Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert

Sri LankaBijzondere locaties en ongerepte natuur

 • Buiten de gebaande paden
Gedurende deze reis door Sri Lanka komt u op plekken waar maar weinig toeristen komen, zoals Ritigala. Hier ziet u na een mooie klim door een prachtig bos, de ruïnes van een oud boeddhistisch klooster dat gebouwd is in de 1e eeuw na Christus. Even indrukwekkend is uw Elephant Walk Experience bij een bezoek aan de Millenium Foundation, waarbij u de kans krijgt om te baden met een olifant! Daarnaast...

Gedurende deze reis door Sri Lanka komt u op plekken waar maar weinig toeristen komen, zoals Ritigala. Hier ziet u na een mooie klim door een prachtig bos, de ruïnes van een oud boeddhistisch klooster dat gebouwd is in de 1e eeuw na Christus. Even indrukwekkend is uw Elephant Walk Experience bij een bezoek aan de Millenium Foundation, waarbij u de kans krijgt om te baden met een olifant! Daarnaast ziet u de meest prachtige nationale parken zoals Wilpattu National Park vlakbij Anuradhapura en Moonplains in Nuwara Eliya. Geniet onder begeleiding van een Engelssprekende gids van het beste wat Sri Lanka u te bieden heeft!

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Bergen
  Bergen
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Bos & Jungle
  Bos & Jungle
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Paradijselijke stranden
  Paradijselijke stranden

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in Sri Lanka!

Op de luchthaven wordt u door een vertegenwoordiger verwelkomd en naar uw hotel gebracht. U verblijft pal aan het strand in een leuk resort met prachtig zwembad. Geniet van het lekkere weer, de zee en de luxe in het hotel. Een goed begin van een bijzondere vakantie!

Plaats:
Chilaw
Accommodatie
Carolina Beach (Chilaw)

Dag 2: Vrije dag in Chilaw

Start de vakantie met een dagje aan het strand en kom rustig bij van de vlucht. Bekijk 's ochtends de markt waar de vissers hun vangst verkopen. Maak een lange strandwandeling en ga lekker zwemmen in de zee of bij het zwembad van het hotel.

Plaats:
Chilaw
Accommodatie
Carolina Beach (Chilaw)

Dag 3: Wilde dieren in Wilpattu Nationaal Park

We rijden naar Wilpattu, waar in een tent vlakbij het Nationaal Park slaapt. U gaat tijdens een spannende jeepsafari op zoek naar wilde dieren. Dit park staat bekend om zijn grote populatie luipaarden, maar er zijn ook olifanten, beren, herten, krokodillen en een groot aantal verschillende vogelsoorten. Houd uw ogen dus goed open!

Plaats:
Wilpattu
Accommodatie
Big Game Camp (Wilpattu)

Dag 4: De ​ruïnes van Ritigala

Onderweg naar Habarana stoppen we bij het natuurreservaat van Ritigala. Hier staat de hoogste berg van Sri Lanka! We bezoeken ruïnes van een monarchie uit de 1e eeuw voor Christus. Er mogen hier niet zoveel toeristen komen, om de flora en fauna in het gebied te beschermen. 

Plaats:
Habarana, Ritigala
Accommodatie
Habarana Village by Cinnamon (Habarana)

Dag 5: Dorpsbezoek en Leeuwenrots

De dag begint met een bezoek aan het dorp Hiriwadunna. Loop over de paden door het bos en ontmoet de bescheiden bevolking. Die middag beklimmen we de wenteltrap naar de bijzondere Leeuwenrots. Deze citadel rijst 200 meter boven de jungle uit en heeft grachten, een wal en uitgestrekte tuinen. Bewonder de wereldberoemde fresco's van de 'Heavenly Maidens' van Sigiriya.

Plaats:
Habarana, Hiriwadunna, Sigiriya
Accommodatie
Habarana Village by Cinnamon (Habarana)

Dag 6: De kruidentuin van Matale

Onderweg naar de volgende bestemming stoppen we in Matale, waar u kunt zien hoe de kruiden worden gemaakt waar Sri Lanka zo bekend om staat. Zie het proces van verbouwen en verwerken. Daarna rijden we verder naar Kandy, waar we slapen in een ecolodge middenin de natuur.

Plaats:
Kandy, Matale
Accommodatie
Polwaththa Eco Lodges (Kandy)

Dag 7: Hike in Knuckles Range

U bezoekt de Knuckles Mountain Range, een prachtig natuurgebied ten noordoosten van Kandy. Met een gids maakt u een wandeling door de jungle. Hij leert u van alles over de planten en de dieren die hier wonen. U zult versteld staan van de verschillende kleuren groen en zult regelmatig stoppen om te genieten van de bijzondere omgeving.

