Vanwege de recente politieke gebeurtenissen wordt afgeraden onmiddellijk naar Sri Lanka te reizen.
Waarheen reizen?Actuele informatie over reisbestemmingen
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
De hoogtepunten van Sri Lanka en pure ontspanning op de Malediven

Sri LankaDe hoogtepunten van Sri Lanka en pure ontspanning op de Malediven

Boek Gerust
 • Klassiekers
Tijdens deze reis nemen we u mee langs de hoogtepunten van Sri Lanka. Duik de geschiedenis in en ontdek Mihintale, Anuradhapura en Kandy. U ziet grottentempels, eeuwenoude vestingen bovenop een rots en vele tempels. We rijden met de trein door de glooiende heuvels met theevelden en ontmoeten de olifanten van Sri Lanka tijdens een bijzondere jeepsafari. Als kers op de taart vliegt u naar de paradij...

Tijdens deze reis nemen we u mee langs de hoogtepunten van Sri Lanka. Duik de geschiedenis in en ontdek Mihintale, Anuradhapura en Kandy. U ziet grottentempels, eeuwenoude vestingen bovenop een rots en vele tempels. We rijden met de trein door de glooiende heuvels met theevelden en ontmoeten de olifanten van Sri Lanka tijdens een bijzondere jeepsafari. Als kers op de taart vliegt u naar de paradijselijke Malediven voor een paar dage pure ontspanning. Op zulke mooie stranden bent u nog nooit geweest!

Lees meer

Uw lokale reisexpert Damithri

Engelstalige reisagent in Sri Lanka
119 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Stad
  Stad
 • Paradijselijke stranden
  Paradijselijke stranden
 • Snorkelen en duiken
  Snorkelen en duiken

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Negombo

Welkom in Sri Lanka! Bij aankomst op de luchthaven vangt onze vertegenwoordiger u op. Hij brengt u naar het hotel in Negombo. Deze stad is het hart van de Sri Lankaanse visindustrie, u ziet de zee en de vele catamarans. Rust uit van de vlucht of bezoek eventueel de lagune van Negombo, de visveiling, het Nederlandse fort of de katholieke kerk.

Plaats:
Negombo
Accommodatie
Paradise Holiday Village (Negombo)

Dag 2: Bakermat van het Boeddhisme

We bezoeken Mihintale, dat wordt beschouwd als de bakermat van het Boeddhisme in Sri Lanka. We klimmen zo'n 1840 treden naar de top van een rots. Daar zijn veel heiligdommen te bewonderen en heeft u een prachtig uitzicht over het omliggende landschap. Daarna rijden we door naar Anuradhapura voor de overnachting.

Plaats:
Mihintale, Anuradhapura
Accommodatie
Alakamanda (Anuradhapura)

Dag 3: De heilige stad

Anuradhapura is UNESCO werelderfgoed en was de eerste hoofdstad van het oude Ceylon. Bezoek de heilige boom, Sri Maha Bodhi, die meer dan 2200 jaar geleden hier is gebracht. Volgens de overlevering bereikte Prins Siddhartha onder deze boom de verlichting. Bekijk de overblijfselen van het koperen paleis waar monniken verbleven en bezoek de beroemde Dagoba van Ruwanweliseya. Tot slot is er een Boeddhabeeld in de mediterende houding en de Isurumunyarotstempel die bekend staat om zijn rotstekeningen. 

Plaats:
Anuradhapura
Accommodatie
Alakamanda (Anuradhapura)

Dag 4: De grottempel van Dambulla

We nemen u mee naar een grottempel bovenop een rots, gebouwd door koning Walagambahu in de 1e eeuw voor Christus. Deze tempel behoort tot het Werelderfgoed. Het gehele complex bestaat uit vijf verschillende grotten en heeft meer dan 2000 vierkante meter geverfde muren en plafonds. De tempel heeft meer dan 150 afbeeldingen van Boedhha. De grootste Boeddha is uitgehouwen uit een rots en heeft een lengte van zo’n 14 meter. Na het bezoek wordt u naar het hotel gebracht.

Plaats:
Dambulla
Accommodatie
Rangiri Dambulla (Dambulla)

Dag 5: Historische stadstour en jeepsafari

We nemen u mee naar Polonnaruwa, dat in de middeleeuwen de hoofdstad van het eiland was. Bezoek de ruïnes van het Koninklijke Paleis, de Gal Viharaya, de Publiekshal, het Lotusbad, het standbeeld van koning Parakramabahu en de 4 prachtige Boeddha standbeelden uitgehouwen uit een rots. Dan is het door naar Minneriya, een beschermd gebied. Ga mee op jeepsafari en spot de wilde dieren. 

Plaats:
Polonnaruwa, Minneriya, Dambulla
Accommodatie
Rangiri Dambulla (Dambulla)

Dag 6: De leeuwenrots en Sri Lankaanse kruiden

Een bijzonder moment, vandaag beklimt u de beroemde leeuwenrots. Op 200 meter hoogte zie u een vestingsstad met een gracht, een wal en uitgestrekte tuinen,. En natuurlijk een prachtig uitzicht. Bekijk ook de schilderingen van de ‘Heavenly Maidens’ die zich op een beschutte plek van de rots bevinden en te bereiken zijn via wenteltrappen. Dan bezoekt u een kruidentuin in Matale en zie u hoe de kruiden waar Sri Lanka om bekend staat worden verbouwd en verwerkt. We rijden door naar Kandy voor de overnachting. 

Plaats:
Matale, Kandy
Accommodatie
Skyloft by Yathra (Kandy)

Dag 7: Stadstour en bezoek botanische tuinen

Kandy was de laatste hoofdstad van de Sri Lankaanse koningen en staat voor pracht en grootsheid. Rijd rond het meer dat aangelegd is door de laatste Sinhalese koning en bezoek de tempel van de Tand. Dan gaat u naar de nabijgelegen botanische tuinen van Peradeniya. In dit paradijs vindt u uitgestrekte gazonnen, paviljoenen, een gigantische Javabijboom en talrijke bloembedden. De grootste attractie is het orchideeënhuis. 

Plaats:
Kandy, Peradeniya
Accommodatie
Skyloft by Yathra (Kandy)

Dag 8: Treinrit naar Ella

U rijdt met de trein door de prachtige bergen bezaaid met theevelden. Aangekomen in Ella bezoekt u een theeplantage en fabriek. Hier komt de beste thee ter wereld vandaan! U ziet hoe de blaadjes worden gesorteerd en natuurlijk mag u ook een kopje van de pure Ceylon proeven. 

Plaats:
Nuwara Eliya, Ella
Accommodatie
Oak Ray Ella Gap (Ella)

Dag 9: Een dag in de natuur

We gaan wandelen! Beklim de Ella Rock, een steile en uitdagende wandeling die u via het spoor en een treinstation dwars door de prachtige natuur brengt. En het uitzicht op de top is adembenemend! Doet u liever een makkelijke wandeling, beklim dan Little Adam's Peak. Dit is een lager voorgebergte ten oosten van Ella. Als u tijd hebt breng er dan ook zeker een bezoekje aan de bekende Nine Arch Bridge. 

Plaats:
Ella
Accommodatie
Oak Ray Ella Gap (Ella)

Dag 10: Safari in Udawalawe NP

Het Udawalawe National Park ligt op de grens van Sabaagamuwa en de Uva provincies. Het is ontstaan als een toevluchtsoord voor wilde dieren. De dieren werden verdreven door de bouw van het Udawalawe Reservoir aan de Walawe rivier. Ook werd het gecreëerd om het stuwmeer te beschermen. Het park staat bekend om zijn hoge populatie aan olifanten. Vandaag gaat u hier tijdens de safari naar op zoek!

