Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?

Schotland reizen

Ontwerp uw reis met behulp van een lokale reisagent in Schotland
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Ik reis
Profiel
Reisperiode:
Alle

Reisideeën in Schotland

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Waarom reizen in Schotland?

Welkom in Schotland! Wandel in de Hooglanden, bezoek het meer van Loch Ness, ontmoet highlanders, de Orkney eilanden, whiskey proeverijen en ontdek Edinburgh. Natuurliefhebbers zullen onder de indruk zijn van de nationale parken en de eilandengroepen in Shetland, Orkney en Skye. Terwijl liefhebbers van steden hun hart kunnen ophalen in Edinburgh, Glasgow, Aberdeen en Inverness. Hier vindt u cultuur en musea. Reizigers die op zoek zijn naar een au... Welkom in Schotland! Wandel in de Hooglanden, bezoek het meer van Loch Ness, ontmoet highlanders, de Orkney eilanden, whiskey proeverijen en ontdek Edinburgh. Natuurliefhebbers zullen onder de indruk zijn van de nationale parken en de eilandengroepen in Shetland, Orkney en Skye. Terwijl liefhebbers van steden hun hart kunnen ophalen in Edinburgh, Glasgow, Aberdeen en Inverness. Hier vindt u cultuur en musea. Reizigers die op zoek zijn naar een authentieke trip zullen genieten van het gerecht Haggis, de doedelzakken en de kilts. Dit zijn slechts een paar tradities die Schotland een populaire plek maken om te bezoeken. Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Schotland

4.6/5
8 beoordelingen van reizigers

Begin met het plannen van uw Schotland reis

Een reis naar Schotland begint meestal in de hoofdstad Edinburgh. Andere grote steden in Schotland zijn Aberdeen, Glasgow en Inverness. Schotland staat vooral bekend om het prachtig landschap en de whisky.  Maar Schotland heeft veel meer te bieden, zoals prachtige kastelen, treintochten door het prachtig landschap, whisky proeverijen of wandelingen door de prachtige natuur. Ook is het mogelijk om in de wintermaanden het noorderlicht te spotten!

Wat u zou moeten zien en ervaren in Schotland

Bezienswaardigheden

De hoofdstad Edinburgh heeft veel bieden voor reizigers. Zo kunt u diverse kastelen, musea, of botanische tuinen bezoeken. Buiten de stad Edinburgh heeft Schotland een adembenemende natuur, hier kunt u heerlijk wandelen of de steall waterval bezoeken. Verder is het slagveld van Culloden of Quiraing een bezoek waard. Ook ligt het beroemde meer van Loch Ness in Schotland. De geruchten gaan dat het monster Nessie zich in het meer bevindt, echter is dit nooit aangetoond. Toch is het meer zeker aan te raden tijdens uw reis in Schotland.

Dingen om te doen

Schotland is ook het ideale land om een rondreis te doen. Het biedt veel mooie steden, zoals Aberdeen, Edinburgh and Glasgow. Een reis met de hele familie is zeker de moeite waard.

Wanneer is de beste reistijd

Schotland staat bekend als het land waar het altijd regent. De beste periode om naar Schotland te reizen is in het voorjaar tijdens de maanden mei en juni. In deze maanden is de temperatuur aangenaam en is de gemiddelde neerslag het laagst.

Dit betekent niet dat u de andere maanden van het jaar niet kan reizen naar Schotland. Wel moet u er rekening mee houden dat het de temperatuur lager zal zijn en meer neerslag kan vallen. Dus bereid u goed voor en neem uw trui, regenjas en paraplu mee!

Reisadvies

Hoe reist u naar Schotland

Vanuit Nederland kunt u makkelijk op reis naar Schotland. Vanaf Schiphol kunt u met KLM of Easyjet naar Aberdeen, Inverness, Glasgow en Edinburgh vliegen. De prijzen van KLM naar bovengenoemde steden liggen tussen de €100 en €250. Met Easyjet liggen de prijzen naar bovengenoemde steden tussen de €65 en €100. De prijzen kunnen verschillen, afhankelijk van het seizoen en tijdstip van reservering.

Welke reisdocumenten heeft u nodig voor Schotland

Schotland is onderdeel van Groot-Brittannië. Voor uw reis naar Schotland heeft u geen visum nodig. Een geldig paspoort of identiteitskaart is voldoende.

Welke valuta heeft Schotland

In Groot-Brittannië betaalt men met de Britse pond £ (GBP). Toch zijn er in Schotland ook Schotse ponden in de omloop. De waarde is gelijk aan de Britse pond, maar buiten Schotland worden deze ponden niet geaccepteerd.

Welke taal spreken ze in Schotland

Tijdens uw reis in Schotland kunt u Engels spreken. De voertaal in Schotland is Engels. In het noordwesten van Schotland wordt soms Gaelisch gesproken. Deze taal behoort tot de Keltische taalgroep.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Schotland te reizen.

Andere interessante bestemmingen

Reiservaringen toegevoegd!
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage