Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Anders dan anders

Sri LankaAnders dan anders

Avontuur
Tijdens deze bijzondere reis van twee weken leert u Sri Lanka van een andere kant kennen. U begint in Chilawa, het dorpje met de grootste natuurlijke haven van het land en ontdekt het mooie Trincomalee, de beste plek om te snorkelen. Dan gaan we de natuur in. U maakt een prachtige hike door Knuckles National Park, raft over een kolkende rivier en slaapt tussen de wilde dieren. En als afsluiter kunt u genieten van een paar dagen in een prachtig hotel aan het strand. Deze reis zal u niet snel vergeten!
Reisideeën aangeraden door
Damithri Lokale*r Sri Lanka Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.335
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Damithri momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Sri Lanka
Reisprogramma
Aankomst in Chilaw

Dag 1: Aankomst in Chilaw

Welkom in Sri Lanka! Bij aankomst op de luchthaven heet onze medewerker u welkom. Met een transfer wordt u naar uw hotel gebracht. Kom vanmiddag lekker bij van de vlucht. Of maak alvast een wandeling door de levendige stad. Er is hier van alles te zien en te doen. Ga bijvoorbeeld naar de haven, of wandel langs de grote kathedraal.  En u kunt vanavond genieten van een heerlijk Sri Lankaans diner in het hotel. Accommodatie : Carolina Beach (Chilaw)
Plaats:
Chilaw

Vrije dag in Chilaw

Dag 2: Vrije dag in Chilaw

Uw eerste dag is vrij ter besteding, zodat u op uw gemak kunt bijkomen van de reis. Leuk om te zien in Chilaw is de vismarkt, waar de lokale vissers hun vangst verkopen. Maar natuurlijk kunt u de dag ook gewoon op het strand of bij het zwembad van het hotel doorbrengen. Geniet van het lekkere weer en de rust.  Accommodatie : Carolina Beach (Chilaw)
Plaats:
Chilaw

Authentiek dorp en de Leeuwenrots

Dag 3: Authentiek dorp en de Leeuwenrots

Laat Chilaw achter u en wandel door de straten van Hiriwadunna Village. De bosrijke wegen zijn hier onverhard en de bewoners vriendelijk en bescheiden. Ervaar het echte dorpsleven. Dan nemen we u mee naar Sigirya om de Leeuwenrots te beklimmen die op de werelderfgoedlijst staat. Deze citadel stijgt 200 meter hoog uit de jungle en is gebouwd door koning Kasapa. Bekijk de fresco's en loop langs de wal, de tuinen en de gracht. Accommodatie : Rangiri Dambulla Resort (Dambulla)
Plaats:
Hiriwaduna,Sigiriya,Dambulla

Safari in Wasgamuwa Nationaal Park

Dag 4: Safari in Wasgamuwa Nationaal Park

U kunt niet naar Sri Lanka gaan zonder de olifanten te zien en daarom maken we vandaag een safari in Wasgamuwa Nationaal Park. Bewonder de majestueuze dieren en ga ook op zoek naar luipaarden, wilde zwijnen en buffels. De middag kunt u vrij besteden in Dambulla. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende Gouden Tempel, een grottencomplex vol Boeddhabeelden.  Accommodatie : Rangiri Dambulla Resort (Dambulla)
Plaats:
Dambulla

Rit naar Trincomalee

Dag 5: Rit naar Trincomalee

We rijden verder naar het havenstadje Trincomalee. Deze plek heeft een belangrijke rol gespeeld in de handelsgeschiedenis van Sri Lanka. We nemen u mee op een tour langs Fort Frederick, dat Nederlandse invloeden heeft. Hier is ook de Hindoestaanse tempel Koneswaram Kolvil te zien. We gaan naar de grootste Britse begraafplaats van Sri Lanka en sluiten de dag af in de de haven. Dit is de grootste natuurlijke haven van het land. Accommodatie : Pigeon Island Resort (Trincomalee)
Plaats:
Trincomalee

Vrije dag in Trincomalee

Dag 6: Vrije dag in Trincomalee

Deze regio staat bekend om zijn mooie stranden en die kunt u op deze vrije dag mooi ontdekken! Ga naar Nilaveli, waar u goed kunt duiken en snorkelen. Of bezoek het drukkere, maar kleinere Uppuveli. U kunt er ook voor kiezen om het stadje te verlaten en de nabijgelegen warmwaterbronnen te bezoeken. Of om naar Pigeon Island Nationaal Park te gaan om te snorkelen. Veel plezier! Accommodatie : Pigeon Island Resort (Trincomalee)
Plaats:
Trincomalee

Rit naar Kandy

Dag 7: Rit naar Kandy

Onderweg naar het zuiden stoppen we in de kruidentuin van Matale. Ontdek de verschillende specerijen waar Sri Lanka bekend om staat en zie hoe ze worden verbouwd en verwerkt. Onze eindbestemming van vandaag is Kandy, een stadje in een mooie groene vallei, gelegen aan een meer. U slaapt in een ecolodge, middenin in de natuur. Geniet van het groen en het natuurlijke leven om u heen.  Accommodatie : Polwaththa Eco Lodges (Kandy)
Plaats:
Matale,Kandy

Wandeling door Knuckles

Dag 8: Wandeling door Knuckles

Trek uw wandelschoenen aan! Een gids neemt u mee op een hike door de weelderige Knuckles Mountain Range. Verwonder u over de verschillende kleuren groen van de jungle. De gids vertelt u van alles over het regenwoud en de dieren om u heen. Er zijn hier apen, eekhoorns en wel 200 verschillende soorten vogels. Kijk goed om u heen en geniet van een dag in de pure natuur. Accommodatie : Polwaththa Eco Lodges (Kandy)
Plaats:
Kandy,Knuckles Range

Raften in Kitulgala

Dag 9: Raften in Kitulgala

Met zijn twee moessonseizoenen is Kitulgala de ideale plek om te gaan raften! Maak u klaar voor een spannende tocht over de kolkende rivier. Houdt u niet van zoveel spanning, dan is het ook mogelijk om een hike door de jungle te doen. Die middag bezoeken we een theeplantage. Hier komt de beste thee ter wereld vandaan, de Sri Lankaanse Ceylon. Na een rondleiding mag u natuurlijk een kopje proeven. Accommodatie : Hotel Ashford (Nuwara Eliya)
Plaats:
Nuwara Eliya

Moon Plains National Park

Dag 10: Moon Plains National Park

We nemen u mee naar een park dat pas net geopend is voor toeristen: Moon Plains. Ga op zoek naar wilde dieren als buffels, herten en luipaarden. Het hoogtepunt is de Mini World's End, een klif met een fantastisch uitzicht van 360 graden. Dan rijden we door naar Udawalawe, waar u twee nachten in een tent bij het nationale park verblijft. Het lijkt wel of u zich hier tussen de wilde dieren slaapt! Accommodatie : Big Game Camp (Udawalawe)
Plaats:
Udawalawe

Udawalawe Nationaal Park

Dag 11: Udawalawe Nationaal Park

Dit prachtige park vol wilde dieren is ontstaan toen het Udawalawe Reservoir aan de Walawe rivier werd gebouwd. De gevluchte dieren werden hier opgevangen en zo kon ook het stuwmeer beschermd worden. Het park staat bekend om de vele olifanten die hier wonen. Accommodatie : Big Game Camp (Udawalawe)
Plaats:
Udawalawe

Laatste dagen ontspannen

Dag 12 tot 14: Laatste dagen ontspannen

We sluiten de reis af met een paar dagen in het charmante vissersdorpje Beruwela. Heeft u nog niet genoeg van de levendigheid van Sri Lanka, ga dan het bruisende stadje in. Maar u kunt ook heerlijk tot rust komen in uw comfortabele hotel en op de lang uitgerekte stranden die dit gebied rijk is. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de schildpaddenopvang en zie hoe de kleine schildpadjes hier gered worden. Accommodatie : Earl's Reef (Beruwela)
Plaats:
Beruwela

Vertrek vanaf Beruwela

Dag 15: Vertrek vanaf Beruwela

Gebruik de laatste uurtjes in Beruwela om souvenirs te kopen voor de thuisblijvers. Dan gaat u met een transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht. U heeft ongetwijfeld een prachtige reis gehad en heeft genoeg mooie herinneringen om onderweg van na te genieten. We wensen u een goede reis!
Plaats:
Beruwela
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.335 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Sri Lanka volgens uw wensen