Plaats:
Kandy
Accommodatie
Polwaththa Eco Lodges (Kandy)

Dag 8: Bezoek Millenium Foundation

U bezoekt 's ochtends de Millenium Foundation, een organisatie die zich inzet voor het verbeteren van het welzijn van olifanten in Sri Lanka. De foundation wordt door een familie gerund. Ze zorgen voor medische behandelingen, voedsel en dierenartsen die door het land reizen om zieke olifanten te helpen. Tijdens een Elephant Walk Experience loopt u met een olifant over het terrein en gaat u baden in de rivier met de olifant. 

Plaats:
Ramboda
Accommodatie
Oak Ray Tea Bush (Ramboda)

Dag 9: Hike door de omgeving van Ramboda

Maak een korte wandeling in de omgeving van Ramboda. Dit kleine bergdoprje ligt midden tussen de theeplantages en de meeste mensen leven hier van het verbouwen van thee. Na een bezoek aan de beroemde Ramboda Falls reizen we verder naar Nuwara Eliya. 

Plaats:
Ramboda, Nuwara Eliya
Accommodatie
Hotel Ashford (Nuwara Eliya)

Dag 10: Wandeling in Moon Plains

U gaat een wandeling maken in Moon Plains, een park dat nog niet zo lang voor toeristen toegankelijk is. Let op, want er zijn hier veel dieren, zoals buffels en herten. En het hoogtepunt is het 360 graden uitzicht vanaf Mini World's End, werkelijk waar adembenemend! U sluit de dag af met een bezoek aan een theeplantage, waar u ziet hoe de beroemde Ceylonthee gemaakt wordt. En natuurlijk mag u ook proeven.

Plaats:
Nuwara Eliya
Accommodatie
Hotel Ashford (Nuwara Eliya)

Dag 11: Bijzondere treinreis naar Ella

Met de trein reist u door misschien wel het mooiste gebied van het land. De glooiende heuvels met theevelden glijden langs uw raam. Aangekomen in Ella heeft u twee mogelijkheden. U kunt de Ella Rock beklimmen, een uitdagende hike met een fantastisch uitzicht als beloning. U kunt ook kiezen voor de wandeling naar Little Adam's Peak - iets makkelijker, maar ook erg mooi. En als u tijd over heeft kunt u de beroemde Nine Arch Bridge bezoeken.

Plaats:
Ella
Accommodatie
Oak Ray Ella Gap (Ella)

Dag 12: Vrije dag in Sinharaja

In vijf uur tijd rijdt u vandaag van Ella naar Siharaja, de uitvalsbasis voor een bezoek aan het mooie natuurlijke Siharanja Forest. Neem de rest van de dag om uit te rusten van de lange rit en om u alvast voor te bereiden op een bijzondere dag morgen. 

Plaats:
Sinharaja
Accommodatie
Rainforest Edge (Sinharaja)

Dag 13: Sinharaja Forest

We gaan een trekking doen in Sinharaja Forest Reserve, dat UNESCO-werelderfgoed is. Het bos staat bekend om zijn grote biodiversiteit. Leer hoe de verschillende dieren hun voedsel verzamelen, luister naar het geluid van de krekels en het gekwetter van de vogels. In de prachtige groene omgeving ziet u het beste van Moeder Natuur!

Plaats:
Sinharaja, Beruwela
Accommodatie
Earl's Reef (Beruwela)

Dag 14 tot 15: Naar het strand

De reis eindigt zoals hij is begonnen, met twee dagen uitrusten aan de kust. In het charmante vissersdorpje Beruwela kunt u genieten van de langgerekte stranden. Het hotel heeft een prachtig zwembad en verschillende wellness behandelingen die u kunt bijboeken. Geniet van uw laatste dagen in prachtig Sri Lanka.

Plaats:
Beruwela
Accommodatie
Earl's Reef (Beruwela)

Dag 16: Vertrek vanaf Beruwela

Duik nog een laatste keer in de zee of in het zwembad. En dan is het tijd om afscheid te nemen van dit bijzondere land. We brengen u naar de luchthaven voor uw terugvlucht en wensen u een goede reis!

Plaats:
Beruwela

ChilawWilpattuHabaranaRitigalaHiriwadunnaSigiriyaKandyMataleRambodaNuwara EliyaEllaSinharajaBeruwela

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.100 / 16 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:24
Prijs per persoon (mei - okt)€ 1.100€ 960
Prijs per persoon (nov - apr)€ 1.210€ 1.070
Prijs per persoon (jul - aug)€ 1.290€ 1.040
Supplement single€ 450

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie in standaard kamers, inclusief ontbijt en diner
 • Transfer van en naar de luchthaven in een voertuig met airconditioning
 • Engelssprekende gids/chauffeur
 • Welkomstdrankje in elk hotel

Niet inbegrepen in de prijs

 • Entreegelden: Sigiriya (30 USD), Moon Plains (38 USD), Peradeniya (11 USD), Wilpattu (50 USD), jeepsafari Wilpattu (40 USD), Ritigala (5 USD), Millenium Foundation (33 USD)
 • Lunch en dranken
 • Optionele activiteiten en excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Sri Lanka (19)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema