Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert

Galapagos eilandenKlassieke ontdekkingsreis voor gezinnen met tieners

 • Klassiekers
Onze volledig aanpasbare, 15-daagse Ecuador & Galápagoseilanden privé-rondreis is ontworpen voor gezinnen met tieners of oudere kinderen op reis. Uw reis begint en eindigt in Quito, waar u 3 dagen in en rondom de hoofdstad van Ecuador doorbrengt voordat u vertrekt op een 11-daagse ontdekkingsreis op de Galápagoseilanden. Tieners zullen genieten van...• Het zelf leren maken van chocolade van begin ...

Onze volledig aanpasbare, 15-daagse Ecuador & Galápagoseilanden privé-rondreis is ontworpen voor gezinnen met tieners of oudere kinderen op reis. Uw reis begint en eindigt in Quito, waar u 3 dagen in en rondom de hoofdstad van Ecuador doorbrengt voordat u vertrekt op een 11-daagse ontdekkingsreis op de Galápagoseilanden. 


Tieners zullen genieten van...

• Het zelf leren maken van chocolade van begin tot eind (en natuurlijk het eindresultaat proeven) in Quito

• Snorkelen met zeeleeuwen en mantaroggen op de Galápagos-eilanden

• Oog in oog staan met de beroemde Reuzenschildpadden


Ouders zullen genieten van...

• De perfecte balans tussen gezinsvriendelijke activiteiten en tijd voor uzelf

• De onbezorgdheid van 24/7 Nederlandstalige ondersteuning

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Vulkanen
  Vulkanen
 • Paradijselijke stranden
  Paradijselijke stranden
 • Eiland
  Eiland
 • Ontspanning
  Ontspanning

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst & welkom

Bij aankomst zal u door een vertegenwoordiger op het vliegveld worden verwelkomd en begint de reis naar het hotel. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst hebben jullie de tijd om lekker rond te lopen door het oude centrum van Quito en bij te komen met een goede kop Ecuadoraanse koffie of direct te gaan slapen om uitgerust te zijn voor de volgende dag.
Reisduur: 45 minuten tot 1,5 uur

Plaats:
Quito
Accommodatie
Masaya Hostel (Quito)

Dag 2: Chocolade workshop & stadstour

Vandaag staat er een interactieve stadstour door het historische centrum van Quito op het programma. Onderdeel van de tour is een workshop onder begeleiding van een Engelssprekende gids waarin jullie meer te weten te komen over de historie van de Inca's. Jullie leren ook hoe ze van cacaobonen chocolade maakten en kunnen vervolgens zelf aan de slag te gaan om de heerlijkste chocolade te maken en te proeven.
Duur activiteit: ongeveer 3 uur, vrije tijd voor de rest van de dag

Plaats:
Quito
Accommodatie
Masaya Hostel (Quito)

Dag 3: Eeuwige sneeuw in Cotopaxi Nationaal Park

Een Engelssprekende gids neemt jullie vandaag mee naar de bekendste vulkaan van Ecuador: Cotopaxi. Met zijn besneeuwde top en perfecte conische vorm is de vulkaan een schitterend decor voor Quito en omstreken. Het Nationaal Park is de thuisbasis van wilde paarden en een actieve vulkaan, maar het echte hoogtepunt van de wandeling is dat jullie hier de sneeuw op de evenaar kunnen aanraken!
Duur activiteit: 6-8 uur

Avondmaal inbegrepen

Plaats:
Quito, Cotopaxi National Park
Accommodatie
Hosteria San Carlos (Quito)

Dag 4: Reuzenschildpadden op Galapagos

In ongeveer 3 uur vliegen jullie naar de Galápagoseilanden. Een Engelssprekende privégids staat op het eilandje Baltra al op jullie te wachten. Jullie steken het Itabacakanaal over dat de eilanden van elkaar scheidt om te beginnen aan een tour die eindigt in het hotel. Jullie bezoeken de "Twin Craters", een reuzenschildpaddenreservaat en het Charles Darwin Research Centre waar jullie meer leren over de fragiele en unieke natuur van de eilanden.
Totale duur, inclusief vlucht en tour: ongeveer 7 uur

