Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Sri Lanka in een notendop en de magische Malediven

Sri LankaSri Lanka in een notendop en de magische Malediven

Hoogtepunten
Tijdens deze actieve culturele reis ziet u in een week de absolute hoogtepunten van Sri Lanka. Bezoek de Leeuwenrots, een grottempel en historische steden. Wandel over een theeplantage en door een kruidentuin om meer te leren over de belangrijkste producten van Sri Lanka. En spot olifanten tijdens een spannende jeep safari. En dan vliegt u naar de prachtige Malediven om deze reis af te sluiten met zon, zee en strand. Er zijn weinig plekken op aarde die zo perfect paradijselijk zijn. Geniet ervan!
Reisideeën aangeraden door
Damithri Lokale*r Sri Lanka Expert*in
Duur van de reis
10 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.460
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Damithri momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Sri Lanka
Reisprogramma
Aankomst en bezoek Leeuwenrots

Dag 1: Aankomst en bezoek Leeuwenrots

Welkom op Sri Lanka! Op de luchthaven wordt u opgevangen door een vertegenwoordiger die u helpt met uw bagage en het vinden van uw transfer. Dan bezoekt u gelijk één van de hoogtepunten van uw reis! Beklim de 5e eeuwse rotsvesting van Sigiriya, een indrukwekkende citadel op 200m. hoogte. Wandel door de tuinen en bewonder de wereldberoemde fresco's. Dan brengen we u naar het nabijgelegen hotel voor de overnachting.  Accommodatie : Rangiri Dambulla (Dambulla)
Plaats:
Sigiriya

Rijke historie en wilde dieren

Dag 2: Rijke historie en wilde dieren

We leiden u rond door de historische stad Polonnaruwa*, die tijdens de Middeleeuwen de hoofdstad van het eiland was. U ziet de goedbewaarde ruïnes van het koninklijk paleis, de Gal Wiharaya met zijn 4 Boeddha standbeelden het Lotusbad en nog veel meer. Maak u dan klaar voor iets totaal anders, u gaat op jeepsafari in Minneriya NP. Dit wildreservaat is gesticht om de bedreigde dieren in de omgeving te beschermen. Kijk goed om u heen, misschien ziet u tijdens de safari wel olifanten!  * Optioneel: fietstour door Polonnaruwa Accommodatie : Rangiri Dambulla (Dambulla)
Plaats:
Polonnaruwa,Sigiriya

Rotstempel en de kruiden van Sri Lanka

Dag 3: Rotstempel en de kruiden van Sri Lanka

In deze rijke omgeving bezoekt u een laatste highlight, de rotstempel van Dambulla uit de 1e eeuw, toen koning Valagam Bahu na zijn verbanning hier toevlucht zocht. Wandel langs indrukwekkende muurschilderingen en 157 Boeddhabeelden. Dan brengt een transfer u naar de kruidentuinen van Matale. Krijg een kijkje in de groei en het productieproces van de kruiden waar Sri Lanka zo bekend om is. En na een actieve dag krijgt u hier een ontspannende hoofd- en schoudermassage.  Accommodatie : Earl's Regent (Kandy)
Plaats:
Dambulla,Kandy

De tand van Boeddha

Dag 4: De tand van Boeddha

Maak u klaar voor een unieke inkijk in de cultuur. Bij de Temple of the Tooth Relic staan vele uitgelaten Boeddhisten in de rij om een glimp op te vangen van de tand van Boeddha. Deze enthousiaste en chaotische manier van geloofsbelijdenis is typisch voor Sri Lankaanse Boeddhisten. Een bijzondere ervaring. Die middag kunt u ervoor kiezen om de weelderige botanische tuin net buiten Kandy te bezoeken, u kunt ook een middagje rust nemen en op eigen gelegenheid door de stad struinen.  Accommodatie : Earl's Regent (Kandy)
Plaats:
Kandy

De theevelden van Nuwara Eliya

Dag 5: De theevelden van Nuwara Eliya

U kunt vandaag op uw gemak genieten van het glooiende landschap vol theevelden tijdens de treinrit naar Nuwara Eliya. Dit koele bergdorpje heeft een ideaal klimaat en een typisch koloniale sfeer. Een perfecte vakantiebestemming dus! Leer tijdens een tour door een theefabriek hoe de beste thee van de wereld wordt geproduceerd en geclassificeerd. U maakt kennis met de plukkers en kunt hen van alles vragen terwijl u over de plantage wandelt. En natuurlijk kunt u ook een kopje pure Ceylon proeven.  Accommodatie : Seasons Villa (Nuwara Eliya)
Plaats:
Nuwara Eliya

Op zoek naar historie in de hoofdstad

Dag 6: Op zoek naar historie in de hoofdstad

Een transfer brengt u na het ontbijt naar Colombo, de huidige hoofdstad die zich in razend tempo ontwikkelt. Maar tussen de wolkenkrabbers zijn nog een paar plekken te vinden waar de historische charme bewaard is gebleven. Wandel langs Britse koloniale gebouwen, zoals de klokkentoren. Zie een Hindoeïstische en Boeddhistische tempel en het Bandaranaike conferentiecentrum, een geschenk van Sri Lanka aan China. En sluit af met een bezoek aan de Pettah bazaar om koopjes te scoren.  Accommodatie : Pegasus Reef (Colombo)
Plaats:
Colombo

Naar het paradijs!

Dag 7: Naar het paradijs!

Na een actieve week waarin u de allerbeste plekken van Sri Lanka heeft kunnen bewonderen is het nu tijd voor ontspanning. U vliegt naar Male, de hoofdstad van de Malediven, en wordt dan met een zeevliegtuig of speedboat naar uw resort gebracht. Na het inchecken kan het genieten beginnen. De ongekend azuurblauwe zee en het parelwitte strand zijn de kers op de taart bij deze reis.  Accommodatie : Sun Island Resort and Spa (Nalaguraidhoo)
Plaats:
Maldiven

Twee dagen pure ontspanning

Dag 8 tot 9: Twee dagen pure ontspanning

Op de Malediven verblijft u op All Inclusive basis, dus u hoeft zich nergens zorgen om te maken. Ontspan op één van de vele ongerepte stranden in de omgeving of doe iets actiefs. Dit is een unieke duik- en snorkellocatie, u kunt hier walvishaaien, mantaroggen, dolfijnen, schildpadden en nog veel meer spotten! Of kies voor een dagje islandhoppen en bezoek onbewoonde eilanden en prachtige stranden zoals deze nergens anders te vinden zijn.  Accommodatie : Sun Island Resort and Spa (Nalaguraidhoo)
Plaats:
Maldiven

Terugvlucht naar Europa

Dag 10: Terugvlucht naar Europa

Duik nog een laatste keer in zee en maak u dan klaar voor vertrek. Na een reis vol culturele activiteiten en ontspanning brengen we u naar de luchthaven voor uw terugvlucht. Met een koffer vol prachtige herinneringen en mooie foto's keert u huiswaarts. We hopen dat u heeft genoten en zien u graag nog een keer terug!
Plaats:
Maldiven
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.460 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Sri Lanka volgens uw wensen