Expert*in
Duur van de reis
8 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.350
Reisprogramma
Dobre doshli, welkom in Bulgarije

Dag 1: Dobre doshli, welkom in Bulgarije

Na aankomst op de luchthaven brengen we u naar uw hotel. Afhankelijk van uw aankomsttijd is er 's middags nog tijd voor een eerste wandeling door de gezellige hoofdstad. De meeste bezienswaardigheden zijn vanaf uw hotel te voet te bereiken.  Rit: 15 km, ongeveer 30 minuten Accommodatie : Budapest (Sofia)
Plaats:
Sofia

Een klooster, zandpiramides en wijn

Dag 2: Een klooster, zandpiramides en wijn

We rijden naar het Rilaklooster, hét symbool van het Bulgaarse christendom, dat prachtig tussen de bergen gelegen is. We volgen de Strumarivier en bereiken het kleinste stadje van het land - Melnik, bekend om de vreemdgevormde zandpiramides die de plaats omringen. Na een stadstour bezoeken we familiewijngaard Villa Melnik en genieten we van een eerste wijnproeverij. In de late namiddag rijden we via de indrukwekkende Popovi Livadi bergpas naar het wijnhuis Uva Nestum, waar u overnacht. Rit: 320 km, ongeveer 5 uur Ontbijt inbegrepen Accommodatie : Uva Nestum - Wine & Spa (Gotse Deltsjev)
Plaats:
Sofia,Melnik,Gotse Deltsjev

Traditionele architectuur en geneeskrachtige bronnen

Dag 3: Traditionele architectuur en geneeskrachtige bronnen

We nemen u mee op excursie naar het dorp Kovatchevitsa, dat bekend staat om zijn traditionele architectuur. Deze is niet veranderd sinds het dorp werd gesticht en daarom wordt de plek vaak gebruikt als filmlocatie. Dan is het weer tijd voor wijn, we rijden terug naar Uva Nestum, een biologische wijngaard en boerderij. In het restaurant is 90% van de gebruikte producten afkomstig uit eigen productie. Na een rondleiding heeft u de mogelijkheid om de wijn te proeven en daarna is er nog voldoende tijd om te genieten van de spa en wellness faciliteiten van Uva Nestum. Rit: 50 km, ongeveer 1 uur Onbtijt inbegrepen Accommodatie : Uva Nestum - Wine & Spa (Gotse Deltsjev)
Plaats:
Gotse Deltsjev,Kovachevitsa

Treinroute door de bergen

Dag 4: Treinroute door de bergen

We rijden noordwaarts langs de rivier de Mesta en bezoeken de 16e eeuwse kerk van Dobarsko die op de Werelderfgoedlijst staat. Daarna gaan we op visite bij tante Deschka. Zij leert u koken op traditionele Bulgaarse wijze, waarna u meer leert over de cultuur en de gebruiken terwijl u geniet van de heerljike zelfgemaakte lunch. De volgende bestemming is Avramovo, waar zich het hoogste treinstation van de Balkan bevindt. Stap in voor een prachtige treinreis langs de drie mooiste bergen van Bulgarije. Geniet van de adembenemende landschappen en zie de pittoreske dorpjes onderweg naar Velingrad. Vanaf daar is het nog een klein stukje met de bus naar Plovdiv. Rit: 250 km, ongeveer 3,5 uur Ontbijt en lunch inbegrepen Accommodatie : Ego (Plovdiv)
Plaats:
Gotse Deltsjev,Gorno-Badakhshan,Avramovo,Plovdiv

De levendige cultuurhoofdstad Plovdiv

Dag 5: De levendige cultuurhoofdstad Plovdiv

De ochtend staat in het teken van een stadstour door de cultuurstad Plovdiv. Wandel door het romantische oude centrum met de kleurrijke houten huizen en smalle steegjes. Het marmeren Romeinse amfitheater en het Romeinse stadion in het nieuwe stadscentrum zijn ook zeker een bezoek waard. We eindigen de dag in de wijnmakerij Villa Yustina, waar we de wijn van de Thracische vlakte mogen proeven. Rit: 60 km, ongeveer 1 uur Ontbijt inbegrepen Accommodatie : Ego (Plovdiv)
Plaats:
Plovdiv

De uitgestreke Rozenvallei

Dag 6: De uitgestreke Rozenvallei

We beginnen de dag met een bezoek aan Kazanlak, wereldberoemd door de prachtige Rozenvallei. De rozen worden eind mei tot half juni geoogst en in die tijd is de vallei gevuld met rozenblaadjes en ruikt het er hemels. Een unieke ervaring, want de meeste rozenolie wordt tegenwoordig van synthetische producten gemaakt. In Kazanlak bezoekt u de Thracische tombe en proeft u rozenlikeur. Daarna gaan we door naar het openluchtmuseum van Etara, waar u een indruk krijgt van traditionele en lang vergeten ambachten die op authentieke wijze worden gepresenteerd. U overnacht in het nabijgelegen dorpje Kmetovtsi in een al even authentiek hotel met een uitstekende lokale keuken. Rit: 180 km, ongeveer 2 uur Onbtijt inbegrepen Accommodatie : Hotel Fenerite (Kmetovtsi)
Plaats:
Plovdiv,Kmetovtsi

Romantisch en historisch ​Veliko Tarnovo

Dag 7: Romantisch en historisch ​Veliko Tarnovo

We bezoeken vandaag historisch Veliko Tarnovo, in de Middeleeuwen de hoofdstad van het Tweede Bulgaarse Rijk. De stad is gebouwd op de hellingen van een kloof, waar de mooie Yantra-rivier doorheen stroomt. Maak een wandeling door de artiestenwijk Asenova en bezoek de Tsarevet-heuvel, vanwaar vroeger de tsaren regeerden. In de late namiddag reizen we verder naar Sofia. Daar heeft u nog de gelegenheid om de stad verder te verkennen. Rit: 280 km, ongeveer 3 uur Ontbijt inbegrepen Accommodatie : Budapest (Sofia)
Plaats:
Veliko Tarnovo

Dovizhdane Sofia!

Dag 8: Dovizhdane Sofia!

Uw prachtige reis door Bulgarije komt vandaag tot een eind. Na het ontbijt brengen we u naar de luchthaven. We wensen u een goede reis en zien u graag nog een keer terug.  Rit: 15 km, ongeveer 30 minuten Ontbijt inbegrepen
Plaats:
Sofia
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.350 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Bulgarije volgens uw wensen