Plaats:
Santa Cruz
Accommodatie
Déjà vu (Santa Cruz)

Dag 5: Bezoek aan Seymour en Santa Cruz

We wandelen over het eiland langs de grootste kolonie Fregatvogels van de archipel, Blauwvoet Jan-van-Genten en ongeveer 2.500 land leguanen. Tijdens de lunch vaart het jacht verder naar het Bachas strand op Santa Cruz,  waar de Groene zeeschildpad zijn eieren legt. We kunnen hier ook flamingo’s, Bahamapijlstaart eenden en andere migratie-vogels spotten. Snorkelen met de altijd speelse zeeleeuwen en de vele tropische en gekleurde vissen maakt de dag compleet.
Duur: 6-8 uur

Plaats:
Seymour Nord, Santa Cruz
Accommodatie
Déjà vu (Santa Cruz)

Dag 6: Vrije dag op Santa Cruz eiland

Vandaag staat er niets op het programma en kunnen jullie lekker genieten van al het moois dat Santa Cruz te bieden heeft. De volgende gezinsactiviteiten zijn echte aanraders:
• Ga op verkenning in Tortuga Bay
• Van de rotsen bij Las Grietas duiken
• Flamingo's spotten op Garapatero Strand

Plaats:
Santa Cruz
Accommodatie
Déjà vu (Santa Cruz)

Dag 7: Pinguïns spotten op ​Bartolome

Na een volledige dag ontspannen, is de volgende stop Bartolome eiland. Hier kunt u de meest gefotografeerde locaties van de Galápagos bewonderen. Een Engelssprekende gids neemt u mee op een wandeltocht in een kleine groep (maximaal 16 personen) om 2 verschillende soorten lava te bewonderen en pinguïns te spotten!
Duur: 6-8 uur

Plaats:
Bartolome
Accommodatie
Déjà vu (Santa Cruz)

Dag 8: Isabela eiland - Overtocht per boot

's Ochtends vroeg varen jullie naar het grootste eiland en één van de meest adembenemende plekken op de archipel: Isabela. Bij het zien van het hagelwitte strand begrijpen jullie waarom! De rest van de dag kunt u zelf invullen. Huur een fiets en verken het pad van de  flamingolagune naar de mangrove en de "Muur van Tranen". Kijk uit naar reuzenschildpadden die hier vrij rondlopen, Of misschien nemen jullie liever een surfles met de hele familie?!
Duur: 2,5 uur, vrije tijd voor de rest van de dag

Plaats:
Isabela Island
Accommodatie
Hostal La Gran Tortuga (Isabela Island)

Dag 9: Lopen over de lavavelden van Chico

Vandaag leren jullie alles over de oorsprong van de Galápagoseilanden tijdens een privétour in het maanlandschap van vulkaan Chico. Bewonder de krater van de vulkaan Sierra Negra met een omtrek van maar liefst 10km. Dan bezoeken jullie de lavavelden die een schitterend uitzicht hebben op de 5 vulkanen en het jongste eiland van de archipel, Fernandina. We lunchen op een boerderij waar de reuzenschildpadden vrij rondlopen en u de passievruchten zo uit de boom kunt plukken. Hoogtepunt van de dag? De hele dag is een hoogtepunt!
Duur transfer en tour: ongeveer 5-6 uur

Plaats:
Chico
Accommodatie
Hostal La Gran Tortuga (Isabela Island)

Dag 10: Suppen en snorkelen met haaien

Het avontuur roept! Jullie brengen de dag door op het water met een stand up paddle board of kano, onder begeleiding van een Engelssprekende gids/instructeur. En jullie kunnen tijdens de tour snorkelen met pinguïns en wittiprifhaaien (geen zorgen, ze doen je niets!). Wat een spannende dag!
Duur: Ongeveer 3 uur, vrije tijd voor de rest van de dag

Plaats:
Isabela Island
Accommodatie
Hostal La Gran Tortuga (Isabela Island)

Dag 11: Vliegen over de archipel!

