De absolute hoogtepunten

Sri LankaDe absolute hoogtepunten

Hoogtepunten
Deze reis neemt u mee langs de historische steden van Sri Lanka, velen zijn ooit de hoofdstad van dit magische eiland geweest. Bezoek ruïnes, tempels en tuinen en beklim unieke steden die hoog op een rots gebouwd zijn. Maar er is ook tijd voor de natuur! Tijdens een safari gaat u op zoek naar olifanten en andere wilde dieren en in Negombo geniet u van prachtig uitgerekte stranden om ultiem tot rust te komen. Kortom, een reis met alleen maar fantastische hoogtepunten.  Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden
Reisideeën aangeraden door
Damithri Lokale*r Sri Lanka Expert*in
Duur van de reis
9 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 700
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Damithri momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Sri Lanka
Reisprogramma
Aankomst in Negombo

Dag 1: Aankomst in Negombo

Welkom in het hart van de Sri Lankaanse visindustrie, Negombo. De zee en de vele catamarans bepalen hier de horizon. Op de luchthaven wordt u opgehaald door een van onze medewerkers die u naar uw hotel brengt. Kom bij van de vlucht of ga alvast op pad. Bezoek eventueel de lagune van Negombo, de vismarkt, het Nederlandse fort of de katholieke kerk. Accommodatie : Paradise Holiday Village (Negombo)
Plaats:
Negombo

Boeddhistische rots

Dag 2: Boeddhistische rots

Bezoek Mihintale, dat wordt gezien als de bakermat van het boeddhisme in Sri Lanka. Maak de pittige klim naar de top over de 1840 traptreden. Bovenaan kunt u op uw gemak de verschillende heiligdommen bekijken en natuurlijk genieten van het adembenemende uitzicht.  Accommodatie : Alakamanda (Anuradhapura)
Plaats:
Anuradhapura,Mihintale

Bezoek Heilige stad en grottempel

Dag 3: Bezoek Heilige stad en grottempel

Bezoek de heilige stad Anuradhapura, dat ooit de hoofdstad van Ceylon was. Bewonder de heilige boom die 2200 jaar geleden hierheen werd gebracht en wandel door de overblijfselen van het koperen paleis, waar vroeger monniken woonden. En ook het Boeddhabeeld en de rotstempel zijn een bezoekje waard. Die middag bezoekt u boven op een rots de grottempel van Dambulla. Deze tempel heeft meer dan 150 Boeddhabeelden! Accommodatie : Palwehera Village (Pinnawala)
Plaats:
Anuradhapura,Dambulla

Ruïnes en safari

Dag 4: Ruïnes en safari

We bezoeken een andere historische stad, Polonnuruwa. De ruïnes hiervan zijn in erg goede staat. Loop langs het Koninklijke Paleis, de Gal Viharaya, de Publiekshal en het Lotusbad. Bewonder de verschillende Boeddhabeelden en andere monumenten. En dan gaat u door naar het Minneriya Park voor een heuse jeepsafari. Ga op zoek naar olifanten en andere wilde dieren rond het kunstmatige meer. Accommodatie : Palwehera Village (Pinnawala)
Plaats:
Polonnaruwa,Minneriya

Leeuwenrots en kruidentuin

Dag 5: Leeuwenrots en kruidentuin

Tijd voor het volgende hoogtepunt! U beklimt de leeuwenrots, die werelderfgoed is. Bovenop de rots van 200m hoog is een vestingsstad gebouwd, compleet met een gracht, een wal en uitgestrekte tuinen. Bewonder dit bijzondere fenomeen. Daarna leert u meer over hoe in Sri Lanka specerijen verbouwd en verwerkt worden in de kruidentuin van Matale. Nu weet u waar het pittige eten vandaan komt! Accommodatie : Royal Kandyan (Kandy)
Plaats:
Sigiriya,Matale

Treinrit en theeplantage

Dag 6: Treinrit en theeplantage

Welkom in Kandy, de laatste hoofdstad van de Sri Lankaanse koningen. Hier vindt u pracht en grootsheid. Legendes en tradities worden hier met liefde in stand gehouden. Rij rond het meer van Kandy en bezoek de tempel. Die middag maakt u een wandeling door de botanische tuinen van Peradeniya. Met 147 hectares is dit een waar natuurlijk paradijs. Bewonder gazons, bloembedden en het beroemde orchideeënhuis. Accommodatie : Royal Kandyan (Kandy)
Plaats:
Kandy

Treinreis en theeplantage

Dag 7: Treinreis en theeplantage

Met de trein reist u door het indrukwekkende binnenland van Sri Lanka. Zie door het raam de weelderige bossen, uitgestrekte theeplantages en pittoreske dorpjes voorbij glijden. Dan nemen we u mee naar de plek waar de beste thee op aarde wordt gemaakt. In deze fabriek kunt u zien hoe thee wordt verbouwd en gesorteerd. En u kunt een kop pure Ceylon proeven. Accommodatie : Hotel Ashford (Nuwara Eliya)
Plaats:
Nuwara Eliya

Horton Plains

Dag 8: Horton Plains

We bezoeken de uitgestrekte vlakten en mistige graslanden van de Horton Plains. Gelegen op zo'n 2200m hoogte vindt u hier kale bomen en ijskoude beekjes. Het unieke uitzichtspunt 'World's End' wordt beschouwd als het beste uitzicht van het land. We maken een wandeling van 14km en bezoeken hellingen en watervallen. Houd onderweg goed uw ogen open, want u kunt hier prachtige vogels en wilde dieren als apen spotten. Accommodatie : Paradise Holiday Village (Negombo)
Plaats:
Horton Plains

Vertrek vanaf Negombo

Dag 9: Vertrek vanaf Negombo

Gebruik uw laatste ochtend om nog heerlijk te genieten op het strand. In iets meer dan een week heeft u de mooiste plekjes van Sri Lanka gezien en het is nu tijd om weer terug te gaan. U wordt vandaag weer naar het vliegveld gebracht. U bent ongetwijfeld een hoop mooie herinneringen rijker. We zien u graag nog een keertje terug!
Plaats:
Negombo
Praktische informatie
Budget vanaf€ 700 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Sri Lanka volgens uw wensen