Wandelen in het land van de Thraciërs

BulgarijeWandelen in het land van de Thraciërs

Avontuur
Tijdens deze actieve reis ontdekt u Bulgarije door verschillende mooie wandeltochten te maken. Geniet van de natuurreservaten en maak bijzondere tochten door de bergen. U komt in afgelegen gebieden en langs authentieke dorpjes. Hier ontmoet u de vriendelijke lokale bevolking en proeft u het echte Bulgaarse eten. Daarnaast laten we u de cultuur en de rijke geschiedenis van Bulgarije zien in prachtige steden als Sofia en Plovdiv. In acht dagen krijgt u een compleet en interessant beeld van het land. 
Reisideeën aangeraden door
Gergana Lokale*r Bulgarije Expert*in
Duur van de reis
8 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.260
Reisprogramma
Welkom in de hoofdstad

Dag 1: Welkom in de hoofdstad

Na de landing in Sofia wordt u van het vliegveld gehaald en naar uw hotel gebracht. Proef meteen de energieke sfeer van Sofia tijdens een wandeling door het stadscentrum. U heeft de rest van de dag vrije tijd, veel plezier met het verkennen van de stad.  Rit: 15 km, ongeveer 30 minuten Accommodatie : Budapest (Sofia)
Plaats:
Bansko,Parc National du Pirin

Bergbeklimmen in Vitosha

Dag 2: Bergbeklimmen in Vitosha

Trek uw wandelschoenen aan, we gaan vandaag naar het Vitosha-gebergte, een schilderachtig gebied dat boven de hoofdstad uittorent. Geniet op weg naar de hoogste top van adembenemende panoramische uitzichten en de rijke vegetatie om u heen. Onderweg ontmoet u in een berghut de medewerkers van de reddingsdienst, dat maakt de klim nog spannender. Sluit de avond op een ontspannen manier af in Sofia. Rit: 50 km, ongeveer 2 uur Ontbijt inbegrepen Accommodatie : Budapest (Sofia)
Plaats:
Sofia

UNESCO klooster en zandpiramides

Dag 3: UNESCO klooster en zandpiramides

Bij een verblijf in Bulgarije mag u het Rilagebergte niet missen. In dit prachtige gebied ligt het indrukwekkende Rilaklooster, dat we vandaag bezoeken. Dan is het door naar het dorpje Stob, waar u de zandstenen piramides bewondert. We overnachten in een authentieke herberg in Bansko en vanavond helpt u mee met het bereiden van de maaltijd. Zo krijgt u een goede indruk van de Bulgaarse keuken.  Rit: 230 km, ongeveer 4 uur Ontbijt inbegrepen Accommodatie : Deschka (Bansko)
Plaats:
Devin

Wandeling door de Banderischkavallei

Dag 4: Wandeling door de Banderischkavallei

Het noordelijke deel van het Piringebergte staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat gaan we vandaag ontdekken tijdens en wandeling. U ziet hier dennenbomen, endemische planten en kristalheldere meren. De tocht leidt door de vallei van de Banderischka-rivier op een hoogte van meer dan 2000 meter. En na een actieve dag in de mooie natuur kunt u 's middags ontspannen in de warmwaterbronnen. Een welverdiende luxe.  Rit: 40 km, ongeveer 2 uur Middelzware wandeling, 3-4 uur,  +300/-300 m. Ontbijt en diner inbegrepen. Accommodatie : Deschka (Bansko)
Plaats:
Sofia,Vitosha

De grotten van het ​Rodopegebergte

Dag 5: De grotten van het ​Rodopegebergte

We wandelen door het schilderachtige landschap naar de kloven van de Jagodina (of: aardbeien) grot in het Rodopegebergte. Wandel door de indrukwekkende grot langs mooie formaties. Die middag rijden we verder naar Devin, waar u in een kuuroord met thermale bronnen verblijft. Neem een heerlijk bad en ontspan na een actieve dag. Rit: 180 km, 3 uur Ontbijt inbegrepen Accommodatie : Hotel Ismena (Devin)
Plaats:
Sofia,Rilaklooster,Bansko

Leer meer over de doedelzak

Dag 6: Leer meer over de doedelzak

We gaan het Rodopegebergte verder verkennen tijdens een wandeling. Dit is het leefgebied van otters en gemzen die u tijdens de wandeling misschien tegenkomt. Dan reizen we verder naar het kleine stadje Chepelare, waar we een echte doedelzakwerkplaats bezoeken. De meester, Ilia Uchikov vertelt ons hoe het instrument wordt gemaakt en geeft een demonstratie. In de namiddag komen we aan in Plovdiv en heeft u de tijd om de stad te verkennen. We sluiten de dag af met een gezellig diner.  Rit: 130 km, ongeveer 3 uur Makkelijke wandeling, 3 uur, +150/-150 m Ontbijt inbegrepen Accommodatie : Ego (Plovdiv)
Plaats:
Plovdiv

Cultuursnuiven in Povldiv

Dag 7: Cultuursnuiven in Povldiv

Het stadje Plovdiv ligt aan de oevers van de Maritza-rivier in het bekende Bulgaarse wijngebied van de Thracische vlakte. Omdat de stad strategisch gelegen is heeft het een rijke geschiedenis en veel verschillene volkeren hebben hier hun sporen achtergelaten. We wandelen langs de kleurrijke huizen in de oude stad en bezoeken de Constantijn en Helenakerk en het Romeinse theater. En die middag sluiten we de dag af met een tour door de wijk Kapana, waar we Turkse koffie en zoetigheden kunnen proeven. Ontbijt inbegrepen Accommodatie : Ego (Plovdiv)
Plaats:
Plovdiv,Sofia

Dovizhdane Bulgarije!

Dag 8: Dovizhdane Bulgarije!

Na een laatste ontbijt zit uw wandelreis door prachtig Bulgarije erop. We brengen u terug naar de luchthaven in Sofia voor uw terugvlucht. We hopen dat u heeft genoten en dat u met veel plezier terugdenkt aan deze reis. Een goede vlucht! Rit: 130 km, ongeveer 2 uur Onbijt inbegrepen
Plaats:
Plovdiv
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.260 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Bulgarije volgens uw wensen