Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Luxereis van Negombo naar Ahungalla

Sri LankaLuxereis van Negombo naar Ahungalla

Coronadekking
 • Charme en Luxe
Tijdens deze geheel verzorgde rondreis leert u Sri Lanka goed kennen. U heeft meerdere gelegenheden om de meest bijzondere inwoners van het land te ontmoeten - de olifanten. U ziet ze tijdens een safari, maar ook van dichtbij in een olifantenweeshuis. U maakt een prachtige treinrit door de glooiende heuvels met theeplantages en bezoekt indrukwekkende tempels en bouwwerken. En aan het eind kunt u h...

Tijdens deze geheel verzorgde rondreis leert u Sri Lanka goed kennen. U heeft meerdere gelegenheden om de meest bijzondere inwoners van het land te ontmoeten - de olifanten. U ziet ze tijdens een safari, maar ook van dichtbij in een olifantenweeshuis. U maakt een prachtige treinrit door de glooiende heuvels met theeplantages en bezoekt indrukwekkende tempels en bouwwerken. En aan het eind kunt u heerlijk bijkomen op het strand. Tijdens deze reis ontbreekt het u aan niks, u slaapt namelijk in de mooiste hotels van Sri Lanka. Geniet van een luxe reis in een bijzonder land.

Lees meer

Uw lokale reisexpert Damithri

Engelstalige reisagent in Sri Lanka
115 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Paradijselijke stranden
  Paradijselijke stranden
 • Stad
  Stad
 • Ontspanning
  Ontspanning

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Negombo

Welkom in Sri Lanka! Op de luchthaven haalt onze vertegenwoordiger u op. Neem intrek in het luxe hotel dat we voor u geboekt hebben en kom bij van uw vlucht. U zit hier vlak aan de zee en er is een fantastisch zwembad pal naast het strand. Laat u heerlijk in de watten leggen en geniet van een goed diner.

Plaats:
Negombo
Accommodatie
Heritance hotel (Negombo)

Dag 2: Ontdek de kuststad

In deze mooie stad met zijn prachtige blauwe lagune gaat u vandaag op stadstour. Bezoek de vismarkt, wandel over het strand, bezoek het Nederlandse fort en zie de kerken van Negombo. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Optioneel is er een boottocht te boeken. In de restaurants wordt het beste uit de zee aan tafel voor u bereid. En ook 's avonds zult u zich niet vervelen in de vele bars en clubs die de stad rijk is.

Plaats:
Negombo
Accommodatie
Heritance hotel (Negombo)

Dag 3: Buddhabeelden in een grottempel

Uw volgende bestemming is Dambulla, waar u een indrukwekkende grottempel bezoekt. Deze werd in de 1e eeuw voor Christus door koning Walagambahu gebouwd en is nu Werelderfgoed. In het complex van meer dan 2000m2 hebben de vijf grotten geverfde muren en plafonds. En er staan hier meer dan 150 Buddhabeelden! De grootste is wel 14 meter lang.

Plaats:
Dambulla
Accommodatie
Heritance Kandalama (Dambulla)

Dag 4: Jeeptour en leeuwenrots

U rijdt vandaag naar Minneriya voor een jeeptour door een natuurreservaat. Dit park is gebouwd om de wilde dieren en het waterbassin te beschermen. Kijk uw ogen uit naar de dieren die hier te vinden zijn! Die middag beklimt u de Leeuwenrots, die op 200 meter boven de jungle door koning Kasapa is gebouwd. De rots was het binnenste bolwerk van de vestingsstad van 70 hectare. Wandel door de straten en bewonder de oude fresco's.

Plaats:
Minneriya, Sigiriya
Accommodatie
Heritance Kandalama (Dambulla)

Dag 5: De ruïnes van Polonnaruwa

Onderweg naar Passadikudah stopt u in de stad die in de middeleeuwen de hoofdstad van het eiland was, Polonnaruwa. Hier vindt u de 11e en 12e eeuwse ruïnes in zeer goede staat. U bezoekt de publiekshal, het Lotusbad, het Koninklijk Paleis en de Gal Viharaya. Ook bekijkt u de 4 uit de rots gehouwen Buddhabeelden. Waan uzelf in vroeger tijden op deze bijzondere plek. En geniet daarna van de rust en de luxe in uw hotel aan het strand.

Plaats:
Polonnaruwa, Passikudah
Accommodatie
Amethyst Resort (Passikudah)

Dag 6: Vrije dag aan de kust

Geniet van een vrije dag op de mooie stranden van Passikudah. Hier is het water zo ondiep dat het op zonnige dagen snel opwarmt. Om een frisse duik in de zee te kunnen nemen zult u een eindje moeten lopen. Maar u kunt natuurlijk ook gebruik maken van het zwembad in uw hotel. Vandaag is een echte vakantiedag, niks moet en alles mag!

Plaats:
Passikudah
Accommodatie
Amethyst Resort (Passikudah)

Dag 7: Culturele show in Kandy

Geniet van een ochtendje aan het strand en rij dan door naar Kandy. Dit was de laatste hoofdstad van de Sri Lankaanse koningen en de stad staat bekend om zijn pracht en grootsheid. Ook hier hebben we een indrukwekkend hotel voor u geboekt. Er zal u aan luxe niks ontbreken! En 's avonds staat er een bijzondere traditionele culturele show op het programma. 

Plaats:
Kandy
Accommodatie
Earl's Regent (Kandy)

Dag 8: Bezoek olifantenweeshuis

Als u tijdens de safari geen olifanten heeft gezien krijgt u vandaag uw kans! We bezoeken het weeshuis voor olifanten dat ooit met 7 weesjes begon. Met behulp van experts kunt u de olifanten van dichtbij zien. Ze worden gevoerd en daarna wordt de hele kudde meegenomen voor een bad in de rivier. Dit bijzondere bezoek zult u niet snel vergeten.

Plaats:
Pinnawala
Accommodatie
Eairl's Regency (Kandy)

Dag 9: Stadstour en botanische tuinen

We beginnen de dag met een tour door Kandy, de stad van legendes en tradities. Rij rond het meer dat door de laatste koning gebouwd is en bezoek de tempel van de Tand. Daarna rijdt u naar Peradeniya voor een bezoek aan de indrukwekkende botanische tuinen. Het gebied heeft een oppervlakte van 147 hectare en is een waar paradijs! De gazonnen, paviljoenen en bloembedden zijn prachtig. En vergeet niet het beroemde orchideeënhuis binnen te lopen!

Plaats:
Kandy, Peradeniya
Accommodatie
Eairl's Regency (Kandy)

Dag 10: Een bijzondere treinrit

U neemt vandaag de trein naar Nuwara Eliya. Een prachtige route brengt u op een rustig tempo langs de uitgestrekte groene theevelden die op de heuvels liggen. Na aankomst bezoeken we een theeplantage en theefabriek. Hier wordt de beroemde Ceylon geproduceerd die overal ter wereld gedronken wordt. De rondleiding eindigt met een proeverij.

Plaats:
Nuwara Eliya
Accommodatie
Heritance Tea Factory (Nuwara Eliya)

Dag 11: De bergen van Sri Lanka

U bezoekt de Horton Plains die op zo'n 2200m hoogte liggen. Bewonder de uitgestrekte mistige vlakte met graslanden, kale bomen en ijskoude beekjes. U ziet het mooiste uitzicht van het land bij 'World's End' en de prachtige watervallen van Bakers. En kijk om u heen om apen te spotten! Na een wandeling van 14 kilometer bezoekt u het heuvelresort Nuwara Eliya in het hart van het theelandschap. 

Plaats:
Horton Plains, Nuwara Eliya
Accommodatie
Heritance Tea Factory (Nuwara Eliya)

Dag 12: Wilde dieren in Udawalawe Nationaal Park

We laten de theevelden achter ons en gaan op een spannende safari in het Udawalawe Nationaal Park. Dit is ontstaan als een toevluchtsoord voor wilde dieren die verdreven werden door de bouw van een reservoir. Dit park staat bekend om zijn hoge populatie olifanten. Kijk tijdens de rit goed om u heen om verschillende wilde dieren te spotten. Dit gaat ongetwijfeld een bijzondere rit worden!

Plaats:
Udawalawe
Accommodatie
Centauria Wild (Udawalawe)

Dag 13: Bezoek Transit Home

U kunt de olifanten nog een laatste keer. In het Elephant Transit Home worden verweesde olifantenkalveren opgevangen. Ze revalideren hier, zodat ze uiteindelijk weer vrijgelaten kunnen worden in het wild. De interactie tussen olifant en mens is daarom minimaal, maar u kunt ze vanaf een afstandje bekijken. U rijdt dan verder naar Uhungalla voor een paar dagen welverdiende rust. Bezoek eventueel de schildpaddenopvang of geniet van een dagje op het strand.

Plaats:
Ahungalla
Accommodatie
Heritance Ahungalla (Ahungalla)

Dag 14 tot 15: Ontspannen aan de kust

De komende twee dagen verblijft u in een prachtig resort aan de kust van het mooie Ahungalla. He hotel is superdeluxe, u kunt hier heerlijk tot rust komen. Maak een lange wandeling over het strand, lees een goed boek en maak gebruik van het spectaculaire zwembad. En gaat u liever iets actievers doen? Dan zijn er ook volop dingen te organiseren in de omgeving. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Plaats:
Ahungalla
Accommodatie
Heritance Ahungalla (Ahungalla)

Dag 16: Vertrek vanaf Ahungalla

Na een heerlijk ontbijt brengen we u naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis. In de afgelopen twee weken heeft u kennis kunnen maken met het prachtige Sri Lanka, de bijzondere mensen, adembenemde landschappen en overweldigende luxe. Geniet na van de reis in het vliegveld. Hopelijk zien we u snel nog een keer!

Plaats:
Ahungalla

NegomboDambullaMinneriyaSigiriyaPolonnaruwaPassikudahKandyPinnawalaPeradeniyaNuwara EliyaHorton PlainsUdawalaweAhungalla

Praktische informatie

Prijs vanaf € 2.160 Per persoon
Coronadekking Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Chauffeur
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 2.160 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie in de hotels in het programma of vergelijkbaar, inclusief ontbijt en diner
 • Transport in een voertuig met airconditioning
 • Meereizende Engelssprekende gids
 • Welkomstdrankje in elk hotel

Niet inbegrepen in de prijs

 • Overige maaltijden (lunch) en dranken
 • Entreegelden per persoon: Sigiriya (30 USD), Kandy Temple (11 USD, excl. vergunning om foto's te maken), Horton Plains (38 USD), Udawalawe (50 USD), jeepsafari Udawalawe (40 USD), Elephant Transit Home (3.50 USD), optionele boottocht Negombo (10 USD), Minneriya (50 USD), jeepsafari Minneriya (40 USD), culturele show (7 USD), Polonnaruwa (26 USD), Peradeniya (11 USD), Pinnawala (20 USD)
 • Trein van Kandy naar Nuwara Eliya (8 USD)
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Visumkosten (USD 35,-)

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Sri Lanka (13)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema