Bereikbaar op werkdagen van 10:00 tot 18:00
Neem contact met ons op via +31 (0) 20 808 4329
Inloggen
Klantenservice
Bereikbaar op werkdagen van 10:00 tot 18:00
Neem contact met ons op via +31 (0) 20 808 4329

Rondreis in Schotland

Ontwerp uw reis met behulp van een lokale reisagent in Schotland
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Met partner
Reisperiode:
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Ik reis
Profiel
Reisperiode:
Alle

Voorbeeldreizen in Schotland - Geheel op maat te maken

Alle types
Alle
Alle budgetten
Niet de juiste reis gevonden? Ontwerp uw reis samen op maat met een reisagent
Neem contact op met een lokale agent
Romantic escape
circa 4 dagenvanaf€ 350
Harry Potter and Loch Ness
circa 6 dagenvanaf€ 440
Off the beaten track
circa 4 dagenvanaf€ 350
Highlands tour
circa 9 dagenvanaf€ 1.040
The far North, the Outer Hebrides and Isle of Skye
circa 11 dagenvanaf€ 1.040
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Ga goed voorbereid op reis

Een reis naar Schotland begint meestal in de hoofdstad Edinburgh. Andere grote steden in Schotland zijn Aberdeen, Glasgow en Inverness. Schotland staat vooral bekend om het prachtig landschap en de whisky. Toch heeft het veel meer te bieden, zoals het bezoeken van mooie kastelen, een treintocht door het prachtig landschap, whisky proeverij of wandelen door de prachtige natuur. Ook kunt in de wintermaanden op zoek gaan naar het Noorderlicht.

Wat te zien in Schotland?

De hoofdstad Edinburgh heeft veel bieden voor reizigers. Zo kunt u diverse kastelen, musea, de Royal Yacht Britannia of de botanische tuinen bezoeken. Buiten de stad Edinburgh heeft Schotland een adembenemende natuur, hier kunt u heerlijk wandelen of de steall waterval bezoeken. Verder is het slagveld van Culloden of Quiraing een bezoek waard. Ook ligt het beroemde meer van Loch Ness in Schotland. De geruchten gaan dat het monster Nessie zich in het meer bevindt, echter is dit nooit aangetoond. Toch is het meer zeker aan te raden tijdens uw reis in Schotland. Schotland is ook het ideale land om een rondreis te doen. Het biedt veel mooie steden, zoals Aberdeen, Edinburgh and Glasgow. Ook een reis met de hele familie is de moeite waard.

Wanneer moet u Schotland bezoeken?

Schotland staat bekend als het land waar het altijd regent. De beste periode om naar Schotland te reizen is in het voorjaar tijdens de maanden mei en juni. In deze maanden is de temperatuur is het aangenaamste en is gemiddeld de neerslag het laagste.

Dit betekent niet dat u de andere maanden van het jaar niet kan reizen naar Schotland. Wel moet u er rekening mee houden dat het de temperatuur lager zal zijn en meer neerslag kan vallen. Dus bereid u goed voor met trui, regenjas en paraplu!

Hoe reist u naar Schotland?

Vanuit Nederland kunt u makkelijk reizen naar Schotland. Vanuit Schiphol kunt u met KLM naar Aberdeen, Inverness, Glasgow en Edinburgh vliegen. Ook kunt u vanuit Schiphol met Easyjet naar Glasgow en Edinburgh. De prijzen voor KLM naar bovengenoemde steden liggen tussen de 100 en 250 €. Met easyjet liggen de prijzen naar bovengenoemde steden tussen de 65 en 100 €. De prijzen kunnen verschillen, afhankelijk van het seizoen en tijdstip van reservering.

Welke reisdocumenten heeft u nodig voor Schotland?

Schotland is een deel van Groot-Brittannië, voor uw reis naar Schotland heeft u geen visum nodig. Een geldig paspoort of geldige identiteitskaart is voldoende om uw reis te starten.

Welke valuta heeft Schotland?

In Groot-Brittannië betaalt men met de Britse pond £ (GBP). Toch zijn er in Schotland ook Schotse ponden in de omloop. De waarde is gelijk aan de Britse pond, maar buiten Schotland worden deze ponden niet geaccepteerd.

Welke taal spreken ze in Schotland?

Tijdens uw reis in Schotland kunt u Engels spreken. De meeste Schotten verstaan Engels, wel kan het zo zijn dat u moeite heeft met het verstaan van de Schotten. In het noordwesten van Schotland wordt soms Gaelisch gesproken. Deze taal behoort tot de Keltische taalgroep.

Andere interessante bestemmingen