Historie en UNESCO Werelderfgoed

BulgarijeHistorie en UNESCO Werelderfgoed

Hoogtepunten
Al is Bulgarije niet zo heel groot, er zijn een heleboel bijzondere bezienswaardigheden te vinden. Het land telt maar liefst negen locaties op de culturele werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze interessante en memorabele rondreis voert u mee naar de verschillende historische tijdperken van bijzonder Bulgarije. Verwonder u over de rijke cultuur en de bewogen historie van Bulgarije.
Reisideeën aangeraden door
Gergana Lokale*r Bulgarije Expert*in
Duur van de reis
8 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.415
Reisprogramma
Dobre doshli, welkom in Bulgarije.

Dag 1: Dobre doshli, welkom in Bulgarije.

Bij aankomst op de luchthaven van Sofia verwelkomt uw gids u. U rijdt gelijk door naar uw eerste bestemming, Plovdiv, waar u incheckt in het hotel. Neem de tijd om bij te komen van de reis en van de eerste indrukken in het land. Afstand: 120 km Reistijd: ongeveer 1,5 uur Accommodatie : Belle ville (Plovdiv)
Plaats:
Veliko Tarnovo,Sofia,Arbanasi

Cultuursnuiven in Plovdiv en de Rozenvallei

Dag 2: Cultuursnuiven in Plovdiv en de Rozenvallei

De gids neemt u mee op een wandeling door de culturele hoofdstad, Plovdiv. Dit is een van de oudste en belangrijkste steden uit de Romeinse tijd. Wandel door de romantische stad die op drie heuvels gelegen is en ga op zoek naar tekenen van meer dan 1000 jaar oude geschiedenis. Die middag rijden we naar de prachtige rozenvallei van Kazanlak. We bezoeken het Thracisch graf met zijn mooie koepel en muurschilderingen en rijden dan verder naar Nessebar voor de overnachting. Afstand: 300 km Reistijd: ongeveer 4 uur Inclusief ontbijt Accommodatie : Hotel St. John (Nessebar)
Plaats:
Varna,Madara,Ruse Airport

De geschiedenis van de Zwarte Zee

Dag 3: De geschiedenis van de Zwarte Zee

Nessebar ligt op een schiereiland is alleen door een smalle dijk met het land verbonden. En het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, deze stad is een lust voor het oog. Bewonder de prachtige middeleeuwse kerken en de typische architectuur van het Zwarte Zee-gebied. De luifels in de steegjes bieden de vissers beschutting als ze hun vis drogen en geven het centrum een unieke sfeer. 's Middags rijdens we naar Varna voor de overnachting. Afstand: 100 km Reistijd: ongeveer 1,5 uur Inclusief ontbijt Accommodatie : Splendid (Varna)
Plaats:
Ivanovo,Veliko Tarnovo

Archeologie in Madara en ​Sboryanovo

Dag 4: Archeologie in Madara en ​Sboryanovo

Duik nog verder de geschiedenis in tijdens een bezoek aan het archeologisch museum met de  oudste goudschat ter wereld en veel interessante exposities uit verschillende tijdperken. Dan rijden we naar Madara om het beroemde reliëf 'de Ruiter van Madara' te bekijken. De laatste stop is het historisch-archeologische reservaat Sboryanovo met het Thracisch graf van Svesjtari. Deze buitengewone vondst werd ontdekt in 1982. We eindigen de dag in Russe, de stad van de Donau. Afstand: 300 km Reistijd: ongeveer 4 uur Inclusief ontbijt Accommodatie : Dunav Plaza (Ruse Airport)
Plaats:
Sofia,Plovdiv

Naar het noorden van Bulgarije

Dag 5: Naar het noorden van Bulgarije

De dag begint met een wandeling door de Donaustad van Bulgarije, voordat we verder reizen naar het Ivanovoklooster. Bewonder de unieke muurschilderingen op deze magische locatie. De volgende stop is Veliko Tarnovo, schitterend gelegen op drie heuvels in het uitgestrekte Balkangebergte. We ontdekken de Tsarevez-heuvel, waar op strategische wijze de vesting van de oude stad gebouwd is met zijn stadsmuren en torens. Afstand: 120 km Reistijd: ongeveer 2 uur Inclusief ontbijt Accommodatie : Gurko (Veliko Tarnovo)
Plaats:
Nessebar,Varna

Geschiedenis in het oude Bulgarije

Dag 6: Geschiedenis in het oude Bulgarije

We laten Veliko Tarnovo achter ons en rijden naar Arbanasi, waar we de Geboortekerk van Christus bezoeken. Het ziet eruit als een sober gebouw, maar binnen ontdekt u een ware kunstgalerij met meer dan 3500 uiterst realistisch afgebeelde bijbelse scènes. De schilderingen zijn gemaakt door onbekende meesters uit verschillende tijdperken. Voordat we naar Sofia reizen, waar we de nacht door zullen brengen, bezoeken we in Arbanasi nog het Konstantsalieva-huis. Afstand: 250 km Reistijd: ongeveer 3 uur Inclusief ontbijt Accommodatie : Budapest (Sofia)
Plaats:
Plovdiv,Nessebar

Ontdek de hoofdstad en het Rilaklooster

Dag 7: Ontdek de hoofdstad en het Rilaklooster

We beginnen de dag met een bezoek aan het Rilaklooster, dat in de 10e eeuw gesticht werd. Dit is het grootste klooster van Bulgarije en zelfs een van de grootste kloosters in heel Europa. De rest van de dag brengt u door in de mooie hoofdstad Sofia. De gids neemt u mee op een tour langs alle belangrijke bezienswaardigheden. Afstand: 260 km Reistijd: ongeveer 3,5 uur Inclusief ontbijt Accommodatie : Budapest (Sofia)
Plaats:
Sofia

De wijk Boyana en vertrek vanaf Sofia

Dag 8: De wijk Boyana en vertrek vanaf Sofia

Op uw laatste dag in Bulgarije neemt de gids u mee naar de prachtige wijk Boyana, waar u het  Nationaal Historisch Museum en de Boyana-kerk bezoekt. De laatste is UNESCO Werelderfgoed. Wandel door het museum en door de stad en kijk nog een keer goed om u heen, zodat u prachtig Sofia niet meer vergeet. Dan brengen we u naar het vliegveld voor de terugreis. Hopelijk tot ziens! Afstand: 20 km Reistijd: ongeveer 30 minuten Inclusief ontbijt
Plaats:
Sofia,Rilaklooster
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.415 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Bulgarije volgens uw wensen