Plaats:
Udawalawe, Embilipitiya Udagama
Accommodatie
Centauria Lake (Udawalawe)

Dag 11: Route naar de kust

In Udawalawe bezoeken we het Elephant Transit Home, dat verweesde olifantenkalveren opvangt en laat revalideren. Ze worden weer vrijgelaten in het wild. Dan bezoeken we het centrum van het Nederlandse regime in de 17e eeuw, Galle. Bezoek de Nederlandse kerk, het museum en het Galle Fort. De volgende stop is Balapitiya, waar we een boottocht maken op de Madu rivier. Laat u betoveren door de idyllische lagune met honderden eilanden en het mangrovebos. We rijden dan door naar Colombo voor de overnachting. 

Plaats:
Galle, Balapitiya, Colombo
Accommodatie
Grand Oriental (Colombo)

Dag 12: Vlucht naar de bounty eilanden

U laat Sri Lanka achter u en vliegt naar Male, de hoofdstad van de Malediven. Vanuit het vliegtuig ziet u de eilanden liggen in de azuurblauwe zee. Met een zeevliegtuig of speedboat wordt u naar het vakantie-eiland gebracht waar u voor heeft gekozen tijdens het boeken. Check in en gebruik de rest van de dag om te genieten op de prachtige paradijselijke stranden. 

Plaats:
Colombo, Maldiven
Accommodatie
Fun Island Resort & Spa (Kaafu Atoll)

Dag 13 tot 15: Een paar dagen genieten

De Malediven zijn een topbestemming om te duiken of te snorkelen. Er zijn hier namelijk walvishaaien, mantaroggen, dolfijnen, schildpadden en nog veel meer zeedieren. Bij uw resort kunt u een duiktrip boeken. Maar u kunt ook kiezen voor andere excursies, zoals eilandhoppen, varen, onbewoonde eilanden bezoeken en nog veel meer. Wilt u liever gewoon ontspannen, verken dan één van de vele stranden in de omgeving. 

Plaats:
Maldiven
Accommodatie
Fun Island Resort & Spa (Kaafu Atoll)

Dag 16: Vertrek vanaf Malediven 

En dan is het alweer tijd om te vertrekken. Duik nog een keertje in de zee of in het zwembad van het resort voor u terug wordt gebracht naar de luchthaven. U heeft tijdens deze reis kunnen genieten van cultuur en van het paradijs. Dit gaat u waarschijnlijk niet snel vergeten! Een goede terugreis toegewenst en hopelijk tot ziens!

Plaats:
Maldiven

NegomboMihintaleAnuradhapuraDambullaPolonnaruwaMinneriyaMataleKandyPeradeniyaNuwara EliyaEllaUdawalaweEmbilipitiya UdagamaGalleBalapitiyaColomboMaldiven

Praktische informatie

Prijs vanaf € 1.210 Per persoon
Boek Gerust Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Chauffeur
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 1.210 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

Circa € 1.210 / 16 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon - Standaard (zie programma)€ 1.210€ 1.060€ 990
Prijs per persoon - Superieur€ 1.460€ 1.340€ 1.280
Prijs per persoon - Deluxe € 3.480€ 3.360€ 3.300
* Er zijn supplementen voor kerst, nieuwjaar en Perahera (juli/aug 2020) - vraag ons naar de prijzen

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie - in het programma ziet u de standaard optie, neem contact met ons op voor superieur en deluxe
 • Halfpension in hotels vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 16
 • Welkomstdrankje in elk hotel
 • Engelssprekende gids/chauffeur

Niet inbegrepen in de prijs

 • Lunch en dranken
 • Entreegelden: Sigiriya ($30 pp), Polonnaruwa ($25 pp), Kandy Temple ($11 pp), Peradeniya ($11 pp), Minneriya ($50 pp), Anuradhapura ($25 pp), Isurumuniya ($2 pp), Sri Maha Bodhi ($2,50 pp), Mihintale ($4 pp), Udawalawe NP ($50 pp)
 • Activiteiten: safaritocht Minneriya ($40 voor een 6-persoons jeep), safaritocht Udawalawe ($30 voor een 6-persoons jeep), boottocht Balapitiya ($10 pp)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Verzekeringen
Boek uw vlucht naar Sri Lanka
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Damithri in Sri Lanka wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Sri Lanka (13)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema