Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Avontuurlijk Sri Lanka en surfen op de Malediven

Sri LankaAvontuurlijk Sri Lanka en surfen op de Malediven

Avontuur
Combineer avontuurlijk Sri Lanka met een paar dagen surfen op de paradijselijke Malediven. U begint de reis met een bezoek aan koloniaal Galle, gevolgd door een paar natuurlijke hoogtepunten. Wandel door het de weelderige natuur van het Sinharaja reservaat, bezoek indrukwekkende watervallen en ga op zoek naar olifanten. Ontdek Boeddhistische gebruiken en zie de bijzondere rotsvesting Pidurangala. En als afsluiter kunt u genieten van een relaxt verblijf in één van de beste surfresorts op de Malediven. Puur genieten!
Reisideeën aangeraden door
Damithri Lokale*r Sri Lanka Expert*in
Duur van de reis
16 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.370
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Damithri momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Sri Lanka
Reisprogramma
Aankomst in Koggala

Dag 1: Aankomst in Koggala

Ayubowan! Welkom in Sri Lanka! Op de luchthaven wordt u opgevangen door onze vertegenwoordiger. Hij helpt u met de bagage en brengt u naar de transfer naar uw hotel. Na het inchecken kunt u de rest van de avond vrij indelen.  Accommodatie : Koggala Beach (Koggala)
Plaats:
Koggala

Stadstour Galle en bezoek dorp

Dag 2: Stadstour Galle en bezoek dorp

Galle was het middelpunt van het Nederlandse regime in de 17e eeuw, het majestueuze Galle Fort herinnert hieraan. Het koloniale stadje is erkend als werelderfgoed. We nemen u mee naar het fort, het Nederlandse museum en de Nederlandse kerk. Dan neemt u een transfer naar Sinharaja voor een bezoek aan een lokaal dorpje, waar u met een lokale familie een kop kruidenthee drinkt. De warme gastvrijheid van de lokale bevolking is een unieke ervaring.  Accommodatie : Sinharaja Forest Gate (Sinharaja)
Plaats:
Koggala,Galle,Sinharaja

Wandelen in het Sinharaja Reservaat

Dag 3: Wandelen in het Sinharaja Reservaat

Begin de dag met een wandeling door het regenwoud van Sinharaja. Het reservaat, dat UNESCO Werelderfgoed is, is één van Sri Lanka’s hotspots als het gaat om biodiversiteit. U ziet de bijzondere flora en fauna en leert meer over de voedselstrategie van de verschillende diersoorten. Luister naar de krekels en de vogels en u weet zeker dat u hier middenin de natuur bent.  Accommodatie : Sinharaja Forest Gate (Sinharaja)
Plaats:
Sinharaja

De natuur rondom Ella

Dag 4: De natuur rondom Ella

Een transfer brengt u naar Bandarawela, met een stop in Ella. Hier bezoekt u de Ravana grotten en waterval. De grotten liggen op 1370m boven zeeniveau op het fundament van een klif. Onderzoek heeft aangetoond dat hier 25,000 jaar geleden al mensen hebben gewoond. De indrukwekkende Ravana waterval valt van zo'n 25 meter over een ovale rots naar beneden. De perfecte plek voor een frisse duik! Daarna rijdt u naar Bandarawela, waar u de avond ter vrije besteding heeft.  Accommodatie : Bandarawela Hotel (Bandarawela)
Plaats:
Ella,Bandarawela

De hoogste waterval van Sri Lanka

Dag 5: De hoogste waterval van Sri Lanka

Maak u klaar voor een hike naar de Bambarakanda waterval, met zijn 263 meter de hoogste waterval in Sri Lanka. De waterval is niet breed, maar valt als een dunne streep over de rosten. We wandelen door de omgeving van Bambarakanda. Dit gebied is rijk aan prachtige uitzichten, ruig terrein, watervallen en theevelden. Door zijn koele klimaat is het een aantrekkelijke bestemming voor natuurliefhebbers. Accommodatie : Bandarawela Hotel (Bandarawela)
Plaats:
Bambarakanda

De trein naar Nuwara Eliya

Dag 6: De trein naar Nuwara Eliya

Neem de trein door het prachtige heuvelachtige landschap en langs theeplantages naar het koele bergdorpje Nuwara Eliya (Nanu Oya), dat ook de ‘stad van de dageraad’ wordt genoemd. Met zijn koele klimaat en typisch koloniale sfeer is dit een populaire vakantiebestemming. We nemen u mee naar een theeplantage en een theefabriek. Leer hoe hier de beste thee ter wereld wordt geproduceerd en natuurlijk mag u ook een kopje pure Ceylon proeven! Na het bezoekt reis u verder naar Kandy waar u kunt genieten van een traditionele Sri Lankaase dansshow. Accommodatie : Earl's Regent (Kandy)
Plaats:
Nuwara Eliya,Kandy

De tand van Boeddha en de botanische tuinen

Dag 7: De tand van Boeddha en de botanische tuinen

Begin de dag met een bezoek aan de Temple of the Tooth Relic, waar u kunt aansluiten bij de uitgelaten Boeddhisten die in de rij staan in de hoop een glimp op te vangen van de tand van Boeddha. Een bijzondere ervaring waar u kennismaakt met de uitgelaten en chaotische manier van geloofsbelijdenis in Sri Lanka. Dan wandelt u door de weelderige botanische tuin net buiten Kandy. Bewonder de paviljoenen, een gigantische Javaanse vijgenboom en het idyllische orchideeënhuis.  Accommodatie : Earl's Regent (Kandy)
Plaats:
Kandy

Een rotstempel en olifanten

Dag 8: Een rotstempel en olifanten

Een transfer brengt u naar Sigiriya, voor een bezoek aan de Dambulla Rotstempel (UNESCO Werelderfgoed). Bewonder de prachtige rotsschilderingen en de 157 Boeddha standbeelden. Dan brengen we u naar Minneriya Nationaal Park, waar u een spannende jeep safari doet in het wildreservaat. Kijk goed om u heen, grote kans dat u hier olifanten ziet! Accommodatie : Rangiri Dambulla (Dambulla)
Plaats:
Sigiriya,Dambulla,Minneriya

Rotsformatie​ Pidurangala

Dag 9: Rotsformatie​ Pidurangala

U bezoekt Pidurangala, een massieve rotsformatie die lijkt op de beroemde Sigiriya rots. Pidurangala is moeilijker te bereiken, daarom komen er minder toeristen. De rots is door vulkanische activiteit gevormd en de ondergrond is van steen en loopt schuin af, daarom kon hier niet op grote schaal gebouwd worden. Bekijk de ruïnes rondom de centrale rots en krijg zo een idee hoe Sigiriya eruit moet hebben gezien voordat het een koninklijke citadel werd. Daarna wordt u met een transfer naar Negombo gebracht.  Accommodatie : Lavinia Hotel (Negombo)
Plaats:
Sigiriya,Negombo

Vlucht naar het paradijs

Dag 10: Vlucht naar het paradijs

Na een avontuurlijke week in Sri Lanka is het nu de hoogste tijd voor ontspanning! Vanaf Negombo neemt u een vlucht naar Male, de hoofdstad van de Malediven. We brengen u naar één van de beste surf resorts op de Malediven. De golfen zijn hier ideaal om te surfen en er zijn veel andere activiteiten te doen. En u kunt natuurlijk ook fantastisch relaxen op deze paradijselijke locatie.  Accommodatie : Adaaran Select Hudhuranfushi (Hudhuranfushi)
Plaats:
Maldiven

Surfen* en ontspannen

Dag 11 tot 15: Surfen* en ontspannen

Maak volop gebruik van de perfecte linkse break aan de ene kant van het eiland of neem de boot naar één van de zes andere surfspots van wereldklasse. Tussen de surfsessies door kunt u relaxen aan het zwembad, of iets actiefs doen. Ga tennissen, badmintonnen, squashen of volleyballen, ga naar de gym of doe mee aan een yogales. Dit is de ideale locatie voor surfliefhebbers die houden van een relaxte en stressvrije vakantie. Geniet ervan! * Het surfseizoen is maart t/m november Accommodatie : Adaaran Select Hudhuranfushi (Hudhuranfushi)

Vertrek van de Malediven

Dag 16: Vertrek van de Malediven

Duik een laatste keer in de azuurblauwe zee of in het zwembad. Dan is het tijd om u klaar te maken voor de terugreis. Het hotel zorgt voor de transfer naar de luchthaven. Na een avontuurlijke, maar ook ontspannen reis vliegt u vandaag terug. We hopen dat u heeft genoten en zien u graag nog een keertje terug!
Plaats:
Maldiven
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.370 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Sri Lanka volgens uw wensen