Het enige dat beter is dan de Galápagos vanaf de grond te beleven is een vlucht over de eilanden. Jullie vliegen laag over de eilanden van Isabela naar het hoofdeiland San Cristóbal, een schilderachtige vlucht waarbij jullie de eilanden op een andere manier kunnen beleven. Op San Cristóbal hebben jullie de rest van de dag vrij om het plaatsje Puerto Baquerizo Moreno met zijn vele zeeleeuwen op de boulevards te verkennen.
Duur: 1 uur, vrije tijd voor de rest van de dag

Plaats:
San Cristobal
Accommodatie
Casa Blanca (San Cristobal)

Dag 12: De hooglanden van San Cristóbal

Met een privé gids bezoeken jullie de enige permanente zoetwaterbron van de Galápagos: EL Junco, een uitgedoofde vulkaan met een zoetwatermeer in de krater. Daarna gaan jullie naar het natuurlijke broed- en beschermingscentrum van de Reuzenschildpad. Na een rondleiding wandelen jullie langs de giftige appelbomen naar één van de mooiste stranden van de archipel, Puerto Chino.

Duur transfer en tour: 5-7 uur

Plaats:
San Cristobal
Accommodatie
Casa Blanca (San Cristobal)

Dag 13: Snorkelen bij Kicker Rock

Nu de tijd op de Galápagos er bijna opzit kan een tour naar een van de bekendste plekken niet ontbreken. In een groep van maximaal 16 personen en onder begeleiding van een Engelssprekende gids gaan jullie naar de beroemde Kicker Rock. Op de agenda: zwemmen met zeeleeuwen, snorkelen met een school hamerhaaien en tropische vissen, spotten van Nazca Jan-van-Genten en Blauwvoet Jan-van-Genten.  En jullie eindigen de dag op een prachtig strand.
Duur: ongeveer 6 uur

Plaats:
San Cristobal
Accommodatie
Casa Blanca (San Cristobal)

Dag 14: Vlucht naar Quito

En dan is het tijd om afscheid te nemen van de Galápagoseilanden. Jullie keren terug naar Quito voor de laatste dag van de reis. Geniet van een lekkere maaltijd in de hacienda die we voor jullie uitkozen. De hacienda is gelegen in de vallei naast Quito, dichtbij de luchthaven, maar tegelijkertijd in een oase van rust. 
Duur: 4-5 uur, vrije tijd voor de rest van de dag

Plaats:
Quito
Accommodatie
Hosteria San Carlos (Quito)

Dag 15: Vertrek vanaf Quito

In de loop van de dag, afhankelijk van het tijdstip van jullie vlucht, worden jullie naar het vliegveld van Quito gebracht, op tijd voor de vlucht naar huis. We hopen dat jullie een geweldige tijd hebben gehad in Ecuador en de Galápagoseilanden en kijken ernaar uit om jullie snel weer te zien!
Duur: 45 minuten tot 1,5 uur

Plaats:
Quito

QuitoCotopaxi National ParkSanta CruzSeymour NordSanta CruzBartolomeIsabela IslandChicoSan Cristobal

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 3.140 / 15 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers4
Prijs per volwassene€ 3.370
Prijs per kind€ 3.330

Inbegrepen in de prijs

 • Binnenlandse vluchten
 • Accommodatie: 14 nachten met een tweepersoonskamer en een twinkamer in alle hotels/lodges
 • Alle transfers
 • Entreegelden voor activiteiten en parken
 • Dagelijks ontbijt en 6x lunch (op dag 4, 5 7, 9, 12 en 13) en 1x avondmaal (op dag 14)
 • Engelssprekende gids tijdens excursies en tours
 • Snorkel materiaal tijdens de dagtochten (exclusief wetsuit op dag 5 & 7)
 • 24-uurs assistentie
 • Avondmaal dag 3

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten
 • Entreeprijs Galapagos National Park van USD100 per persoon, contant te betalen bij aankomst op de luchthaven
 • Registratiekosten Galapagos National Park van USD20 per persoon contant te betalen bij vertrek op de luchthaven
 • Isabela Island havenbelasting van USD10 per persoon
 • Reis en ziekteverzekering (aanbevolen)
 • Visumkosten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Alcoholische dranken
 • Optionele activiteiten
 • Bagagesupplement: op de inter-eilanden vlucht is 11kg bagage inbegrepen

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema